Home » » Το επίσημο Δόγμα του Ελληνικού Στρατού, οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και οι απαιτήσεις των ΗΠΑ

Το επίσημο Δόγμα του Ελληνικού Στρατού, οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και οι απαιτήσεις των ΗΠΑ

Από Unknown , Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 | 9:36 π.μ.

Τα προσχήματα καταρρέουν. Τα εθνικιστικά λογύδρια, οι αναφορές στην «Άμυνα, Κυριαρχικά Δικαιώματα, Εδαφική Ακεραιότητα», στα «εθνικά δίκαια» δίνουν τη θέση τους στα «εθνικά συμφέροντα».
ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα-αγωγοί-έλεγχος θαλάσσιων δρόμων σημαίνουν κέρδη, οικονομικά και πολιτική αναβάθμιση για τους Έλληνες εφοπλιστές, κατασκευαστές, τους επιχειρηματίες της πολεμικής και ενεργειακής βιομηχανίας σε συνεργασία με τους διεθνείς ενεργειακούς κολοσσούς...
Κατά τη διάρκεια του του 8ου ετήσιου συνεδρίου του ΝΑΤΟϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), με προτάγματα της συμμαχίας την κυριαρχία των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στον κρίσιμο δίαυλο Ανατολικής και Κεντρικής Μεσογείου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκης, προβάλλοντας τη γεωστρατηγική θέση και αξία της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να υπογραμμίσω τη σημασία του Αιγαίου και κύρια της Μεσογείου. Άλλωστε βρισκόμαστε στην Κρήτη. Ένας τόπος που αποτελεί στρατηγική σύνδεση μεταξύ 3 ηπείρων στη θαλάσσια επικράτεια».
Να ποια είναι τα πραγματικά επίδικα: «Εν τω μεταξύ, ακόμη και σήμερα, το 90% του παγκόσμιου εμπορίου κατά αξία και το 95% του όγκου μεταφέρεται διά θαλάσσης, όπως και πάνω από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου. Σε περίπτωση που οι κρίσιμοι θαλάσσιοι δίαυλοι διαταράσσονταν ή η μεταφορά αγαθών και Ενέργειας δεν ήταν ασφαλής, το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό».
Να ποιος είναι ο ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επιβολή αυτών των σχεδιασμών που ορίζονται ως πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και στρέφονται εναντίον των εργαζομένων, των προσφύγων, των μειονοτήτων, ορίζοντας ως ασύμμετρη απειλή κάθε τι που προσλαμβάνεται ως απειλή στις επιδιώξεις τους για κερδοφορία, επιβολή ζωνών επιρροής, την Τάξη Πραγμάτων των πιο ολοκληρωτικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων:
διαβάστε την συνέχεια της ανάλυσης και το Δόγμα του Ελληνικού Στρατού που Αποκαλύπτουμε http://diktiospartakos.blogspot.gr
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger