Home » , , » 15 Ιούλη 1965. Ξεκινάει η περίοδος της αποστασίας. Ηχητικό με τον Στέργιο Κατσαρό

15 Ιούλη 1965. Ξεκινάει η περίοδος της αποστασίας. Ηχητικό με τον Στέργιο Κατσαρό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 | 10:43 π.μ.

15 Ιούλη 1965. Σαν σήμερα, 52 χρόνια πριν. Η άρνηση του βασιλιά να υπογράψει την αποπομπή του φιλοβασιλικού Πέτρου Γαρουφαλιά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οδήγησε στην  παραίτηση του πρωθυπουργού Γ.  Παπανδρέου.

Λίγες ώρες μετά, ο βασιλιάς διορίζει την πρώτη κυβέρνηση των αποστατών υπό τον Γ. Αθανασιάδη-Νόβα. Από εδώ και εμπρός ξεκινά η μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση μετά τον Εμφύλιο που θα κρατήσει περίπου 70 ημέρες.

Σ' αυτό το διάστημα έγιναν 400 περίπου λαϊκές κινητοποιήσεις με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. που αγνοούσαν το ξύλο, την τρομοκρατία, τις συλλήψεις, τους τραυματισμούς.

Οι λαϊκές μάζες διεξάγουν έναν αγώνα για την τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας (114). Ολη αυτή η κοινωνική έκρηξη, παρόλη την τεράστια αυθόρμητη δράση του κόσμου, έμεινε χωρίς οργάνωση, χωρίς ηγεσία και φυσικό ήταν κάποια στιγμή να υποχωρήσει.
Την ηγεσία της ΕΔΑ το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να δίνει τα διαπιστευτήρια της στο σύστημα σαν ένα υπεύθυνο κοινοβουλευτικό κόμμα. Εχοντας ξεχάσει ακόμα και την λέξη σοσιαλισμός επιδιώκοντας μια νεφελώδη «Εθνική Δημοκρατική Αλλαγή», η οποία, για να γίνει, έπρεπε να περάσει αλλεπάλληλα «στάδια», ουσιαστικά είχε καταντήσει ουρά της Ε. Κ.
Με διαλυμένες της Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ από το 1958, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα βρέθηκε εντελώς ακαθοδήγητο και ανέτοιμο στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών στις 21 Απρίλη του 1967.

Στο παρακάτω ηχητικό υπάρχει απόσπασμα, από μια συνέντευξη –η οποία σημειωτέον μας δόθηκε το Νοέμβρη του 2011 και μεταδόθηκε από τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό - στην οποία μας μιλάει για τα Ιουλιανά του ’65 ένας αγωνιστής, που σαν μέλος της ΕΔΑ τότε, είχε ζήσει τα γεγονότα και μας τα διηγείται με πολύ παραστατικό τρόπο. Ο Στέργιος Κατσαρός.
Την συνέντευξη είχε πάρει ο σ. kokkiniotis.

Υ.Γ. Ο Στέργιος Κατσαρός συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του εργατικού κινήματος τις τελευταίες έξι σχεδόν δεκαετίες. Από τις συγκρούσεις των οικοδόμων το 1961 με την αστυνομία και τα Ιουλιανά μέχρι την παράνομη δράση στη δικτατορία, τα ταξίδια στην Λ. Αμερική και το κίνημα του εργοστασιακού συνδικαλισμού. Έχει χαρακτηριστεί σαν εμβληματική μορφή για την ιστορία του εργατικού κινήματος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το βιβλίο του «Εγώ, ο προβοκάτορας ο τρομοκράτης» που κυκλοφόρησε το 1999 από τις εκδόσεις Μαύρη Λίστα.
 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 43 σχόλια

15 Ιουλίου 2017 - 1:31 μ.μ.

Η Κατάσταση αυτή με την ...ΕΔΑ... ουρά της Ε.Κ και του Καπιταλισμού δεν ξεκινάει απο το 1958 και την Εγκληματική διάλυση των Κ.Ο. Η Δημιουργία της δεν ήταν στις επιλογές του ΚΚΕ το οποίο κατέστρεψε απο την αρχή μέχρι το τέλος. Συνδυάζεται με την Διάλυση της ΟΚΝΕ το 1943 την έλειψη Στρατηγικού στόχου για Σοσιαλισμό με την ....λαοκρατία.... με αποτέλεσμα το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να μη διεκδικήση ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ απο την φύση του σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καθυστέρησε να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 1945 όπως πίεζε απο την 1η Μέρα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. Και απο το 1948..... ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ δυνάμεις με την βοήθεια της Γιουγκοσλαβικής πρεσβείας ... και την ανοχή του Αστικού κράτους προσπαθούσαν για την δημιουργία καινούργιου κόμματος και την διάλυση του ΚΚΕ σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα του σ. ΒΑΒΟΥΔΗ απο τον ασύρματο της Καλιθέας. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Τα Κ.Κ δεν πρέπει να φτιάχνουνε ΠΟΤΕ πολιτικό μέτωπο με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό δηλαδή την 5η Φάλαγγα. Είναι το κατάληλο όχημα του Καπιταλισμού για την καταστροφή. Πρέπει να παλεύουνε μέσα απο την Κοινωνική Συμμαχία για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ όλων των αποχρώσεων για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους.

15 Ιουλίου 2017 - 2:08 μ.μ.

Το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στις 20 Απρίλη του 1945 μετατράπηκε σε ...ενιαίο πολιτικό κόμμα.... Ηταν η απόφση της 11ης ολομέλειας του ΚΚΕ που ταυτόχρονα διέγραψε τον ΑΡΗ την οποία κράτησε μυστική και την δημοσίευσε 12 Ιούνη.... στον Ριζοσπάστη. Ολα για την ....λαοκρατία......

15 Ιουλίου 2017 - 3:12 μ.μ.

Το 1935 αποκαλύφθηκε συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό απο τους Τουχατσέφσκι Μπουχάριν Ζινόβιεφ Τρότσκι σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων. Το Βιβλίο του Αμερικάνου πρέσβη στην Μόσχα που παρακολούθησε τις Δίκες και το Βιβλίο του σ.ΛΟΥΝΤΟ ΜΑΡΤΕΝΣ είναι καταπέλτης για το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι πάντα ο Δεξιός Οπορτουνισμός με τον Τροτσκιστικό. σε ρόλο 5ης ΦΑΛΑΓΓΑΣ.

15 Ιουλίου 2017 - 9:35 μ.μ.

Οταν λέει κανείς "αποστασία" για τα Ιουλιανά, άθελά του αποκαλύπτει την πολιτική του ταυτότητα, το που ο ίδιος κατατάσσει τον εαυτό του: "Κεντρώος", "πασόκος", "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις", κάπου εκεί!
Εμείς, όσοι θεωρούμε ότι ανήκουμε, η έστω υποστηρίζουμε, το κομμουνιστικό κίνημα της Πατρίδας μας, ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ για τις φαγομάρες του Παπατζή Α', με τα τσουτσέκια του. Για μας ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ είναι αποστάτες και προδότες του λαϊκού κινήματος, οπότε η οποιαδήποτε διαφοροποίηση είναι εκ του πονηρού.
Και για την ΕΔΑ, απλά ντρεπόμαστε......
Αει, στο καλό σου, κυρ Στέργιε Κατσαρέ!
Δόκαμαν, δόκαμαν!

15 Ιουλίου 2017 - 10:11 μ.μ.

Σεχτάρ. Δόκαμαν δεν θα πει τίποτα Σύντροφε. Και μάλιστα 3 φορές..... Σπάσανε τα μούτρα τους. Τώρα θέλουνε 4η ευκαρία....... Δεν σφάξαμε. Ας λυσσάξουν όσο θέλουν.......

16 Ιουλίου 2017 - 9:32 π.μ.

Καλά το έχουν χάσει τελείως τα φερέφωνα του Περισσού ότι και να είναι ο Κατσαρός δεν λύγισε από τα τόσα που πέρασε λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, τί λέω ; περιμένεις σεβασμό από τους νέους Γεωργαλάδες

16 Ιουλίου 2017 - 4:26 μ.μ.

Στέργιος Κατσαρός σημαίνει εγγύηση για κάποια πράματα.

" Μια συζήτηση με κάποιους εκ των πρωταγωνιστών του αυτόνομου εργατικού κινήματος στην Ελλάδα στις δεκαετίες ΄60 και ΄70. Συμμετέχουν ο Στέργιος Κατσαρός. ο Γιάννης Σερίφης και ο Μάκης Σέρβος. Θα προσπαθήσουμε να διαφωτίσουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες αναδύθηκε αυτό το κίνημα, να ανιχνεύσουμε ποιά ήταν τα χαρακτηριστικά του και να διερευνήσουμε το κατά πόσο αυτή η εμπειρία μπορεί να είναι χρήσιμη για την οικοδόμηση ενός επαναστατικού εργατικού κινήματος σήμερα.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Εργατικής Αυτοοργάνωσης το Σάββατο 15/10/2011 στις 5 το απόγευμα."

19/10/2011 το μεσημέρι και αφού έχει φύγει το ΠΑΜΕ ο κοντός κύριος με την γνωστή φάτσα φωνάζει σε όσους "αγανακτισμένους" βρίζουν την εξοπλισμένη μέχρι με επιγονατίδες "διμοιρία" από μπαχαλάκια: ΠΑΙΔΙΑ του ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΙΖΕΤΑΙ...
Η αρμονία της ημέρας κλείνει με αυτοσχέδιες εκτοξεύσεις από τους απόστρατους σε αγαστή συνεργασία με τις "διμοιρίες" της χοντρής κυρίας από αριστερά και του κοντού κυρίου από τα δεξιά. Η Βουλή δεν πάρθηκε γιατί είπαν όλοι: αύριο μία καινούργια μέρα ξημερώνει, αύριο, αύριο!

20/10/2011 περιγράφει μόνος του την επομένη μέρα το λάθος που έκανε: https://athens.indymedia.org/post/1345488/
Όλα τα λεφτά είναι ο δικός του σύντροφος που του απαντά: "Μάλλον καλύτερα που δεν σε γνώρισαν οι "σύντροφοι" του Κ.Κ"

16 Ιουλίου 2017 - 5:57 μ.μ.

Σαράντα μόλις μέρες μετά το πέρασμα των δυνάμεων του ΔΣΕ στην Αλβανία, τέλη του πρώτου δεκαήμερου του Οκτώβρη (9/10/1949) συνήλθε εκεί η 6η Ολομέλεια του ΚΚΕ, μια απ’ τις σημαντικότερες του Κόμματος, γιατί οι ορθές αποφάσεις της καθόρισαν τα νέα καθήκοντά του, μεταξύ των οποίων και της δημιουργίας «ενιαίου δημοκρατικού συνασπισμού σ’ όλη τη χώρα», που συνέβαλαν αποφασιστικά-καθοριστικά στην ανάπτυξη της πάλης εργατιάς-αγροτιάς και ολόκληρου του λαού κατά του μοναρχοφασισμού-καπιταλισμού αλλά και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών.

Στην «Απόφαση» με τίτλο «η νέα κατάσταση και τα καθήκοντά μας» της 6ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ (9/10/1949) αναφέρεται: «γ) με βάση το πρόγραμμα για τη δημοκρατικοποίηση της Ελλάδας, την ανεξαρτησία και την υπεράσπιση της ειρήνης, το ΚΚΕ πρέπει, σε στενή συνεργασία με το ΑΚΕ το κόμμα της εργαζόμενης Αγροτιάς, που πάλεψε μαζί μας στα βουνά, να δημιουργήσει πλατύ δημοκρατικό συνασπισμό. Ο συνασπισμός αυτός θα ενώνει όλον τον εαμικό κόσμο, όλους τους δημοκράτες, όλους εκείνους που δέχονται ένα μίνιμουμ πρόγραμμα δημοκρατικοποίησης της Ελλάδας. Ο δημοκρατικός συνασπισμός πρέπει να οργανώσει τους δημοκράτες και πατριώτες στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα χωριά, στις συνοικίες, παντού όπου δουλεύουν και ζουν, και να χρησιμοποιήσει όλες τις νόμιμες μορφές πάλης κοινοβουλευτικές και μη» (σελ. 17)

Στην «Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕ» (7/3/51) για τις «δημοτικές και κοινοτικές εκλογές» της 15 του Απρίλη 1951 αναφέρεται:

«4. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας και το Αγροτικό Κόμμα της Ελλάδας θα αγωνιστούν για να σχηματιστεί ένα πλατύ παλλαϊκό μέτωπο ή συνασπισμός όλων των λαϊκών οργανώσεων, προσωπικοτήτων, όλων των δημοκρατικών και πατριωτικών στοιχείων του τόπου, ενάντια στο μέτωπο της εθνικής προδοσίας» (στο ίδιο σελ. 133), ενώ στην «Ανακοίνωση του ΚΚΕ και του ΑΚΕ» (31/5/51) γίνεται λόγος για «ενότητα. Πανδημοκρατικό μέτωπο και παλλαϊκή οργάνωση, κινητοποίηση και δράση: εκλογές άμεσες με ανόθευτη αναλογική. Για να ψηφίσει ο λαός: Ειρήνη-Ανεξαρτησία-Δημοκρατία» (σελ. 153).

Ακόμα σ’ άλλη «Ανακοίνωση του ΚΚΕ και του ΑΚΕ» (15/6/51) γίνεται λόγος «για ένα ρωμαλέο αγωνιστικό πανδημοκρατικό μέτωπο» (σελ. 154).

Στην «Πρόταση του ΑΚΕ και του ΚΚΕ για τις εκλογές» (7/7/51) σημειώνεται: «για να φυλάξουμε την Ελλάδα από το βάραθρο όπου τη σπρώχνει η αμερικανοκρατία, ένας τρόπος υπάρχει: να οργανωθεί πανελλαδικά σ’ ένα πανδημοκρατικό συνασπισμό (ΠΑΣ) ο κόσμος που έχει για σύμβολό του: Ειρήνη-Λευτεριά-Ανοικοδόμηση-Δουλειά-Αμνηστία. Ε.Λ.Α.Δ.Α.» (σελ. 162).

Ολες οι προσπάθειες του ΚΚΕ, παρά τις όποιες δυσκολίες, κατέληξαν στην ίδρυση της ΕΔΑ στις αρχές Αυγούστου, η οποία συμμετείχε στις εκλογές της 9ης Σεπτέμβρη 1951 για τις οποίες η «Απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕ (21/9/1951) σημειώνει:

«στις 9 του Σεπτέμβρη ο λαός μας, για μια ακόμα φορά, απόκρουσε και καταδίκασε αυτές τις αμερικάνικες επιδιώξεις. Το στρατόπεδο της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αμνηστίας, που στις εκλογές εκπροσώπησε η ΕΔΑ, βγήκε από την εκλογική μάχη πιο ισχυρό, παρά την τρομοκρατία, τις απερίγραπτες νοθείες και την ξετσίπωτη διαρπαγή ψήφων της ΕΔΑ και μέσα ακόμα από τις κάλπες… Γύρω από τον Παπάγο συσπειρώθηκε η αμερικανοκρατία, η ντόπια πλουτοκρατία και η στρατοκρατική μαφία «ΙΔΕΑ», που δούλεψαν λυσσασμένα να τον επιβάλουν με όλα τα μέσα… Ο λαός, οι δημοκρατικές δυνάμεις πέτυχαν μια σημαντική νίκη, στην πάλη του για την Ειρήνη-Δημοκρατία-Αμνηστία. Κι αν η ΕΠΕΚ του Πλαστήρα δεχόταν να πραγματοποιούσε την πανδημοκρατική ενότητα, με βάση το ελάχιστο δημοκρατικό πρόγραμμα Ειρήνη-Δημοκρατία-Αμνηστία, η νίκη του λαού στις εννιά του Σεπτέμβρη θα ήταν μεγάλη και εκλογικά θ’ ανατρέπονταν ακόμα πιο έκδηλα τα σχέδια της αμερικανοκρατίας… Οι 560.000 ψήφοι που πήρε η ΕΔΑ και ο Πλαστήρας, δόθηκαν υπέρ της αμνηστίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας και ενάντια στο μοναρχοφασισμό και την αμερικανοκρατία…» (στο ίδιο σελ. 174-177).

V For Viva La Revolucion

16 Ιουλίου 2017 - 6:07 μ.μ.

Τρίτη Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ (10-14/10/1950):

«Κεντρική, ανώτατη πολιτική έκφραση και πάλης του λαού για τα δίκαιά του πρέπει να ’ναι το πανελλαδικό, παλλαϊκό μέτωπο ή συνασπισμός όλων των λαϊκών προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, οργανώσεων, κομμάτων, παραγόντων, προσωπικοτήτων της χώρας. Ο αγωνιστικός δημοκρατικός αυτός συνασπισμός θα πρέπει ν’ απομονώσει και να αποξενώσει όλους τους κεντρωτικούς και ψευτοσοσιαλιστικούς ρεφορμιστικούς αγροτοκάπηλους και συμβιβαστικούς παράγοντες και οργανώσεις, που για αποστολή έχουν, στην περίοδο της γενικής πολιτικής κρίσης στη χώρα, να ευνουχίσουν το λαϊκό αγώνα και να στερεώσουν την εξουσία της πλουτοκρατίας και της αμερικανοκρατίας.

Με ένα καθαρό αγωνιστικό, λαϊκό πρόγραμμα πάλης για την ειρήνη – τη λαϊκή επιβίωση – τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, δίχως άγγλους και αμερικανούς ιμπεριαλιστές, ενάντια στην αποικιοποίηση, τον αμερικανικό πόλεμο, το λαϊκό αφανισμό, τη μοναρχοφασιστική αποχαλίνωση και την παλατιανή στρατοκρατία, ο λαϊκός δημοκρατικός συνασπισμός, που θα στηρίζεται εσωτερικά στο λαό και διεθνώς στο παγκόσμιο μέτωπο ειρήνης και δημοκρατίας, και που στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής θα παλέψει ενάντια στο φασιστικό άξονα Αθήνα-Βελιγράδι και για μια στενή, αδελφική συνεργασία με τις Λαϊκές Δημοκρατίες, πρώτ’ απ’ όλα με τις Λαϊκές Δημοκρατίες της Αλβανίας και Βουλγαρίας και με τη Σοβιετική Ενωση, μπορεί ο Λαϊκός Δημοκρατικός Συνασπισμός να συνενώσει όλους τους τίμιους πατριώτες και εργαζόμενους έλληνες σ’ ένα ακαταμάχητο μέτωπο πάλης και να τους οδηγήσει στη νίκη» και πιο κάτω: «Ψυχή, κινητήρια και ηγέτρια δύναμη στην πάλη του Λαού, για το ψωμί, την ειρήνη και τη νίκη είναι το ΚΚΕ» («το ΚΚΕ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΤΟΜΟΣ 7ος 1949-1955», σελ. 68-69, εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα 1995 και στο «3η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, 10-14/10/1950», σελ. 338-339, εκδ. «Γλάρος», 1988)

Ήταν το ΚΚΕ του Νίκου που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της ΕΔΑ και στην αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική ενότητα του λαού μας. Αυτά τα ολίγα για να μην μας λες ανοησίες ότι δεν ήταν στις επιδιώξεις του κόμματος. Η ΕΔΑ άλλαξε πορεία από τη στιγμή που επικράτησαν στο ΚΚΕ τα τσιράκια ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΗΔΩΝ με ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ και ως αποτέλεσμα από τη στιγμή που αυτοί οι λεχρίτες Κολιγιάννης-Φλωράκης-Τσολάκης-Λουλές ανέλαβαν τα ηνία κατέστρεψαν και την ΕΔΑ. Άντε γιατί το έχετε παρακάνει ό,τι θετικό έκανε το κομμουνιστικο κίνημα στην Ελλάδα και παγκοσμίως και ενέπνευσε τους λαούς (Λαϊκά Αντιφασιστικά Μέτωπα, πάλη για εθνική ανεξαρτησία, Δημοκρατία, ΕΑΜ-ΔΣΕ-ΕΔΑ κλπ) τα καταδικάζετε.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

V For Viva La Revolucion

16 Ιουλίου 2017 - 7:34 μ.μ.

Το ότι δεν θα σου περάσει είναι σίγουρο Πασοκατζή. Στην 5η Ολομέλεια του Γενάρη 1949 στο κλείσιμο ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ανέφερε την Επερχόμενη Επανάσταση σαν Σοσιαλιστική με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Ξεκίνησε η Επίποπονη προσπάθεια διόρθωσης του Προγράμματος. Το 1953 ψηφίστηκε. Δυστυχώς το 1955 τους υποχρεώσανε απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ να το αποσύρουνε. Σελ΄318 2ος Τόμος 1949 1968 ο Διάλογος με ΤΣΙΓΚΟΥΛΙΝ ΣΤΕΠΑΝΟΦ που του λένε να το αποσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

16 Ιουλίου 2017 - 7:43 μ.μ.

Το 1935... επικράτησε στην Κ.Δ η 5η Φάλαγγα με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Αλλαξε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ με τα Πολιτικά Μέτωπα με αποτέλεσμα την καταστροφή παντού. Στο 2ο και 3ο Γράμμα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ο λαός θα έπαιρνε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Δεν συνέβη λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ στέρησε την Εξουσία απο τον λαό λόγο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που πίεζε απο την 1η ημέρα στο να πέσει ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ στον ΔΣΕ. Δεν έγινε λόγω ....ΛΑΟΚΡΑΤΙΑΣ... που έδωσε τον χρόνο στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να οργανωθεί. Τα τηλεγραφήματα του ΒΑΒΟΥΔΗ είναι καταπέλτης. Μετά το 1948 ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με την βοήθεια της ...ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.... και την Ανοχή του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ προσπαθούσε για την δημιουργία νέου Κόμματος και την διάλυση του ΚΚΕ. Το κατάφεραν όταν το ΚΚΕ πήγε να φτιάξει ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ για μια χαραμάδα νομιμότητας μαζί με τις Παράνομες Κ.Ο. Φτιάξανε την ...ΕΔΑ..... που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το ΤΕΛΟΣ.

16 Ιουλίου 2017 - 7:48 μ.μ.

Το 2008 ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ γιόρτασε τα 0 Χρόνια του ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.... Λέει ο Τρίκκασ με αναφορές στον ....ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ.. απο το 1944... ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. Η ...ΕΔΑ.... ήταν η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. Τα είπανε όλα μόνοι τους. 1943 διάλυση ΟΚΝΕ 1944 ΚΚΕ ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ.... 1958 διάλυση Κ.Ο σε συνθήκες Παρανομίας Εκτελέσεων Πολιτικής Προσφυγιάς. ΑΥΤΑ.......

16 Ιουλίου 2017 - 7:52 μ.μ.

Ταυτόχρονα με την Επικράτηση της 5ης Φάλαγγας στην Κ.Δ το 1935... Με τους Μπολσεβίκους Μειοψηφία αποκαλύφθηκε συνομωσία στην ΕΣΣΔ απο τους ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ σε Συνεργασία με τον Χίτλερ για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων. ....ΣΥΠΤΩΣΗ.....

16 Ιουλίου 2017 - 7:59 μ.μ.

Πουθενά δεν έγινε Σοσιαλισμός μέσα απο τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ με την 5η Φάλαγγα. Η 9 χώρες που αποσπάστηκαν απο τον Καπιταλισμό ήταν χάρη στην παρουσία του Κόκκινου Στρατού που έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό χωρίς να τους πνίξει η 5η Φάλαγγα στο Αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξε πριμένωντας την επικράτησή της και στην ΕΣΣΔ λόγω των Απωλειών του πολέμου. Οπως και έγινε μετά τον θάνατο του ΣΤΑΛΙΝ ΤΟ 1953. Είπαμε Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956. Η πραγματικότητα είναι πεισματάρα.

16 Ιουλίου 2017 - 8:05 μ.μ.

Επίσης να σε ενημερώσω οτι η 3η Συνδιάσκεψη του 1950 έχει κυκλοφορήση απο την Σύγχρονη Εποχή το 2011. Επίσης ο 1ος τόμος 1918 1949 δεν έχει κυκλοφορήση ακόμα. Λίγο υπομονή να έχεις. Τα Κόλπα με τα κλεμένα Αρχεία στο ΣΙΜΠΙΟΥ το 1968 και με το Αρχείο μέσα στο Νερό στην Πλημμύρα τον Οκτώβρη του 1994 πεθάνανε. Το Αρχείο σώθηκε και Συμπληρώθηκε. Αυτό το ποτήρι θα το Ρουφήξεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

16 Ιουλίου 2017 - 8:09 μ.μ.

9.32. Εχεις να μας πεις κάτι για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ κυβέρνηση που σφάζει καθημερινά τον λαό και την οποία στήριξες........

16 Ιουλίου 2017 - 8:33 μ.μ.

Ο Ζαχαριάδης είχε προτείνει τις Υποψηφιότητες Μπελογιάννη Πλουμπίδη στην ...ΕΔΑ... το 1951 για να γλιτώσει την εκτέλεση. Τους το Αρνήθηκαν με λύσσα όπως και το να γράφει ο κόσμος το όνομα τους με το χέρι και ας βγούνε άκυρα. Επίσης κανείς Βουλευτής της ..ΕΔΑ... δεν πήγε καμμία μέρα στην Δίκη. Και πως μπορούσε να είναι Αλλιώς οταν μιλάμε για ένα ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ πρόεδρος ΥΠΕΞ το 1921 στην Γεωργία με τους ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥΣ πολέμησε ενάντια στους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ. ΤΟΜΠΟΛΑ..... Την ημέρα που πιάσανε τον Πλουμπίδη ο Μενσεβίκος ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ήταν στο γραφείο του ΠΑΠΑΓΟΥ που πήρε την υπόσχεση οτι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν θα βγάλει την ....ΕΔΑ..... ΠΑΡΆΝΟΜΗ. ΜΠΙΓΚΟ..... Αριστερός και ο Πλαστήρας οπαδός του Μουσολίνι ΖΗΤΩ....,,,

16 Ιουλίου 2017 - 9:52 μ.μ.

E, όχι και ..σεβασμό(!) στην πέμπτη φάλαγγα της Αντίδρασης!
Το τάχατες "αυτόνομο" (από ποιούς νόμους; Με ποιούς δικούς του νόμους;) η "ανεξάρτητο" (από τι; - Χε, χε, ξέρουμε όλοι από τι...) συνδικαλιστικό κίνημα, η κάθε είδους "ανεξάρτητη", η "νέα", η "επαναστατική", η δεν-ξερω-γω-τι "aristera", η τα διάφορα "κ"κ, μουλού η μούλικα, οι τριανταδύο παραλλαγές του Τροτσκισμού, ΟΛΑ ανήκουν στην ΝΕΑ ΤΑΧΤΙΚΗ της Αντίδρασης μετά τον Β'ΠΠ, που εγκαινίασε ο Τρούμαν, για την διάβρωση του κομμουνιστικού κινήματος από τα μέσα.
Κι όσο για την ΕΔΑ, τα φυντάνια βρήκανε την έκφρασή τους με την ίδρυσή της και απλά πήραν σχήμα το '56, σταλινοπασόκια μου. Ηδη από την Κατοχή δείχνανε τι θέλανε, αλλά απλά ήταν οι περιστάσεις, ο χείμαρρος των εξελίξεων, που δεν τους επέτρεπαν να οργανωθούν. Ομως μερικές φορές, όπως τότε με τον Μπελογιάννη, που δεν τον ανακήρυξαν υποψήφιο βουλευτή, στέλνοντάς τον κι αυτοί στο απόσπασμα, δεν μπορούσαν να κρυφτούν.
.....
Ακου ...."ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ"!!!!!!
Βρε, δόκαμαν, δόκαμαν, και δεν έχει άλλο!

--------------------------------------
Εκείνος ο αρχιπασόκας Μπακιρτζής, του ..."εργοστασιακού συνδικαλισμού" της δεκαετίας του '70, τι απέγινε;
Ζει;
Καμιά άλλη μούμια του "αυτόνομου κινήματος", να περιμένουμε;

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2017 - 10:30 π.μ.

Πάντως οι οπαδοί του κκε με την τωρινή τους ηγεσία αναθεωρούν την ιστορία αναιρόντας οτι ελεγαν για δεκαετίες.Οι καθοδηγητές τα λένε " κυριλέ" ενώ οι λούμπεν οπαδοί που γράφουν στο μπλογκ θεωρούν την ΕΔΑ απλα φιλοκαπιταλιστικό κόμμα.Άλλοι γράφουν με την οπτικη οτι το ΕΑΜ ηταν κανενα παραρτημα σφραγιδα του κκε όπως το Παμε.Γράφουν οτι τι αποστασία τι νομιμη κυβερνηση αφού έτσι κ αλλιώς καπιταλισμό είχαμε.Απίστευτα μαργαριτάρια με ιδεολογική κατεύθυνση κ βάθος σκέψεις κατι μεταξύ θυρας7(η 13 ή 21) και μαρτύρων του Ιεχωβά.Λυπηρό πραγματικλα

17 Ιουλίου 2017 - 2:05 μ.μ.

Πραγματικά λυπηρή η κατάσταση σου το γνωρίζουμε. ΟΙ Κομμουνιστές βγάζουμε συμπεράσματα απο την Ιστρία πετώντας απο επάνω την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΟΥΡΙΑ που κατέστρεψε το Κ.Κ. Το ΠΑΜΕ είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τμήμα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ μακρια απο τα παραμύθια δεξιός αριστερος. Είπαμε ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

17 Ιουλίου 2017 - 4:58 μ.μ.

Εντάξει αντιπαρέρχομαι τις γνωστές μπούρδες περί οπορτουνισμού της Τρίτης Διεθνούς και επικράτησης 5ης φάλλαγγας που αποδεικνύει και το πόσο βαθιά αντικομμουνιστής είσαι (παίζει να είσαι και ο μόνος που το πιστεύει αυτό). Αφήνω στην άκρη και το γεγονός ότι λαϊκές δημοκρατίες πραγματοποιήθηκαν με τον Κόκκινο στρατό (δηλαδη αν δεν θέλαν οι λαοί με το ζόρι σοσιαλισμός;) η οποία είναι κλασσική ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ότι ο σοσιαλισμός επιβάλεται (αλήθεια στην Ουγγαρία που είχαν αρχικά επικρατήσει οι αντιδραστικοί γιατί δεν κηρύχτηκε λαϊκή δημοκρατία παρουσία Κόκκινου στρατού;) και το ότι ήταν ακριβώς η γραμμή της Τρίτης Διεθνούς που συσπείρωσε το λαό σε κάθε χώρα (Αλβανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία κλπ) μέσα από τα Λαϊκά Αντιφασιστικά Μέτωπα και τον ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ και ως αποτέλεσμα είχαμε ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ (αν δεν το ήθελαν οι λαοί θα σου έλεγα τι θα έπαιρνε ο Κόκκινος στρατός). Τα αφήνω όλα αυτά.

Δηλαδή θέλετε να μας πείσετε ότι επειδή υπήρχαν αντιδραστικοί μέσα στην ΕΔΑ ήταν λάθος κίνηση η ίδρυση της;
Μα τότε απαρνείστε την ταξική πάλη. Η ΕΔΑ ήταν ευρύτερη συμμαχία κομμάτων δεν ήταν κομμουνιστική λογικό ήταν να συντελείται ταξική πάλη και στο εσωτερικό της. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κομμουνιστές αρνούνται τους συμβιβασμούς και τις συμμαχίες όπου και όποτε το κρίνουν απαραίτητο. Ο Λένιν μας διδάσκει ότι πρέπει να συνάπτουμε τέτοιου είδους συμβιβασμούς και συμμαχίες ακόμα και με κόμματα από το απέναντι στρατόπεδο. Και φυσικά η ταξική διαπάλη συνεχίζεται και τότε δεν σταματάει. Το παλλαϊκό μέτωπο το 36 ήταν ένας τέτοιος συμβιβασμός. Ναι το αποτέλεσμα ήταν η προδοσία από μεριάς Σοφούλη και αστών και η δικτατορία αλλά αυτό δεν αναιρεί τη σωστή κίνηση από μεριάς ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έτσι ξεσκέπασε ανοιχτά τους μεγαλοαστούς, τους απογύμνωσε και μπόρεσε και μέσα στη δικτατορία αλλά ειδικά στη Κατοχή να συσπειρώσει και να οργανώσει όλο το λαός μας σε αντιφασιστική κατεύθυνση. Όσο και αν σας φαινεται αλλόκοτο οι αντιφασιστικές βάσεις για το ΕΑΜ μπήκαν από τότε. Τα ΛΜ βοήθησαν στην συσπείρωση των λαών ενάντια στο φασισμό. Ναι σε περιπτώσεις όπως πχ Ισπανία και Γαλλία προδόθηκαν από τους σοσιαλδημοκράτες και τους φιλελεύθερους αλλά αυτό δεν αναιρεί την αναγκαιότητα τους ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Άλλωστε αυτά συνεβαλλαν και στην δημιουργία των αντάρτικων απέναντι στον ναζί κατακτητή. Αυτά συνέβαλλαν στην καλλιέργεια αντιφασιστικής συνείδησης και στην ενότητα ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (όχι μόνο κομμουνιστών) σε κάθε χώρα (στην Γαλλία ο λαός με το ΛΜ έβαλε φρένο με την πάλη του στην άνοδο του φασισμού το 1934). Και στην περίπτωση του Παλλαϊκού Μετώπο και στα ΛΜ ναι έγιναν λάθη από μεριάς κομμουνιστών και προδοσίες από μεριάς οπορτουνιστών και αστών να όμως που οι κινήσεις αυτές αποδείχτηκαν ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

V For Viva La Revolucion

17 Ιουλίου 2017 - 5:08 μ.μ.

Η ΕΔΑ λοιπόν για να επανέλθω ήταν μια αναγκαία κίνηση εκείνη την εποχή με στόχο να συσπειρωθεί ξανά ο λαός μας αγωνιστικά, να σταθεί στα πόδια του και σε κατεύθυνση αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική. Η ΕΔΑ βοήθησε ώστε ο λαός να ξαναεμπιστευτεί τις δυνάμεις του, να αρχίσει και μάλιστα σε καθεστώς διώξεων, τρόμου και φασιστικοποίησης να βγαίνει στο προσκήνιο. Τώρα μας λέτε για τον Μπελογιάννη και το ρόλο των οπορτουνιστών. Ναι προφανώς υπήρχε ταξική πάλη μέσα στην ΕΔΑ. Και ναι στην περίπτωση Μπελογιάννη έγινε αυτό που θέλανε. Όμως αυτό είναι το ρίσκο σε αυτές τις περιπτώσεις και οι κομμουνιστές το ξέρουνε. Αναιρεί όμως αυτό την αναγκαιότητα τέτοιων κινήσεων-συμβιβασμών όποτε είναι αναγκαίο; Οχι φυσικά. Οι κομμουνιστές συνεχίζουν και τότε την πάλη τους. Αν αυτό επιτάσει η άνοδος του λαϊκού κινήματος και του λαϊκού παράγοντα θα προβείς σε τέτοιους συμβιβασμούς και θα δώσεις και σκληρούς ταξικούς αγώνες και εκεί.

Και να σου πω και κάτι άλλο; Ήταν εξίσου υπέυθυνος ο Πλουμπίδης που υποχώρησε στις πιέσεις του Κύρκου και των υπόλοιπων. Αυτό γιατί δεν το λες; Πήρε τελικά την απόφαση να υποχωρήσει στους διάφορους Κύρκους και να μην προχωρήσει η υποψηφιότητα αγωνιστών όπως του Μπελογιάννη στα ψηφοδέλτια της ΕΔΑ. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος. Γι'αυτό άλλωστε ήρθε και το κόμμα σε ρήξη μαζί του.

Το κακό έγινε με τις ανατροπές το '56 που άλλαξε το κόμμα σε ένα ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΟΜΜΑ και αυτό φυσικά επηρέασε και τον τρόπο που ΕΔΑ πολιτευόταν (την κατέστησε ουσιαστικά ουρά του αστικού πολιτικού συστήματος). Αυτό πάλι δεν το λέτε. Γιατί άραγε.......

V For Viva La Revolucion

V For Viva La Revolucion

17 Ιουλίου 2017 - 6:29 μ.μ.

Η ...νόμιμη.... κυβέρνηση ....παπατζή.... που η ...ΕΔΑ... απο Δολοφόνο του λαού το 1944 τον έκανε ...γέρο της δημοκρατίας.... το 1964. Καπιταλισμός με ....ανθρώπινο πρόσωπο.... .....ΜΑΛΙΣΤΑ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

17 Ιουλίου 2017 - 7:28 μ.μ.

Σεχτάρ. Μιλάμε για την απόλυτη Γελιοποίηση. Δεν του αρέσει το ΚΚΕ 1956 1991 μας σερβίρει όμως εκείνες τις απόψεις για την Ιστορία. 3η Συνδιάσκεψη 1950 Εκδόσεις Γλάρος του ...1988.. ενω έχει κυκλοφορήση απο την Σύγχρονη εποχή το 2011 και τον 7ο Τόμο που εκδόθηκε το 1995.... με την επεξεργασία να έχει γίνει πριν το 1991.... τότε που δήθεν διαφωνούσε. Και βέβαια ...ξέχασε... την λεηλασία του Αρχείου το 1968 στο Σιμπίου και την πλημμύρα τον ΟΚΤΩΒΡΗ Του 1994 με όλο το Αρχείο μέσα στο νερό. Δηλαδή πριν απο οποιαδήποτε μελέτη μετά το 1991...... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΣΟΚ.......

17 Ιουλίου 2017 - 9:30 μ.μ.

Οτι και να λες η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με βάση το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ο λαός τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την Εξουσία. Δεν έγινε λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δηλαδή ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που πίεζε να πέσει όλο το βάρος εκεί απο την 1η ημέρα. Δεν έγινε λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και ...λαοκρατίας..... που έδωσε τον χρόνο στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να οργανωθεί μέχρι το 1947. Για τα υπόλοιπα Ντοκουμέντα που έβαλα ΜΟΥΓΚΑ. ΛΟΓΙΚΟ.... Είπαμε λοιπόν Κ.Δ 1935 5η Φάλαγγα με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΕΣΣΔ 1956 5η Φάλαγγα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ουτε βήμα πίσω ΠΑΣΟΚΑ.......

17 Ιουλίου 2017 - 9:37 μ.μ.

Είπαμε οι λαοί στην Αν.Ευρώπη θέλανε Σοσιαλισμό και τους την έδωσε την δυνατότητα ο Κόκκινος Στρατός αποτέποντας την 5η Φάλαγγα απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Και μη μπερδεύεις τον ΛΕΝΙΝ με τους Μπερστάιν Κάουτσκι. Εφτιαξε το κόμμα των Μπολσεβίκων το 1903 μετά το 1905 διατήρησε την ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ με τις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την Ανέτρεψε. Νίκησε γιατί πολέμησε μέχρι τέλος την ΧΟΛΕΡΑ.

18 Ιουλίου 2017 - 10:30 π.μ.

Θύμισέ μου ποιοι είχανε τα ηνία του κόμματος το '64; Α ναι μωρέ οι αγαπημένοι σου ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ.

"Δεν του αρέσει το ΚΚΕ 1956 1991"

Έτσι μπράβο αγόρι μου πες την αλήθεια και άσε τις δικαιολογίες. Πες ανοιχτά ότι υπερασπίζεσαι τους ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ Κολιγιάννη-Φλωράκη-Τσολάκη-Λουλέ. Γιατί εκεί το πάτε. Από τη μία λάθος το πρόγραμμα του ΕΑΜ για λαοκρατία δήθεν αυτό έφταιγε που δεν πήρε την εξουσία και όχι οι Σιάντοι που ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και λαοκρατία (το πρόγραμμα του ΕΑΜ καραγκιόζη δεν ήταν παράδοση των όπλων και υποταγή στους Άγγλους δεν ήταν αυτό η λαοκρατία). ΆΡΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Από την άλλη λάθος η ίδρυση και η ύπαρξη της ΕΔΑ, λάθη έκανε το κόμμα από το '56 και μετά με και καλά υιοθέτηση οπορτουνιστικών αντιλήψεων λες και δεν ήταν ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ αλλά απλά λάθη οπορτουνιστικά (γιατί τότε θα πρέπει να παραδεχτείς ότι στο κόμμα από τότε τα ηνία τα είχαν ΠΡΟΔΟΤΕΣ άρα το κόμμα σου ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και αυτό το αποφεύγεις ΣΚΟΠΙΜΩΣ). ΛΑΔΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ που κατέστρεψαν το κόμμα και την ΕΔΑ. Όλα λοιπόν για να καλύψετε τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Και έχεις το θράσος να αποκαλείς μετά και τον Φλωράκη, τον ηθικό αυτουργό της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ και κομμουνιστή. Και κάνεις ότι υπερασπίζεσαι και τον Νίκο.

ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΑ!!!

Να σου πω πες μας και το άλλο το καλό ότι η ΕΣΣΔ μετά '56 με τον Νίκο εξορία και στο τέλος δολοφονημένο ήτανε....σοσιαλιστική έτσι να γελάσουμε. ΕΣΥ Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ.....

Η ΕΔΑ λοιπόν δεν ήταν λάθος κίνηση. ΣΩΣΤΗ ΗΤΑΝ και το δικαιολόγησα παραπάνω. Ο ίδιος ο Νίκος επέμεινε για έναν δημοκρατικό συνασπισμό με στόχους την Ειρήνη την Ανεξαρτησία την Δημοκρατία κλπ πολύ πιο πριν την ίδρυσή της. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ; ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ; Τα παρέθεσα πιο πάνω.

Σχέδιο Προγράμματος κόμματος του 1953: ανάγκη για «ένα πανελλαδικό πατριωτικό μέτωπο» που θα συνένωνε «τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου […] για να σχηματιστεί μια πατριωτική κυβέρνηση συνασπισμού». Αυτό έβαζε ως άμεσο ο Νίκος και το ΚΚΕ ένα μέτωπο από τις πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις με στόχο την λαϊκοδημοκρατική διέξοδο για την Λαϊκή Δημοκρατία με στόχους ΕΙΡΗΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ενάντια στην αμερικανοκρατία, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την εξουσία της ξενόδουλης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ Ο ΝΙΚΟΣ που παρότι όπως λες και εσύ και σωστά μιλούσε το Πρόγραμμα για Δικτατορία του Προλεταριάτου παρόλα αυτά αναγνώριζε σε εκείνες τις συνθήκες ότι αυτό μόνο με ένα τρόπο θα πραγματοποιούνταν. Με την άμεση συσπείρωση όλου του λαού σε ένα Μέτωπο με αυτούς τους στόχους το οποίο με την καθοδήγηση του ΚΚΕ και μπροστάρη το λαό θα οδηγούσε στο σοσιαλισμό.

ΓΙΑ ΒΑΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ!!!

V For Viva La Revolucion

18 Ιουλίου 2017 - 2:54 μ.μ.

Καταλαβαίνω τον πανικό και την απόγνωση σου απο το ξεβράκωμα που έχεις πάθει αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. ΟΙ Βρισιές Τίτλος τιμής για τους Κομμουνιστές. Είσαι η πυξίδα μας. Εχουμε και λέμε λοιπόν το 1935 στην Κ.Δ επικράτησε η 5η Φάλαγγα με τους Μπολσεβίκους Μειοψηφία. Με τα Πολιτικά Μέτωπα καταστρέψανε τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Το ίδιο συνέβη και στην ΕΣΣΔ μετά το 1956 σε μια ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ. Αν είχε φτιαχτεί ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ο λαός θα έπαιρνε την εξουσία. Δεν έγινε λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δηλαδή ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Την αθάνατην ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που απο την 1η μέρα πίεζε για όλο το βάρος εκεί. Τον Καθυστερούσε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και η ....λαοκρατία.... που έδωσε το χρόνο μέχρι το 1947 στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να οργανωθεί.

18 Ιουλίου 2017 - 2:59 μ.μ.

Η ...ΕΔΑ.... κατέστρεψε το ΚΚΕ του οποίου δεν ήταν αυτή η Επιλογή. Τα τηλεγραφήματα του Βαβούδη και το πρόγραμμα του 1953 είναι Καταπέλτης για τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Το πρόγραμμα του 1953 μίλαγε για ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ για αυτό και τον υποχρεώσανε να το αποσύρει το 1955...... Σελ΄318 2ος τόμος 1949 1968 ΑΥΤΑ ΠΑΣΟΚΑ......

18 Ιουλίου 2017 - 3:08 μ.μ.

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ απο το 1954 μέχρι το 1972 ήταν Εξόριστος στην Ελλάδα. Το πρόβλημα του ΚΚΕ βρισκόταν στο ότι μετά το 1968 δεν μπόρεσε να αλλάξει το πρόγραμμα με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τα ΣΤΑΔΙΑ που καταστρέψανε το Κ.Κ μετά το 1935 με την επικράτηση του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ στην Κ.Δ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Ετσι συνεχίστηκαν η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΡΕΚΛΙΣΕΣ με τα παραμύθια των ...δημοκρατικών δυνάμεων κατης ...αριστεράς... και αναγκαστικά γεννήθηκε μια καινούργια ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ απο ΦΑΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΧΑΓΙΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΚΟΤΖΙΑΣ κ.α Που φέρανε το ΚΚΕ ένα βήμα απο την καταστροφή το 1991.... Σημείο Σταθμός. Εκει τελειώσανε και τα κόλπα ΛΥΣΣΑΞΤΕ......

18 Ιουλίου 2017 - 3:29 μ.μ.

Και βέβαια πάντα στα Κ.Κ και στο ΚΚΕ οι Αποφάσεις είναι Συλλογικές και ΟΧΙ ενός προσώπου και ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ το εφάρμοσε σε όλη του την ζωή. Απο το 1931 που ανέλαβε όταν διαφωνούσε με την Κ.Δ μετά το 1935 και μετά την 9χρονη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ απουσία του σε Κέρκυρα Νταχάου. ΠΑΝΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΤΟΝ Δ.Σ ΠΑΝΤΑ.

18 Ιουλίου 2017 - 3:37 μ.μ.

Στην 2η ΚΟΜΕΠ του 1942 υπάρχει το 3ο Γράμμα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Στην ίδια ΚΟΜΕΠ υπάρχει άρθρο του ΣΙΑΝΤΟΥ που βγάζει το γράμμα ...σεχταριστικό... και για αυτό λέει φτιάξαμε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Για αυτό φταίει ο ΣΙΑΝΤΟΣ και οι υπόλοιποι στην ηγεσία γιατί δεν φτιάξανε το ΕΑΜ σύμφωνα με το 3ο Γράμμα σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και το βγάλανε ....σεχταριστικό.....

18 Ιουλίου 2017 - 8:12 μ.μ.

Απόδεικνύεις άλλη μια φορά πόσο βαθιά ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ. Ο Ζαχαριάδης δεν διαφώνησε ποτέ με την Κομιντέρν ήταν ΤΡΙΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ όπως κάθε συνεπής Μ-Λ. Ήταν το ζαχαριαδικό ΚΚΕ που συνέβαλε στη δημιουργία του Παλλαϊκού Μετώπου το '36 και την αντιφασιστική πάλη. Ο Ζαχαριάδης ποτέ δεν το καταδίκασε.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γράφτηκε από τις 12-20 του Ιούνη του 1939 στις φυλακές της Κέρκυρας.

Δημοσιεύεται σύμφωνα με το κείμενο της μπροσούρας «Θέσεις για την Ιστορία του ΚΚΕ»,έκδοση 1946

ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

"2. Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, που δημιουργεί σοβαρή απειλή ενάντια στην αστοτσιφλικάδικη κυριαρχία, η πιο αντιδραστική μερίδα της πλουτοκρατίας δυναμώνει ολοένα τον εκφασισμό της χώρας και κάτω από την καθοδήγηση του ξένου ιμπεριαλισμού, πρώτ' απ' όλα της Αγγλίας, πραγματοποιεί τη μοναρχική παλινόρθωση ( Νοέμβρης 1935) σαν βάση για τη συγκέντρωση των δυνάμεων της αντίδρασης, που τείνει στην εγκαθίδρυση της φασιστικής δικτατορίας. Τα κόμματα της αστικής δημοκρατίας την παραδίνουν αμαχητί και μόνο το ΚΚΕ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ.

3. Την πολιτική γραμμή και δράση στο διάστημα αυτό την πλαισιώνει τούτη η κεντρική προσπάθεια: να συγκεντρωθούν γύρω από μια κοινή πλατφόρμα δράσης όλες οι δυνάμεις, δίχως καμιά εξαίρεση, που δε θέλουν τη φασιστική δικτατορία που ετοιμάζει η αντίδραση με επικεφαλής το Μεταξά - Μανιαδάκη και να κατοχυρώνει η εσωτερική εξέλιξη σύμφωνα με τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού.

4. Η προσπάθεια αυτή, που πήρε την πρώτη της ώθηση στο 5ο Συνέδριο (Απρίλης 1934( και απόχτησε την απαραίτητη ευρύτητα με το 6ο Συνέδριο (Δεκέμβρης 1935), ύστερα από το 7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς, παρουσιάζει τις παρακάτω συγκεκριμένες εκδηλώσεις: α) πραγματοποιεί το ενιαίο εργατικό μέτωπο για τις άμεσες διεκδικήσεις, β) προωθεί αποτελεσματικά τη συνδικαλιστική ενότητα και οι δύο Γενικές συνομοσπονδίες αποφασίζουν την ολοκλήρωσή της, γ ) το Σεπτέμβρη του 1934 σχηματίζει το αντιφασιστικό μέτωπο από τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, δ) πραγματοποιεί με το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας συμφωνία λαϊκού μετώπου και ενότητας μαζί του των αντιπλουτοκρατικών δυνάμεων στο χωριό μέσα στο ενιαίο Αγροτικό Κόμμα, που είναι το κόμμα της εργατοαγροτικής συμμαχίας στο χωριό και της πάλης για τις άμεσες διεκδικήσεις των αγροτών και τον αστικοδημοκρατικό μετασχηματισμό, ε) υπογράφει το Φλεβάρη του 1936 το αντιφασιστικό σύμφωνο με το κόμμα των Φιλελευθέρων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και τα άμεσα λαϊκά αιτήματα.

5. Με βάση αυτή την πολιτική, το ΚΚΕ αναπτύσσει στο διάστημα αυτό τους μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Οι εργατικές απεργίες παίρνουν μια εξαιρετική και πρωτόφαντη έκταση, αγκαλιάζουν όλους τους κλάδους και ανυψώνονται αδιάκοπα. Η μαζική πολιτική απεργία γίνεται όργανο καθημερινής πάλης και πραγματοποιείται η γενική απεργία. Η αντιφασιστική δράση ξαπλώνεται σ' όλα τα στρώματα του πληθυσμού και βρίσκει το κατακόρυφό της στο παλλαϊκό επαναστατικό ξεσήκωμα της Σαλονίκης στις 10 του Μάη, που έβαλε στην ημερήσια διάταξη τη λαϊκή ανατροπή της κυβέρνησης του Μεταξά (που προχωρεί στην εγκαθίδρυση της φασιστικής δικτατορίας) και την πραγματοποίηση του λαϊκού μετώπου στην Ελλάδα. Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα συγκεντρώνονται ολοένα και πιο γοργά γύρω από δύο πόλους: α) το δρόμο προς το λαϊκό μέτωπο και την κυβέρνησή του, που βαδίζει η Ελλάδα στο πρώτο μισό του 1936 με τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού της και β) τον πόλο της αντίδρασης που βαδίζει για τη φασιστική δικτατορία. Η μοναρχική παλινόρθωση δε δικαίωσε τις προβλέψεις της χρηματιστικής ολιγαρχίας και του ξένου κεφαλαίου. Έπρεπε με τη βία της φασιστικής δικτατορίας να σαρωθούν όλες οι λαϊκές πολιτικές καταχτήσεις, να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και πρώτ' απ' όλα ο βασικός κινητήρας του, το ΚΚΕ, για να διατηρηθεί η πλουτοκρατική εξουσία και κυριαρχία.

V For Viva La Revolucion

18 Ιουλίου 2017 - 8:18 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γράφτηκε από τις 12-20 του Ιούνη του 1939 στις φυλακές της Κέρκυρας.

Δημοσιεύεται σύμφωνα με το κείμενο της μπροσούρας «Θέσεις για την Ιστορία του ΚΚΕ»,έκδοση 1946

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ

ΤΕΛΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ

4. Με την ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΔ το ΚΚΕ έλυσε το πρόβλημα αυτό. Η 6η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ (Γενάρης 1934) καθόρισε: Η Ελλάδα είναι χώρα αγροτική - βιομηχανική με μέση κεφαλαιοκρατική ανάγκη και με μισοφεουδαρχικά υπολείμματα στην αγροτική οικονομία. Η τέτια οικονομική διάρθρωση της χώρας φέρνει τούτη τη βασική ιδιομορφία: τη σημαντική της πολιτική εξάρτηση από το ξένο κεφάλαιο. Αυτή η εξάρτηση , μαζί με τη διατήρηση των φεουδαρχικών υπολειμμάτων στο χωριό, κρατούν τη χώρα στην οικονομική και στην ολόπλευρή της καθυστέρηση. Η αστική δημοκρατία δεν έθιξε το ξένο κεφάλαιο, αντίθετα μεγάλωσε την εξωτερική εξάρτηση της χώρας. Η αγροτική «μεταρρύθμισή» της αντικατέστησε το γεώμορό της με την πληρωμή για την εξαγορά της γης. Έτσι ουσιαστικά δεν άλλαξε την κατάσταση στο χωριό, δεν έκανε τον αγρότη λεύτερο παραγωγό, με λεύτερη κατοχή της γης και των προϊόντων του. Δεν απάλλαξε τη φτωχομεσαία αγροτική οικονομία από τα βάρη που την κρατούσαν σε μια κατάσταση κατάπτωσης, ανικανότητας και για μια απλή αναπαραγωγή. Για να σπάσει η νέα Ελλάδα τα δεσμά που κρατάνε δεμένες τις παραγωγικές δυνάμεις και την όλη της ανάπτυξη- δεσμά που της επιβάλλει η αστοτσιφλικάδικη αντίδραση πρέπει πρώτ' απ' όλα να λύσει αυτά τα δύο αστικοδημοκρατικά καθήκοντα. Το προλεταριάτο, πρωτοστατώντας ση λύση αυτή και καθοδηγώντας την αγροτιά και τον άλλο εργαζόμενο λαό στην πάλη για την πραγματοποίησή της , που τους ενδιαφέρει ζωτικότατα, καταχτά την εμπιστοσύνη τους και τις εξυψώνει, μέσα από την ίδια τους την πείρα που θα τους δώσει η ανάγκη να συντριφτεί η αστοτσιφλικάδικη αντίδραση ενάντια στη λύση αυτή, ως την πάλη για τη σοσιαλιστική ολοκλήρωση της λαϊκής κοινωνικής απελευθέρωσης, δηλ. ως την απαλλοτρίωση της κεφαλαιοκρατίας και τη σοσιαλιστική οργάνωση της παραγωγής. Κατά συνέπεια, η επερχόμενη επανάσταση στην Ελλάδα, από τα καθήκοντα που πρώτ' απ' όλα έχει να λύσει, θ' αρχίσει σαν αστικοδημοκρατική, με περισσότερο ή λιγότερο γοργό πέρασμά στη σοσιαλιστική επανάσταση. Αυτό πρώτα απ' όλα θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της εργατικής τάξης να εξυψώσει ως την κατανόηση της ανάγκης αυτής τη φτωχομεσαία αγροτιά και την άλλη φτωχολογιά στις πόλεις."

O Ζαχαριάδης λοιπόν δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει την ΣΥΝΕΠΗ ΚΑΙ Μ-Λ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ Γ΄ΔΙΕΘΝΟΥΣ γιατί ήταν συνεπής Μ-Λ και ΤΡΙΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ.

V For Viva La Revolucion

18 Ιουλίου 2017 - 8:43 μ.μ.

Συνέχισε να γράφεις το Ξεβράκωμά σου θα είναι απόλυτο. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ διαφώνησε με την Επικράτηση της 5η Φάλαγγας στην Κ.Δ το 1935. Σαν γνήσιος Μπολσεβίκος εφάρμοζε πάντα τον Δ.Σ. Το 2ο και 3ο Γράμμα μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και το πρόγραμμα του 1953 για ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα ΠΑΣΟΚΑ.

18 Ιουλίου 2017 - 11:55 μ.μ.

Ο Ζαχαριάδης δεν διαφώνησε ποτέ με την επικράτηση της 5ης Φάλαγγας στην ΚΔ γιατί απλούστατα αυτή ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.Ο άνθρωπος ήταν ΤΡΙΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ μέχρι το μεδούλι και εφάρμοσε πιστά την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ. Το ακριβώς αντίθετο απο εσένα Τεταρτοδιεθνιστή. Παρέθεσε μου κάτι που να αποδεικνύει το αντίθετο ότι ήταν αντίθετος με την Κομιντέρν.

V For Viva La Revolucion

19 Ιουλίου 2017 - 2:43 μ.μ.

Το 1935 επικράτησε στην Κ.Δ η 5η Φάλαγγα με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ και κατέστρεψαν τα πάντα λόγω Ευρωκομμουνισμού. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Μπολσεβίκος ηγέτης εφάρμοσε πάντα τον Δ.Σ. Το 2ο και 3ο Γράμμα μιλάνε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Το πρόγραμμα του 1953 για ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Το γμωρίζω οτι είσαστε Συγκοινωνούντα Δοχεία με τους ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ.

19 Ιουλίου 2017 - 8:50 μ.μ.

Πάλι δεν απαντάς. Ούτε μία πηγή πάλι δεν παρέθεσες που να αποδεικνύει την υποτιθέμενη εναντίωση του Νίκου στην Κομιντέρν. Και φυσικά κουβέντα για τα λεγόμενα του Νίκου που παρέθεσα πιο πάνω.

Περιμένω....

V For Viva La Revolucion

19 Ιουλίου 2017 - 9:06 μ.μ.

Τα Ντοκουμέντα είναι Αναλυτικά μέσα στα Σχόλια. Οποιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ διαβάσει τα βλέπει και καταλαβαίνει. Το Ξεβράκωμά σου ΠΑΣΟΚΑ είναι απόλυτα. ΟΙ Κομμουνιστές εφαρμόζουνε πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ..................

20 Ιουλίου 2017 - 8:25 π.μ.

Μάλιστα. Ντουκεμέντα βγαλμένα από το...κεφάλι σου. Πουθενά από αυτά που μας είπες δεν αποδεικνύεται η αντίθεση του Νίκου στην Κομιντέρν ΠΟΥΘΕΝΑ. Παρέθεσέ μου συγκεκρινένα βιβλίο τόμο σελίδα και απόσπασμα συγκεκριμένο θέλω να μου παραθέσεις που να λέει ο Νίκος ότι η ΚΔ είναι...οπορτουνιστική. Εγώ σου παρέθεσα συγκεκριμένα κείμενα με πηγές.

V For Viva La Revolucion

20 Ιουλίου 2017 - 12:29 μ.μ.

O μικροαστικός "διαλεκτικός" τρόπος σκέψης:
1. "Μέχρι την τάδε ημερομηνία ΟΛΑ ήταν σωστά. Από την επομένη ΟΛΑ ήταν λάθος"!
2. "Ο τάδε ήταν πάντα (μάλλον από γεννησιμιού του) ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ."
3. "Δεν υπάρχει αλήθεια έξω από τσιτάτα".
4. "Το σημερινό (βάλτε όποια ημερομηνία θέλετε, αρχίζοντας από το ...1918!) ΚΚΕ είναι ΛΑΘΟΣ".

....και ψάχνεις τώρα εσύ, Παναγιώτη, να βγάλεις άκρη με ...διάλογο!!!!!!!!!

20 Ιουλίου 2017 - 12:31 μ.μ.

Με τους μικροαστούς "επαναστάτες" δεν κάνεις διάλογο.
Τους κρεμάς στα μανταλάκια και ...φεύγεις!

20 Ιουλίου 2017 - 1:36 μ.μ.

Σεχτάρ. Οπως ακριβώς τα λες είναι Σύντροφε. Υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που διαβάζουνε τα Σχόλια με τα Ντοκουμέντα και καταλαβαίνουν. Ασε τον Πασοκατζή να Σκούζει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger