Home » » Μπουτάρη ξέρεις αριθμητική;

Μπουτάρη ξέρεις αριθμητική;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 | 2:21 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

192.000,00 € απευθείας ανάθεση. Απευθείας ανάθεση σημαίνει δεν γίνεται μειοδοτικός διαγωνισμός. Ποια η διαφορά; Στο μειοδοτικό διαγωνισμό οι προσφορές είναι πάντα χαμηλότερες από την τιμή εκκίνησης, ενώ στην απευθείας ανάθεση είναι ακριβώς όσο προκηρύττει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση 192.000,00 € για 3 μέρες.

Γι αυτό και ο νόμος που παραβιάζεται κατάφωρα, αλλά είπαμε, η Θέμιδα είναι τυφλή, λέει, ότι για μεγάλα ποσά δεν γίνεται απευθείας ανάθεση καθώς πρόκειται για λεφτά άλλων, των πολιτών, παρά μόνο για μικρά ποσά ως 20.000,00 € και σε έκτακτες μόνο περιπτώσεις. Η απεργία δεν θεωρείται έκτακτη περίπτωση. Την ημέρα λοιπόν έρχεται 192.000,00/3= 64.000,00 € ημερησίως.

Οι συμβασιούχοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι 750. Αν διαιρέσουμε το 64.000,00 με τον αριθμό των συμβασιούχων, θα βρούμε ένα νούμερο. 64000/750=85,3333333… με στρογγύλευση: 85,33 ευρώ ανά συμβασιούχο την ημέρα. Αν λοιπόν ο δήμαρχος έδινε 85 ευρώ την ήμερα στους συμβασιούχους, μεροκάματο, οι συμβασιούχοι δεν θα είχαν κανένα λόγο να κάνουν απεργία, αφού παίρνουν πολύ λιγότερα, μάλιστα δεν πληρώθηκαν ενώ εργάστηκαν.

Αυτά ως απάντηση στους κανίβαλους της ΝΔ και της ΧΑ που λένε ότι τάχα «οι ιδιώτες στοιχίζουν λιγότερο». 64 χιλιάρικα την ημέρα είναι το χρόνο 64.000,00Χ365=23.360.000,00 € Ο ιδιώτης τι θα κάνει στην ιδανική περίπτωση, γιατί αυτή η ενέργεια είναι καθαρά απεργοσπαστική: Θα πάρει πολύ λίγα άτομα, δε θα τους πληρώσει ούτε καν ΙΚΑ, αφού θα είναι μόνο για 3 μέρες, θα τους βγάλει την ψυχή από το πρωί ως το βράδυ να μαζεύουν σκουπίδια, θα τους δώσει ψίχουλα, ενώ ο ίδιος θα τσεπώσει το τριήμερο όσα δεν βγάζει ένας εργάτης σε τριάντα χρόνια. Τη διαφορά θα την πληρώσουν οι Θεσσαλονικείς που θα δουν τα δημοτικά τέλη να εκτοξεύονται ή θα τους φεσώσει ο δήμαρχος με τίποτα δάνεια που θα τα βρουν οι επόμενοι.

Είδα τους γαλάζιους κανίβαλους, όσοι είναι τέλος πάντων, φάνηκε ο πραγματικός τους αριθμός στις συγκεντρώσεις - φιάσκο που κάνουν, να πανηγυρίζουν για αυτή την απόφαση. Το ότι είναι κομπλεξικοί ηλίθιοι το γνωρίζουμε. Λένε πχ «αν έρθει ένας ελαιοχρωματιστής να σου βάψει το σπίτι θα τον πάρεις μόνιμο; Να μας πεις τότε, κάθε πότε θα βάφεις το σπίτι σου, για να σου παίρνουν και τα σκουπίδια. «Πάγια και διαρκή» ανάγκη σημαίνει ότι κάθε μέρα οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται και δουλεύουν. Αν γίνονται διάφορα μέσα στο δήμο (αδικίες κλπ) φταίνε οι δήμαρχοι, τα παραπόνα σας εκεί. Όσο για τη υγεία που κινδυνεύει; Διορίστε μόνιμους να μην κινδυνεύουμε από τα σκουπίδια.

Οι συμβασιούχοι δεν θα κάνουν πίσω και δεν πρέπει να κάνουν. Οι περισσότεροι είμαστε μαζί τους. Γιατί αυτό που κάνει το κράτος είναι η ίδια εξοργιστική τακτική που ξεκίνησε, όταν άρχισαν τα μνημόνια και που είναι μια παραλλαγή του γνωστού «μαζί τα φάγαμε».

Για να δικαιολογήσουν τις δικές τους απάτες, την χρεοκοπία της πολιτικής τους, την απελπιστική κατάσταση που μας έφεραν, για να δικαιολογήσουν το πλιάτσικο, σπίλωσαν τα θύματα τους. Το κάνουν σε όλους μας καθημερινά: Μας λένε ότι φταίμε εμείς, όχι αυτοί που μας εξοντώνουν. Γενικεύουν τα στραβά ορισμένων. Γι αυτούς «οι μικρομεσαίοι φοροδιαφεύγουν» -ποτέ οι πλούσιοι, οι «αγρότες κάνουν κομπίνες με επιδοτήσεις» -ποτέ οι πολιτικοί, «οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθονται» - όχι οι κηφήνες στη βουλή, «οι συνταξιούχοι παίρνουν πολλά» - όχι τα λαμόγια των κομμάτων κλπ. Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί παρά να απαντηθεί, η δε αλαζονική νοοτροπία του φασισμού να τσακιστεί. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger