Home » » Η δοσιλογική αγέλη πουλάει το πάρκο του ΕΑΤ - ΕΣΑ στο Υπερταμείο (video)!

Η δοσιλογική αγέλη πουλάει το πάρκο του ΕΑΤ - ΕΣΑ στο Υπερταμείο (video)!

Από askordoulakos , Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 | 9:20 μ.μ.




Του Απόστολου Διαμαντή (από tvxs.gr)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρόκειται να μείνει στην ιστορία -πέραν της σκληρής διαπραγμάτευσης που έκανε με τους δανειστές- και για την φαντασία που επιδεικνύει στις πωλήσεις ακινήτων του δημοσίου.

Όσοι κατηγορούν την κυβέρνηση της Αριστεράς πως δεν έχει ιδέα από την λογική της αγοράς, θα πρέπει να παραδεχθούν πως είναι εντελώς άσχετοι. Έχουμε να κάνουμε με άσσους της αξιοποίησης ακινήτων. Διαβάζοντας το ερώτημα που έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης προς τον κ. Τσακαλώτο βλέπουμε με ικανοποίηση πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει στο Υπερταμείο για πώληση και το πάρκο του ΕΑΤ - ΕΣΑ!

Και ερωτά ο Παναγούλης: «Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα επίκειται και η μεταβίβαση του ιστορικού Πάρκου Ελευθερίας επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, στο Πάρκο Ελευθερίας υπήρξε το περιβόητο ΕΑΤ- ΕΣΑ (Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας). Ήταν εκεί που συνέβησαν τα πιο φρικτά βασανιστήρια από το δικτατορικό καθεστώς της περιόδου 1967-1974.

Ήταν εκεί που ανακρίθηκαν και υπέφεραν εκατοντάδες Αγωνιστές του Αντιδικτατορικού Αγώνα. Ανάμεσά τους, ενδεικτικά, ο Σπύρος Μουστακλής, ο Τάσος Μίννης, ο Κωνσταντίνος Κάππος, ο στρατηγός Οπρόπουλος, ο Αλέκος Παναγούλης. Είναι εκεί που υπάρχει σήμερα εις μνήμην όλων αυτών των...
Αγωνιστών το Μουσείο Αντιδικτατορικής και Εθνικής Αντίστασης που χαρακτηρίσθηκε διατηρητέο (Φ.Ε.Κ. 229Δ'/26-3-1997) και στεγάζεται σε ένα από τα (4) τέσσερα λιθόκτιστα κτήρια του πρώην στρατοπέδου Ε.Α.Τ.-Ε.Σ.Α., τα οποία μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, έχουν χαρακτηριστεί ως Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία (Φ.Ε.Κ. 753 Β /28-8-1997). Σε περίπτωση που αληθεύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα, είναι πραγματικά κατάντημα για μια Κυβέρνηση που επιμένει να αποκαλείται Αριστερή να φθάνει στο σημείο να ξεπουλάει τους Αγώνες του Λαού μας, τους τόπους που κρατάνε ζωντανά στη μνήμη του την ιστορία του και τα φωτεινά εκείνα παραδείγματα που αγωνίσθηκαν για Δημοκρατία, Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. υπουργοί:

- Αληθεύουν τα παραπάνω λυπηρά δημοσιεύματα; Ποια είναι τα δύο μνημεία που συμπεριλαμβάνονται στον παραπάνω δημοσιευμένο πίνακα των 277 τουριστικών ακινήτων της ΕΤΑΔ;

- Σε περίπτωση που αληθεύουν τα δημοσιεύματα, σκοπεύετε, μήπως, να συμπεριλάβετε στο πωλητήριο την προτομή του Μουστακλή και το γραφείο του Αλέκου Παναγούλη που βρίσκονται στο χώρο του Μουσείου;».

Εάν αυτό που φοβάται ο Παναγούλης συμβεί -γιατί όχι δηλαδή- τότε δεν θα μένει για πώληση παρά μόνον το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ακολούθως ο Τύμβος του Μαραθώνα και το Χάνι της Γραβιάς. Για την Ακρόπολη δεν είναι βέβαιον πως θα προλάβει ο Τσακαλώτος, διότι αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο και περίπλοκες νομικές κινήσεις.

Ο κ. Παναγούλης πάντως, παρέθεσε και τον πίνακα των ακινήτων που πάνε για πώληση στο Υπερταμείο. Με ικανοποίηση διαβάζουμε πως πωλούνται σχεδόν τα πάντα. Μαρίνες, ιαματικές πηγές, χιονοδρομικά κέντρα, συνοριακοί σταθμοί, αιγιαλοί, νησίδες, αρχοντικά, μεγάλες εκτάσεις και λοιπές εκτάσεις!


Ποιες είναι αυτές οι λοιπές εκτάσεις; Αφού πωλήθηκαν όλα υπάρχουν και λοιπά; Υπάρχουν. Σου λέει ο Τσακαλώτος, μήπως μου' χει ξεφύγει και κάτι και το βρούνε οι δανειστές και με ρωτήσουν αγριεμένοι: εκείνο το διώροφο στο Διακοφτό γιατί δεν το έβαλες Ευκλείδη; Μήπως θέλεις καμιά αξιολόγηση; Και έτσι έβαλε και τις λοιπές εκτάσεις. Ακούγεται σαν απόφαση στρατοδικείου του 40 που καταδίκαζε σε θάνατο και έριχνε και 10 χρόνια απο πάνω.

Αλλά το καλύτερο ο Παναγούλης το άφησε τελευταίο. Στον πίνακα δεν πωλούνται μόνον τα πάντα. Δεν πωλούνται μόνον τα ακίνητα και τα νερά. Πωλούνται μέχρι και οι σπηλιές! Σου λέει ο Ευκλείδης, εάν εγώ πουλήσω τη γη, με τη σπηλιά τί γίνεται; Εδώ έχουμε νομικό κενό. Μπορεί, ας υποθέσουμε, ο τούρκος επιχειρηματίας, μετά το survivor να αγοράσει και κάποιο βουνό. Εάν δεν προβλέπεται όμως και η σπηλιά που έχει μέσα, μπορεί μετά η Ζωή να βρει αφορμή και να χαρακτηρίσει την πώληση επαχθή, επονείδιστη, παράνομη και άκυρη και να τον σύρει στα δικαστήρια τον Ευκλείδη, όπου μετά βεβαιότητος θα τον συντρίψει, καθώς δεν διακρίνεται και για την ευγλωτία του.

Και κάπως έτσι έχουμε πουλήσει και όλες τις σπηλιές μας. Από σπηλιές τέλος. Αυτό δεν με πειράζει όμως καθόλου, διότι ανέκαθεν μου την έδιναν οι σπηλιές.



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger