Home » , » Οταν το σημερινό κυβερνητικό κόμμα χαρακτήριζε "εγκληματικό κράτος" το Ισραήλ

Οταν το σημερινό κυβερνητικό κόμμα χαρακτήριζε "εγκληματικό κράτος" το Ισραήλ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 | 7:03 μ.μ.


Η είδηση για τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν Αλέξης Τσίπρας και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Θεσσαλονίκη είναι γνωστή.
Αφορμή υπήρξε για την συνάντηση των δυο πρωθυπουργών, του «δικού» μας και του κράτους - τρομοκράτη η δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στην συμπρωτεύουσα.

Αυτό το γεγονός ήταν το ερέθισμα για να μας στείλει ο φίλος και σύντροφος Χρήστος Αβραμίδης την φωτογραφία που παραθέτουμε. Προέρχεται από την «μακρινή» εποχή του 2010, τότε που Τσίπρας και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ χαρακτήριζαν «εγκληματικό το κράτος του Ισραήλ» τονίζοντας, πολύ σωστά, σε ανακοίνωση τους ότι «ο βάρβαρος αποκλεισμός της Γάζας -που στοιχίζει καθημερινά ζωές αμάχων και παιδιών- πρέπει να τερματιστεί αμέσως».

Η συνέχεια γνωστή. «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: πολεμοκάπηλοι συνεργάτες χωρίς κουκούλα του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ» τιτλοφορούσαμε ανάρτησή μας, ενώ σε άλλο κείμενο μας κάναμε «ιστορικά μαθήματα» στον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για τα όσα ανιστόρητα είχα γράψει σχετικά με την κρατική οντότητα του Ισραήλ.

Τι είχε πει η 17Ν για το Ισραήλ 

Για μια ακόμη φορά ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία, οργή και αγανάκτηση τα λαμπρά επιτεύγματα της πολιτισμένης «δημοκρατικής» Δύσης. Τον πλήρη εξευτελισμό και την καταρράκωση κάθε ανθρώπινης αξίας, κάθε αρχής δικαιοσύνης, κάθε δικαιώματος του ανθρώπου του Τρίτου Κόσμου και των λαών του. Την πλήρη χρεωκοπία της Δυτικής Δημοκρατίας και των αρχών της, των ιδεολογημάτων περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη χρεωκοπία της Διεθνούς κοινότητας και της νομιμότητας της, τον ΟΗΕ. Παρακολουθούμε το θρίαμβο του νόμου του ισχυρότερου, του νομού της .ζούγκλας…

Ιδιαίτερα όμως στο χώρο που μας ενδιαφέρει, αυτόν της Μέσης Ανατολής, αποσιωπάται με επιμέλεια το γεγονός ότι αν - υπάρχει μια επεκτατική δύναμη που παραβιάζει συνεχώς το διεθνή νόμο αυτή δεν είναι το Ιράκ, αλλά το σιωνιστικό Ισραήλ. Αποσιωπάται το γεγονός ότι το Ισραήλ κατέλαβε στρατιωτικά με τον πόλεμο του 67 τη λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική όχθη του Ιορδάνη. Ότι παρά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το Νοέμβρη του 67 που ζητούσε την άμεση αποχώρηση απ' αυτές τις περιοχές, 23 χρόνια μετά το Ισραήλ δεν έχει αποχωρήσει.

 Αποσιωπάται το γεγονός ότι το Ισραήλ εισέβαλε στρατιωτικά το 78 στο Νότιο Λίβανο και τον κατέλαβε. Ότι το 82 επιτέθηκε στη Βηρυτό την οποία πολιόρκησε βομβαρδίζοντας την ακατάπαυστα επί τρεις μήνες. Ότι 12 χρόνια μετά κατέχει ακόμη το Νότιο Λίβανο. Ότι το Μάρτιο του 80 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε από το Ισραήλ «να διαλύσει τις υπάρχουσες εστίες εποικισμού και να σταματήσει κατεπειγόντως να προγραμματίζει, να οικοδομεί, να εγκαθιδρύει τέτιες εστίες στα κατεχόμενα αραβικά εδάφη από το 67 (συμπεριλαμβανομένης και της Ιερουσαλήμ)». Κι ότι το Ισραήλ όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά συνέχισε, με συνέπεια νάναι εγκατεστημένοι σήμερα στην αραβικά πλευρά της Ιερουσαλήμ 100.000 Ισραηλινοί και στη λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική όχθη 70.000.

 Ότι όλα αυτά συνέβησαν χωρίς να δούμε κανένα εμπάργκο ενάντια στο Ισραήλ, χωρίς να δούμε καμιά στρατιωτική επέμβαση της Δυτικής κοινότητας που να υποχρεώνει το Ισραήλ να σεβαστεί τη διεθνή νομιμότητα. Αποσιωπάται το γεγονός ότι το Ισραήλ αρνήθηκε πάντα να παραχωρήσει στους Παλαιστίνιους ένα μέρος της γης πούχει καταλάβει με τα όπλα, ότι αρνήθηκε κάθε συζήτηση για το παλαιστινιακό πρόβλημα, απορρίπτει κάθε πρόταση για Συνδιάσκεψη, αρνήθηκε κάθε ειρηνική λύση παρ' ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος. Οτι χρησιμοποίησε πάντα την ωμή φασιστική βία ενάντια στους Παλαιστίνιους και τα Αραβικά Κράτη. Ότι γι' αυτό έχει οπλιστεί σαν αστακός, τρομοκρατώντας τους πάντες, διαθέτοντας και πυρηνικά όπλα…

 Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 

 Αθήνα 29-1-91
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

16 Ιουνίου 2017 στις 11:21 π.μ.

Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο σε όλα αυτά. ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ......

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger