Home » , » Σαν σήμερα το 1989 ανακοινώνεται η συνεργασία Ν.Δ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Σαν σήμερα το 1989 ανακοινώνεται η συνεργασία Ν.Δ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Από giorgis , Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 | 7:03 μ.μ.


Του Γ. Γ.

 Στην αστική κοινωνία ο ρόλος της Αριστεράς είναι ο ρόλος του κόμματος αντιπολίτευσης. Σε κόμμα εξουσίας επιτρέπεται να υψωθεί μόνο πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους.

Ρόζα Λούξεμπουργκ

Η παραπάνω άποψη της Ρόζας είναι ολόσωστη γιατί όσοι/ες έχουν ακόμα και επιδερμική επαφή με τον μαρξισμό – λενινισμό γνωρίζουν ότι στον καπιταλισμό κυβέρνηση και εξουσία δεν ταυτίζονται. 
Οποιος κυβερνητικός θίασος και να υπάρχει, η εξουσία βρίσκεται σ’ αυτούς που κατέχουν τα μέσα παραγωγής, Στους πλουτοκράτες δηλαδή. Και το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό στην ουσία περιορίζεται  σε υπηρετικό ρόλο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

Όταν λοιπόν σαν σήμερα 1 Ιούλη του 1989 τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ πληροφορήθηκαν ότι ο τότε ηγέτης του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, έχοντας προφανώς και την σύμφωνη γνώμη των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, συμφώνησε στην δημιουργία συγκυβέρνησης του ενιαίου τότε Συνασπισμού με την Ν.Δ και πρωθυπουργό τον Τζ. Τζανετάκη αισθάνθηκαν ένα σοκ.

«Πιστεύω ότι η συνεργασία αυτή είναι ολέθρια για το ΚΚΕ που τείνει να υποταχθεί σε μικροαστικές και αστικές "εκσυγχρονιστικές» θέσεις"», δήλωνε τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης μια εμβληματική μορφή του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας, το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, Κώστας Κάππος.

Χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια και η πρώην γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα να αναγνωρίσει έστω και με «μασημένα» λόγια ότι ήταν λανθασμένη επιλογή του ΚΚΕ να συμμετάσχει σε αστικές κυβερνήσεις.

Να τι έγραφε στο θεωρητικό περιοδικό της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας «Μαρξισμός και σύγχρονη εποχή» -και αναδημοσιεύτηκε σε τεύχος της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» (Νο2, 2013):

«Το ΚΚΕ διαθέτει και σύγχρονη εμπειρία από ένα είδος ιδιόμορφης συμμετοχής σε δύο διαδοχικές κυβερνήσεις το 1989-1990, στην πρώτη περίπτωση με το φιλελεύθερο κόμμα (ΝΔ) και στη δεύτερη και με τη σοσιαλδημοκρατία (ΠΑΣΟΚ).

Η συμμετοχή στην κυβέρνηση έγινε για πολύ ειδικούς λόγους, καθώς ήταν αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης ύστερα από εκλογές, σύμφωνα δε με το νόμο έπρεπε να μεσολαβήσει ένα μικρό χρονικό διάστημα ως την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για να μην παραγραφεί ένα πολιτικό σκάνδαλο που επικεφαλής -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- αναφέρονταν ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός.

Το Κόμμα μας από τη φύση των δύο αυτών κυβερνήσεων -που ήταν μεταβατικές ως τις επόμενες εκλογές- δεν υποχρεώθηκε σε επιζήμιες υποχωρήσεις αν και ένα μέρος του λαού -καθοδηγημένο από τη σοσιαλδημοκρατία- απέδωσε στο κόμμα πολιτική ανίερης συμμαχίας. Είχαμε ζημιά σε ψήφους, το κυριότερο όμως δεν ήταν αυτό το γεγονός, όσο το ότι αναπτύχθηκε (σε μια περίοδο που ο οπορτουνισμός είχε σηκώσει κεφάλι μέσα στο κόμμα) η αντίληψη ότι δεν είναι θέμα αρχής η συμμετοχή του κόμματος σε μια αστική κυβέρνηση.

Ακόμα όμως χειρότερο ήταν η διάδοση της αντίληψης ότι σε κάποια πολύ κορυφαία στιγμή, που το αστικό πολιτικό σύστημα συναντά εμπόδια, το ΚΚΕ πρέπει να παραμερίσει τη στρατηγική του και να στηρίξει το σχηματισμό κυβέρνησης στη λογική του λεγόμενου μίνιμουμ προγράμματος, που στην πραγματικότητα σε όλες τις περιπτώσεις δεν προκαλεί ρήγματα στο αστικό πολιτικό σύστημα, αντίθετα του παρέχει τη δυνατότητα να ανασυντάξει τις δυνάμεις του».


Διαβάστε επίσης

Το "βρώμικο '89" της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΚΚΕ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 36 σχόλια

1 Ιουλίου 2017 στις 7:34 μ.μ.

Ο Φλωρακης ο μεγαλος ``κομμουνιστης`` που δεν ξεχνουν ορισμενοι βα
τον μνημονευουν ηταν απ αυτους που εβαλε φαρδια πλατια την υπογραφη
του στην βρωμικη και ανιερη συμμαχια με την καταμαυρη Δεξια και που
ποτε ουσιαστικα οι μετεπειτα ηγεσιες και τα συνεδρια δεν εκαναν ποτε μια
βαθεια αυτοκριτικη αυτης της ντροπιαστικης, εγκληματικης συνεργασιας Βεβαια δεν ειχαν περασει και παρα πολλα χρονια απο τοτε που Φλωρακης ειχε ανεβει τα σκαλια του Αρειου Παγου προκειμενου να υπογραψει την υποταγη του ΚΚ στα κελευσματα του αστικου καθεστωτος για τη μη χρηση βιας για την καταληψη της εξουσιας Ειχε παρελθον και σχετικες εμπειριες αυτους του ειδους ο Φλωρακης γι αυτο υπεγραφε και με ανεση

1 Ιουλίου 2017 στις 7:56 μ.μ.

Γ.Γ καλός ο Αντικομμουνισμός αλλά δεν πιάνει. Τα πράγματα είναι πεντακάθαρα. Το πρόβλημα του ΚΚΕ ήταν το πρόγραμμα του με τα Πολιτικά Μέτωπα και τα Ενδιάμεσα Στάδια Εξουσίας. Αυτό δημιούργησε όλα τα παρατράγουδα απο το 1974 με την Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ τις σχέσεις με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ του ....εσωτερικού την δημιουργία του Συνασπισμού και την Συμμετοχή σε δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Επισης καστροφικό ρόλο έπαιξε η διάλυση της ΟΚΝΕ 1943 1968 και η Διάλυση των Κ.Ο το 1958 1974. Ολα αυτά δημιούργησαν μέσα στο ΚΚΕ το καινούργιο Οπορτουνιστικό Καρκίνωμα μετά το 1974 ΦΑΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ κ.α. Οσο για το ΝΑΡ που τάχα διαφώνησε με όλα αυτά εδω και 28 χρόνια αποδείχτηκε ο ρόλος τους. Ουρά του Συνασπισμού Σύριζα παντού και στήριξει της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που σφάζει με απίστευτη αγριότητα τον λαό. Οσο για το ΚΚΕ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στο 15ο Συνέδριο το 1996 καταργήσαμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και Στάδια...... Παλεύουμε μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Ουτε βήμα πίσω Γ.Γ

1 Ιουλίου 2017 στις 11:43 μ.μ.

Μου αρέσει πολύ το ...μασημένα.... για τα λόγια της ΑΛΕΚΑΣ που είναι ξεκάθαρα όχι μόνο σε λόγια αλλά και στην πράξη. Το 2012 και η Αρνηση συμμετοχής σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού τα λέει όλα. Για όποιον βέβαια θέλει να δει.

1 Ιουλίου 2017 στις 11:43 μ.μ.

Προς Παναγιώτη Τζαμαρία:

Παρατηρώντας τις κατά καιρούς τοποθετήσεις σου, όταν και όποτε εμφανίζονται άρθρα που αφορούν το Κ.Κ.Ε., μου γεννήθηκε το εξής ερώτημα: Είσαι κανονικός άνθρωπος ή ένα προγραμματισμένο computer που αντιδρά ακαριαία κάθε φορά που εμφανίζονται τα τρία αρχικά γράμματα που ανέφερα πριν, κατά πως έχεις ρυθμιστεί;

Η απορία μου γεννήθηκε γιατί τα κείμενά σου (δηλαδή οι ατάκτως ερριμμέννες σκέψεις σου που αποτελούνται από προτάσεις από τις οποίες δεν λείπουν μόνο άρθρα ή άλλα χρήσιμα στοιχεία της γραμματικής για να παραχθεί ένας συγκροτημένος λόγος, αλλά και η συνοχή μεταξύ τους) είναι ένα και το αυτό, το οποίο πανομοιότυπο κείμενο φροντίζεις να περιφέρεις οπουδήποτε εμφανιστεί μία είδηση για το Κ.Κ.Ε. (είτε η είδηση αφορά το σήμερα, είτε αναφέρεται σε ιστορικά ζητήματα).

Δεν θα σε απασχολήσω άλλο, απλά λύσε μου αν θέλεις την απορία. Αν είσαι άνθρωπος, λογικά αναμένω μια διαφορετικού τύπου απάντηση από το γνωστό κείμενο σφραγίδα σου, αν λάβω την γνώριμη τότε οφείλω να απευθύνω δημόσια έκκληση στον Περισσό. Το μηχάνημα τρολαρίσματος "σύντροφοι" ρέταρε. Κάντε του μία αναβάθμιση ή βγάλτε το από τη μπρίζα.

Άνθρωπε ή μηχάνημα, Παναγιώτη Τζαμαρία, όποιος ασκεί κριτική στο ΚΚΕ δεν είναι αντικομμουνιστής γιατί το Κ.Κ.Ε. δεν έχει πια ουδεμία σχέση με τον κομμουνισμό.

Να γράφεις πάντως, να γράφεις, χρειάζεται να χαμογελάμε πιο συχνά στις μαύρες μέρες.

1 Ιουλίου 2017 στις 11:50 μ.μ.

Τίτλος τιμής τα λόγια σου για τους Κομμουνιστές και για εμένα. Σύντροφοι βέβαια δεν είμαστε σε καμμία περίπτωση. Αντικομμουνισμός είναι Καραμπινάτος. Δεν υπάρχει κριτική για κάτι που διορθώθηκε εδω και 21 χρόνια. Και το 201 και στην πράξη.

1 Ιουλίου 2017 στις 11:52 μ.μ.

Οτι το ΚΚΕ δεν έχι πια καμμία σχέση με τον Οπορτουνισμό όλων των Αποχρώσεων το γνωρίζουμε και είναι τίτλος τιμής. Πεθάνανε αυτα το 1991.....

2 Ιουλίου 2017 στις 12:20 π.μ.

Και βέβαια περιμένω απάντηση τι απο όλα αυτά που γράφω δεν είναι αλήθεια. Ακούω.......

2 Ιουλίου 2017 στις 1:38 π.μ.

Χαιρετίζω καταρχήν τον τίτλο της ανάρτησης. Ηταν συνεργασία ΝΔ-ΣΥΝ, και όχι ΝΔ-ΚΚΕ.
Βέβαια, το ΚΚΕ, έχοντας πρωτοστατήσει στην ίδρυση του ΣΥΝ δεν ήταν αμέτοχο της επιλογής εκείνης, που αποκόβεται από το ιστορικό της πλαίσιο και δαιμονοποιείται για να συντηρήσει τον κλασσικό μικροαστικό ψευδο"επαναστατικό" αντικουκουεδισμό.
"Δαιμονοποιείται" γιατί επιδιώκεται να εμφανιστεί ως "αντιλαϊκή" εκείνη η Κυβέρνηση, ενώ μόνο τέτοια δεν ήταν, τουλάχιστον σε οικονομικό-διεκδικητικό επίπεδο. Εκανε υποχωρήσεις εδώ η εγχώρια αστική τάξη, για να προωθήσει τις πολιτικές βλέψεις της και να ξεφύγει από εσωτερικά της αδιέξοδα, σε μια εποχή, που, διεθνώς και γενικά, ήταν εποχή θριάμβου γι αυτήν.
Ηταν η εποχή, που ακόμη λιβανιζόταν ο απόηχος της ..."Περεστρόϊκα" (ακόμη και από τον ....Κάππο!), ενώ δεν μου είναι γνωστή καμιά αξιόλογη δηλωμένη σχετική αντίθεση κανενός άλλου "επωνύμου", από τους μετέπειτα φωνασκούντες κατά του ..."Τζανεττάκη"! Οπως και πριν, για το "Κοινό Πόρισμα", την μήτρα του ΣΥΝ.
Οπως συνήθως, "φτηνοί στο αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα" οι μικροαστοί ψευδο"επαναστάτες".
Μόνο ο κόσμος της βάσης του ΚΚΕ γρύλιζε υπόκωφα και έκανε υπομονή...
Πολιτικό ήταν το πρόβλημα, που απλά ξεσκέπαζε η “Συγκυβέρνηση”, αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΓΕ!
Γιατί το πραγματικό πρόβλημα ήταν ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ-ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΩΝ + ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Συμβιβασμός, που ξεκίνησε αντικειμενικά (και ορθά) προπολεμικά, ΣΑΝ ΤΑΧΤΙΚΗ για τις ανάγκες της υπεράσπισης της ΕΣΣΔ, και έπρεπε να λήξει τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όταν πια η ΕΣΣΔ είχε εξισορροπήσει την στρατιωτική απειλή εναντίον της (Β'ΠΠ + Πυρηνικά) και άρα είχε πετύχει τον στόχο του. Δυστυχώς η ταχτική διάβρωσε το κ.κ. και έγινε ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ", ντυμένη πότε με "αντιφασιστικά", πότε με "αντιϊμπεριαλιστικά", αλλά ΠΑΝΤΑ ΑΤΑΞΙΚΑ, ρούχα, που βρήκε την ολοκληρωμένη της έκφραση στο 20 Συνέδριο του ΚΚΣΕ. Οπως τα τσαμπουνάει ακούραστος ο "Παναγιώτης" σε ώτα μη ακουόντων...
Το ζήτημα, που κρύβεται από πολλούς εδώ είναι, πως ειδικά μετά το '85 και τα αντιλαϊκά μέτρα του ΠΑΣΟΚ, είχε ξεσηκωθεί στο ΚΚΕ μια μεγάλη συζήτηση, καθώς φαινόταν, πως η πολιτική της "Πραγματικής Αλλαγής" δεν μπόρεσε να φρενάρει την μικροαστική συντηρητική αναδίπλωση, και άρα έπρεπε να διορθωθεί η να αντικατασταθεί. Στο πλαίσιο αυτό, και με το βάρος της γενικότερης αδυναμίας του παγκόσμιου κ.κ., που είχε πια πάρει την κατιούσα, το "Κοινό Πόρισμα" και ο ΣΥΝ ήταν ο επόμενος (λαθεμένος) συμβιβασμός κομμουνιστών-ρεφορμιστών, για το ξεπέρασμα του αδιεξόδου αυτού, που καθένας έβλεπε βέβαια από τη δική του διαφορετική οπτική.
Ο ΣΥΝ ήταν ένα αντιφατικό μόρφωμα ΑΝΤΙΡΡΟΠΩΝ δυνάμεων, καιροσκοπικό στη σύλληψή του, που από μεριάς μας, πολλοί το είδαμε τότε σαν προσωρινό όχημα για την κατεδάφιση του "γκέτο" των ...."δημοκρατικών δυνάμεων", της ..."αντιδεξιάς(!) πολιτικής" κλπ. Ηταν το ρέμα, για να ξεφύγουμε από τον γκρεμό. Οι δύο "συγκυβερνήσεις" ήταν το κύκνειο άσμα εκείνων των ελιγμών και, από αυτή την άποψη ήταν ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ, που δικαιώθηκαν από τις μετέπειτα εξελίξεις, κυρίως γιατί ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟ, την διάλυση της ΑΔΗΛΗΣ ψευδεπίγραφης "δημοκρατικής παράταξης". Ηταν ταυτόχρονα, και το crash-test, που θρυμμάτισε τον ΣΥΝ, και αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη συνεισφορά των λεγομένων "συγκυβερνήσεων".

2 Ιουλίου 2017 στις 1:39 π.μ.


(συνέχεια)
Η "αντίθεση στην Κυβέρνηση Τζανεττάκη" ήταν στην πραγματικότητα η άρνηση των μικροαστικών δυνάμεων του αριστερού κινήματος να ακολουθήσουν αυτή την πορεία ανασύνταξης του κομμουνιστικού κινήματος. Όχι άδικα, χρεώθηκαν σαν «πασόκοι» δηλαδή προσκολλημένοι στην λογική των «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων», πράγμα, που επιβεβαιώθηκε πολύ αργότερα, το 2015, όταν οι ίδιες αυτές δυνάμεις υποστήριξαν την ΠΦΑ, τόσο στη ανάδειξή της σε κυβέρνηση, όσο και , κυρίως, στο περίφημο δημοψήφισμα, όταν συντάχτηκαν με την γραμμή του κυβερνητικού «νεοπασόκ» για το «ΟΧΙ».
Ο κόσμος του ΚΚΕ είναι διαχρονικά ο πυρήνας της κύριας δύναμης αντίστασης του Ελληνικού Λαού.

2 Ιουλίου 2017 στις 2:48 π.μ.

Τώρα σοβαρά τα γράφεις αυτά ρε "τρομερέ"; Μόνο τον Κ. Κάππο άκουσες να διαφωνεί με την συγκυβέρνηση;
Ετσι για πλάκα μπορώ να σου αναφέρω καμιά δεκαριά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΚΚΕ.
Από τον Γιώργο Ρούση που εκτός των άλλων ήταν και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών, οποίος έκανε λόγο για ταξική προδοσία, μέχρι το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Κώστα Μπατίκα που αυτή την επιλογή του ΚΚΕ την θεώρησε ασέλγεια στην μνήμη των ηρωικών νεκρών του ΔΣΕ.

Μην γράφουμε και ότι θέλουμε.

2 Ιουλίου 2017 στις 3:14 π.μ.

2.48. Αλλο σου λέει σε άλλο απαντάς. Ποιός διαφώνησε με της Δημοκρατικές δυνάμεις..... το Κοινό πόρισμα.....την Περεστρόικα..... Αυτό λέει. ΚΑΝΕΝΑΣ.

2 Ιουλίου 2017 στις 3:16 π.μ.

Ασέλγεια στην μνήμη των Ηρωικών νεκρών του ΔΣΕ θα ήταν να μπαίναμε σε κυβέρνηση με τον Σύριζα το 2012. ΕΓΚΛΗΜΑ.....

2 Ιουλίου 2017 στις 11:49 π.μ.

2.48 Ο Ρούσης μιλάει για Συμμετοχή σε Κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Απο τους Υποστηρικτές της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του Σύριζα.

2 Ιουλίου 2017 στις 12:57 μ.μ.

1. Η συγκυβέρνηση ήταν ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ. Μην κρυβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Ο ενιαίος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είχε ως ηγεμονικήη δύναμη στο εσωτερικό του το ΚΚΕ το οποίο και καθόριζε την πολιτική του ενιαίου ΣΥΝ.

2. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ και μετά ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ (η οικουμενική δλδ), κατέστρεψαν σεμεγάλο βαθμό την ΄αίγλη της Αριστεράς. Το δε ΚΚΕ μαζί με τον ενιαίο ΣΥΝ προσέφεραν με την ενσωμάτωσή τους, πολύτιμες υπηρεσίες στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση του καιρού εκείνου: Απο κοινού ψήφισαν την ίδρυση της χαβούζας που ονομάζεται ιδιωτική τηλεόραση, τις τότε κρατικές προμήθειες, κλπ

2 Ιουλίου 2017 στις 1:38 μ.μ.

ΨΕΜΜΑ 1ο:

"Ηταν συνεργασία ΝΔ-ΣΥΝ, και όχι ΝΔ-ΚΚΕ"

Το "Κ"ΚΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ στο ΣΥΝ. Άρα είναι ένοχο και αυτό.

Ριζοσπάστης 1 Ιουνίου 2008: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=4568998
"...(συνεργασία ΝΔ - «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου», στον οποίο συμμετείχε το ΚΚΕ".

ΨΕΜΜΑ 2ο:

"Δαιμονοποιείται" γιατί επιδιώκεται να εμφανιστεί ως "αντιλαϊκή" εκείνη η Κυβέρνηση, ενώ μόνο τέτοια δεν ήταν, τουλάχιστον σε οικονομικό-διεκδικητικό επίπεδο"

Κυβέρνηση εντός ΕΟΚ-ΝΑΤΟ και καπιταλιστικού συστήματος. Όχι ρε τι αντιλαϊκή να ήτανε; Γιατί ήταν αντιλαϊκές όλες οι αστικές κυβερνήσεις που πέρασαν στην χώρα ως σήμερα εντός ΕΕ-ΝΑΤΟ και με καραμπινάτο καπιταλισμό; Ποιος τα λέει αυτά τα κομμουνιστικά; Οι αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού που έγιναν τότε επηρεάζουν τα λαϊκά στρώματα; Γιατί τρώνε ψωμί οι εργάτες; Ή μήπως όταν κλείνουν εργοστάσια όπως πχ ΒΟΜΒΥΞ, ΛΙΝΤΝΕΡ και αφήνουν ανέργους εργάτες αυτό είναι κατά των εργατών; Ή ότι εργαζόμενοι πχ στη ΡΟΚΑ 500 στον αριθμό μένανε απλήρωτοι; Αυτό είναι αντιλαϊκό; Το γεγονός ότι αυξανόταν η ανεργία επί συγκυβέρνησης αποδεικνύει αντιλαϊκή πολιτική; Επ ουδενί....

ΨΕΜΜΑ 3ο:

Το πρόβλημα ήταν τα Πολιτικά Μέτωπα και τα στάδια.

Όχι το πρόβλημα ήταν η ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ των ρεβιζιονιστών το '56 και η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ επικράτησή τους με αποτέλεσμα την εξορία του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Από εκεί προέκυψαν και τα ρεβιζιονιστικά στάδια και όλα αυτά γιατί ήδη από το '56 το ΚΚΕ μετατράπηκε σε ένα πλέον δεξιό οπορτουνιστικό μόρφωμα εγκαταλείποντας τον Μ-Λ και παραμένει ως σήμερα κόμμα-υπηρέτης της αστικής εξουσίας.

ΥΓ: Πάνο μου καταδικάστε πρώτα τους χρουτσοφασίστες ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ που έστειλαν στη φυλακή αγωνιστές του ΔΣΕ όπως τον Δημ. Βύσσιο (αντισυνταγματάρχης, πολιτικός επίτροπος της 103 ταξιαρχίας του ΔΣΕ) και στα ψυχιατρεία γιατί το έγκλημά τους ήταν ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ και μετά μίλα για ΔΣΕ. Μόνο έτσι τιμάς πραγματικά την μνήμη αυτών των ανθρώπων. Αλλιώς αμαυρώνεις και εσύ την μνήμη τους.

V For Viva La Revolucion

2 Ιουλίου 2017 στις 7:01 μ.μ.

12.57 Καλώς το παιδί. Σε περιμέναμε. Ολες τις απαντήσεις τις πήρες προκαταβολικά και είναι Καταπέλτης. Το ΝΑΡ Είναι ουρά του Συνασπισμού Σύριζα Δεκαετίες παντού. Πανυγήριζε οταν βγήκε η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που σφάζει τον λαό με απίστευτη Αγριότητα και ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο Σύριζα στο Δημοψήφισμα Τσίρκο και σήμερα Ταυτίζεται με Εθνικιστές φασίστες και τμήματα της Αστικής Τάξης για Επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό. Η απόλυτη ξεφτίλα.

2 Ιουλίου 2017 στις 7:06 μ.μ.

Αντιλαική είναι η κάθε κυβέρνηση όσο τα Μέσα παραγωγής τα έχουν οι Καπιταλιστές είτε είμαστε στην Ε.Ε είτε δεν είμαστε. Το Πρόβλημα βρίσκεται στα Πολιτικά Μέτωπα και στα Στάδια. Στην επικράτηση του Οπορτουνισμού στην Κ.Δ το 1935 με την αλλαγή του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ και τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ και για την ΕΣΣΔ το 20 Συνέδριο το 1956. Μόνο έτσι τιμάς την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ και τον Ζαχαριάδη 5ο Φαλαγγιτη.

2 Ιουλίου 2017 στις 7:28 μ.μ.

Ενώ εσύ που υπερασπίζεσαι αυτούς που κατέστρεψαν τον σοσιαλισμό από το '56 και μετά και κρατούσαν σε εξορία τον Νίκο και στο τέλος τον δολοφόνησαν κιόλας καθώς και έστειλαν σε φυλακές και ψυχιατρεία αγωνιστές του ΔΣΕ είσαι φουλ επαναστάτης.....

Διαφορετικά θα τους καταδίκαζες ως προδότες εγκληματίες άρα και την ΕΣΣΔ ως καπιταλιστική αφού αυτά τα καθάρματα ανέλαβαν από το 20ο συνέδριο και έπειτα. Από την στιγμή που δεν τα κάνεις αυτά ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣΕ ΠΕΤΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

Χώρια που όσοι πολέμησαν στο ΔΣΕ πολέμησαν και βροντοφώναζαν για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ συνθήματα που εσύ τα ακούς και όχι μόνο βγάζεις φλύκταινες αλλά όποιον τα ενστερνίζεται τον καταγγέλεις ως εθνικιστή. Οι πατριώτες δηλαδή για εσένα και το κόμμα σου είναι εθνικιστές χρυσαυγίτες. Εσείς αμαυρώνετε το ΔΣΕ και την λαμπρή ιστορία του τελικά.

V For Viva La Revolucion

2 Ιουλίου 2017 στις 8:09 μ.μ.

Για να αναρωτηθώ μεγαλόφωνα μπας και πάρω απάντηση από κάποιον:
οι απάτριδες(με χωρίς),
οι ανένταχτοι (ΓΓ),
οι εθνικιστές (ασκαρδοτέτοιος),
οι εράτικ (yianis φυσικά),
οι αντάρσυοι (Ρούσης και λοιποί),
οι ημουνκουκουέ (Κατρούγκαλος, Κοτζιάς και βάλε εργατικούς αγώνες)
κ ο μ μ ο υ ν ι σ τ έ ς
πιστεύουν στην αναγκαιότητα να υπάρχει Κόμμα της Εργατικής Τάξης στην Ελλάδα ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας;
Ναι ή όχι;

Κάποιοι άλλοι Κομμουνιστές που υψώνουν την λέξη για να γίνει Ιδεολογία και Κύρια έννοια πιστεύουν στην αναγκαιότητα πως η Εργατική Τάξη με την πρωτοπορία της τους Κομμουνιστές πρέπει να έχουν ένα Κόμμα Νέου Τύπου.
Αυτοί λοιπόν δεν βαριούνται να βλέπουν την πορεία, που κάθε ιστορική περίοδο το ΚΚΕ ακολουθεί, ως μία συλλογική ενέργεια, που δημιουργείται από την βάση και την ηγεσία του Κόμματος, όπως εκφράζεται στις αποφάσεις των Συνεδρίων του.

Κάπως έτσι, "μια εμβληματική μορφή" του ΚΚΕ ο Κ. Κάππος έγραφε σε κάποιο κείμενό του για την ιστορική περίοδο που το ΚΚΕ συνεργάστηκε εκλογικά με το Αγροτικό Κόμμα - ενώ όλη η θεωρία έλεγε πως αυτό είναι λάθος - πως "το Κόμμα έπρεπε να δοκιμάσει την Θεωρία στην Πράξη για να την αποδείξει".
Με τον ίδιο τρόπο έρχονται οι Κομμουνιστές του ΚΚΕ και αναλύουν Καζέρτα και Λίβανο για να βγάλουν τα χρήσιμα συμπεράσματα για αυτό που έγινε στην Βάρκιζα, ενώ σε καμία στιγμή δεν θα αναφερθούν σε προδότες και προδοσίες την ίδια στιγμή που καθαρά και φανερά θα μιλήσουν για Λάθη και Συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτά.
Η ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης οδηγεί τους Κομμουνιστές του ΚΚΕ να βλέπουν τον Ιούλη του '89 ως συνέχεια του Μάρτη του '89 και σίγουρα αποτέλεσμα "της περεστρόικα και της γκλάσνοστ" που η αντεπανάσταση χρησιμοποίησε στην ΕΣΣΔ. Τι να κάνουμε που οι Κομμουνιστές του ΚΚΕ είναι οπαδοί του ιστορικού Υλισμού και του Διαλεκτικού προτσές της ιστορίας; Δεν μπορούν να δουν ξεκομμένα και άχρονα ιστορικές περιόδους και ούτε μπορούν να επιλέξουν τις εύκολες λύσεις.

Για παράδειγμα οι εκλογές του Μαίου 2012 και του Ιούνη που ακολούθησαν έδωσαν φαινόμενα που το Κόμμα επεξεργάστηκε. Αν το '89 δεν συμμετείχε το ΚΚΕ σε κυβέρνηση θα μπορούσαν να κάνουν εκλογές μέχρι να πετύχουν αυτό που πέτυχαν τον Ιούνη του 2012; Λέτε κύριοι "κομμουνιστές" το Κόμμα να μην επεξεργάζεται τέτοια φαινόμενα; Η ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης του 2012 λέτε να έγινε χωρίς την γνώση και τα συμπεράσματα του 1989; Το 2015;

Τελικά, η ερώτηση επιλογής είναι: θέλει κάποιος να υπάρχει ένα Κομμουνιστικό Κόμμα που να κάνει γνώση την εμπειρία του και να προχωράει στο μέλλον με τα διδάγματα του παρελθόντος του ή η Εργατική τάξη θα πρέπει να μένει χωρίς την οργάνωσή της σε Κόμμα Νέου Τύπου επειδή ιστορικά υπάρχουν λάθη και παραλείψεις;

ΥΓ. Όταν υπήρχε ακόμη η Προσωρινή Διοίκηση του Μανιαδάκη οι ακροναυπλιώτες που το έσκασαν το 1941 δεν πήγαν στην δούλεψη των Γερμανών από αντίδραση αλλά ξανάφτιαξαν Νέα Κεντρική Επιτροπή για να ξανασχηματίσουν το Κόμμα και αργότερα πέρασαν λεπίδι και τους προδότες. (για κάποια "φρούτα" που μιλάνε για δεκανίκι του συστήματος, προδοτικό κόμμα και κάτι ζοχαδιακούς με τα "κ"κε τους)

2 Ιουλίου 2017 στις 8:42 μ.μ.

Οσοι πολέμησαν στην ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ πολέμησαν για Σοσιαλισμό με Δικτακτορία του Προλεταριάτου και μπορούσαν να είχαν πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Και στον ΔΣΕ χάσανε γιατί καθυστερούσανε να πέσει όλο το βάρος στο ΔΣΕ απο την αρχή τα Κουραφέξαλα για ...λαοκρατία.... του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και κατά 2ο λόγο ο ΤΙΤΟ το 1948. Συμπέρασμα ΔΣΕ χωρίς τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ δεν θα υπήρχε Ο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ δρόμος ήταν Στρωμένος απο το 1935 με την Επικράτηση στην Κ.Δ της 5ης Φάλαγγας με τους Μπολσεβίκους ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Και στην ΕΣΣΔ στο 20ο Συνέδριο το 1956.

2 Ιουλίου 2017 στις 8:49 μ.μ.

Ο Καπιταλισμός σχεδόν παγκόσμια είναι σήμερα στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. Στην χώρα μας απο το 1911..... Το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ μιλάνε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Ιμπεριαλιστικό Στάδιο λοιπόν απο το 1911.... στα πλαίσια της Ανισόμετρης αναπτυξης με σχέσεις Αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Υπάρχει το άρθρο του ΛΕΝΙΝ αρχές του 1917 που εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι ΙΜΟΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ Η ....ΕΛΒΕΤΙΑ...... ΤΟΜΠΟΛΑ......

2 Ιουλίου 2017 στις 9:28 μ.μ.

Leo V For Viva La Reformation, πολύ πασόκ, αδερφέ!
Αλλά ο Ζαχαριάδης δεν ήταν πασόκ, οπότε δε σε αφορά το θέμα!
Ούτε και ο ...Στάλιν! (Ε, ρε, και να ζούσες,τότε, με το "Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ"...)
Κωμικοί "σταλινο"πασόκες....
Η Κυβέρνηση Τζανετάκη, που βεβαίως υποστήριξε το ΚΚΕ, ήταν από τις λιγότερο αντιλαϊκές αστικές κυβερνήσεις, που είχαμε ποτέ, κλάσεις ανώτερη από τις πασόκικες δικές σας, πριν και μετά, και, βέβαια.....
ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ξεσκιστήκατε να υποστηρίξετε τότε, και ΠΡΙΝ από τις 25/1/2015, από το 2014 όταν διαφαινόταν ακόμη αυτή η αστική λύση, και ΜΕΤΑ μέχρι και το δημοψήφισμα! Για αυτό και η λύσσα.
Τότε, που χεοκοπήσατε παταγωδώς, και τρέχετε τώρα να τα μαζέψετε. Συνεχίζοντας πάντα την αναλλοίωτη σταθερά, τον αντικουκουεδισμό.
Σκαντζοχοιράκια, λαθρεπιβάτες σε ένα κίνημα, που ούτε ξέρετε πως έγινε, και υπονομεύετε από την γέννα του.
Το ΚΚΕ βρίσκει πάντα το δρόμο του, έχοντας σας πάντα απέναντί του.

2 Ιουλίου 2017 στις 9:29 μ.μ.

Τζάμπα μάγκας Πάνο άστο καλύτερα αυτά τα έχουμε ξανασυζητήσει και έχουμε διαφωνήσει πλήρως. Αποφεύγεις συνεχώς να πεις κάτι για τα εγκλήματα των χρουτσοφικών. Και ξέρεις γιατί; Γιατί τότε θα πρέπει να παραδεχτείς την αλήθεια ότι υπερασπίζεσαι ένα καπιταλιστικό και σοσιαλφασιστικό- σοσιαλιμπεριαλιστικό μόρφωμα αυτό της ΕΣΣΔ του 56 και μετά. Και το υπερασπίζεσαι ως σοσιαλιστικό τρομάρα σου. Αυτό τα λέει όλα. Γιαυτό λοιπόν δεν λες κουβέντα.

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ....

V For Viva La Revolucion

2 Ιουλίου 2017 στις 11:10 μ.μ.

Το γνωρίζω οτι είσαι τσάμπα μάκας δεν χρειάζεται να φωνάζεις. Τα πράγματα είναι πεντακάθαρα. Το 1935 στην Κ.Δ επικράτησε η 5η Φάλαγγα με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Αλλαξε τον Σοσιαλφασισμό με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και κατέστρεψε τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Στην ΕΣΣΔ η Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε το 1956 με το 20ο Συνέδριο και την ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού. Είπαπε Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956.

3 Ιουλίου 2017 στις 12:00 π.μ.

Αυτό που μου αρέσει σε εσάς Σεχτάρ είναι το πόσο εύκολα εκτίθεστε. Είναι φοβερό αυτό μεγάλο ταλέντο. Το ότι φτάνεις στο σημείο να συγκρίνεις κιόλας αντιλαϊκές κυβερνήσεις εσύ ο ντούρος κατά τα άλλα αντικαπιταλιστής-κομμουνιστής, εσείς που καταδικάζετε κατά τα άλλα την όποια κυβέρνηση εντός καπιταλισμού και εντός ΕΕ-ΝΑΤΟ, είναι εξωπραγματικό. Κλάσεις ανώτερη μόνο και μόνο γιατί συμμετείχε το κόμμα σου. Πως τρέχετε να καλύψετε τόσο εύκολα τις βρωμιές των καθοδηγητών σας αυτό είναι τρομερό σας παραδέχομαι. Η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι μετά ακολούθησε η συγκυβέρνηση Ζολώτα μαζί και με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα τον οποίο προηγουμένως....παραπέμψατε μαζί με την ΝΔ στο Ειδικό Δικαστήριο. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΤΕ!!!

Για να μην αναφερθώ στην παράδοση τούρκων αντιφασιστών στο....ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΒΡΕΝ από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΝ. Άμα είσαι αντιφασίστας.....

Φυσικά και δεν ήταν πασόκ ο Ζαχαριάδης. Γι'αυτό άλλωστε τον "αυτοκτόνησαν" οι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Μεγάλε από πολύ πιο πριν τις εκλογές έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει και ένα και δύο και τρία Μνημόνια και φυσικά δεν τον υποστήριξα. Στο δε δημοψήφισμα δεν μπήκα καν στον κόπο να ψηφίσω γιατί ήξερα τι απάτη στήθηκε γι'αυτό και εγώ προσωπικά ήμουνα υπέρ της ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΗΣ αντίθετα με το κόμμα σου που μας καλούσε να συμμετέχουμε σε αυτό το τσίρκο με ένα...άκυρο ψηφοδέλτιο. ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ με τέτοιες ανοησίες ούτε στα σοβαρά δεν μπορεί να σας πάρει κανείς με αυτά που κάνετε.

Αυτά αλλού λοιπόν όχι σε εμένα.

V For Viva La Revolucion

3 Ιουλίου 2017 στις 8:08 π.μ.

περσινα ξινα σταφιλια εδω ο κοσμος χανεται και το ναρ χτενιζεται

3 Ιουλίου 2017 στις 8:16 π.μ.

Άρα παραδέχεσαι Πάνο ότι το κόμμα σου υπερασπίζεται μια καπιταλιστική ένωση αυτής της ΕΣΣΔ μετά το 56. Μάλιστα κάτι είναι και αυτό....

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2017 στις 10:51 π.μ.

Με την Περεστροικα κ την πτώση της Σ Ενωσης το κκε έπαθε σοβαρή οικονομική ζημιά .Δεν μπορούσε λοιπόν να συντηρήσει οικονομικά όλο το στελεχιακό απαρατ.Έτσι λοιπόν μέρος του άρχισε να σιτίζεται από ντόπιους επιχειρηματίες κ δυτικές (πλεον) πρεσβείες.Αυτοί ήταν οι λεγόμενοι ανανεωτικοί.Τώρα γιατί ένα κόμμα πρέπει να στηρίζεται σε ανεπάγγελτους τεμπέληδες που συντηρούνται από κομματικές αντιμισθίες είναι ένα άλλο θέμα και κατ εμέ η πηγή του κακού...

3 Ιουλίου 2017 στις 11:13 π.μ.

Απόφαση του 18ου Συνεδρίου το 2009. Το 1956 επικράτησε ο Οπορτουνισμός που ΣΤΑΔΙΑΚΑ με την εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού καταστρέψανε τα πάντα. Και στην Κ.Δ το 1935.....

3 Ιουλίου 2017 στις 11:58 π.μ.

Προς λεο ξερεις εμαθες τιποτα για την συμπεριφορα των συντροφων σου στην Γαλλια

3 Ιουλίου 2017 στις 12:55 μ.μ.

Για πες μου να μάθω και εγώ. Σε ποιους συντρόφους μου αναφέρεσαι; Γιατί δεν υποστηρίζω ούτε το ΓΚΚ ούτε τον Μελανσόν. Για ενημέρωσέ με......

V For Viva La Revolucion

3 Ιουλίου 2017 στις 1:24 μ.μ.

Σαμιωτάκης. Για τους Οπορτουνιστές ουτε μας νοιάζει Ας κόψουνε τον λαιμό τους. Οσο για τα Επαγγελματικά Στελέχη των 800Ευρώ που είναι απαραίτητα για να υπάρχει το κάθε Κ.Κ καταλαβαίνω απόλυτα την πίκρα σου. Η 26 χρονη πορεία του ΚΚΕ είναι η πηγή της απόλυτης δικαίωσης. Κουράγιο.....

3 Ιουλίου 2017 στις 3:24 μ.μ.

Leo VFVLR, σύντροφοί σου είναι όλοι αυτοί, που φοράτε ...καρφιτσωμένα(!) μουστάκια του Στάλιν - φερετζέδες του μικροαστού, που είτε τα δίπλωσε, όταν κατάλαβε ότι είναι βαριά η καλογερική του κομμουνισμού, είτε απλά παίζει το παιχνίδι της αστικής τάξης για την "αριστερή" διάβρωση του Κομμουνισμού, χωρίς να έχει ποτέ θητεύσει στο κομμ. κόμμα.
Την ιδέα στους αστούς την έβαλαν οι προπολεμικοί τροτσκιστές, αλλά μετά τον Β'ΠΠ κατάλαβαν την αξία της (Τρούμαν) και την εφαρμόζουν πια ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, σαν ΟΥΣΙΩΔΕΣ και μάλλον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Στη χώρα μας, το "μικροαστικό κίνημα" βραχυκυκλώθηκε νωρίς από το κομμουνιστικό, που προηγήθηκε ιστορικά και δεν του άφηνε περιθώρια αυτόνομης παρουσίας. Ηταν και η κίνηση του Ν. Ζαχαριάδη, (από διαίσθηση;) να έχει, ελεγχόμενο, ένα Αγροτικό Κόμμα, υλοποιώντας τη βασική θεωρητική θέση για τον εφεδρικό και καθοδηγούμενο από την ε.τ. ρόλο των μικρομεσαίων στρωμάτων στην υπόθεση της επανάστασης...
Μετά την ήττα του ΔΣΕ, έγιναν συντονισμένες προσπάθειες από την Αντίδραση, είτε μέσω της ΕΔΑ, είτε μέσω των μουλάδων, για να απαγκιστρωθεί το αντιδραστικό μικροαστικαριάτο από τον θανάσιμο (γι αυτό) εναγκαλισμό του με το κομμ. κίνημα και το κόμμα. Υπάρχουν υπόνοιες ότι και η μετάκληση του Α. Παπανδρέου στην Ελλάδα το '58 από τον Καραμανλή, ήταν στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, που όμως γενικά καρκινοβατούσε γιατί η επιρροή του ΚΚΕ στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια δεν μπορούσε εύκολα να αποδομηθεί. Ηταν ακόμη ισχυρές και ΖΩΣΕΣ οι μνήμες.
Δυστυχώς, οι δυνατότητες να τελεσφορήσει αυτή η επιχείρηση, όπως και τελικά έγινε πανηγυρικά το 1981 εδώ για την Ελλάδα, ευνοήθηκαν από τις καιροσκοπικές και ηττοπαθείς θεωρίες των "Σταδίων" που επεκράτησαν στο κομμ. κίνημα για τους λόγους, που σκιαγράφησα στο σχόλιο της (2 Ιουλίου 2017 - 1:38 π.μ.), αλλά και στα πάμπολλα σχόλια του Παναγιώτη. Ειδικά το "μαοϊκό κίνημα", ενώ ήταν πέρα για πέρα μικροαστικό και η πρώτη σοβαρή απόπειρα εφαρμογής της νέας ταχτικής της αντίδρασης, εμφανιζόταν με την προβοκατόρικη λεοντή της …κριτικής στον …ρεβιζιονισμό!!! Η τέλεια σκηνοθεσία, που όμως έκανε το λάθος να συνδεθεί υπερβολικά με την Κίνα, πέφτοντας στην τέλεια ανυποληψία ήδη από το 1978, χρονιά ορόσημο της προσχώρησης του κινέζικου μικροαστικού καπιταλισμού στον κανονικό Μονοπωλιακό Καπιταλισμό και στον Ιμπεριαλισμό.
Εκτοτε, εκτός από το «μητροπολιτικό» ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε κύρια δύναμη πολιτικής έκφρασης του ελληνικού μικροαστικαριάτου και τώρα αυτοαποκαλείται «Σύριζα», και τους ψοφοδεείς μουλάδες, λανσάρονται διάφορες παραλλαγές-γκρούπες «επαναστατημένων» μικροαστών, που επικαλούνται τον μαρξισμό-λενινισμό, αλλά δεν μπορούν να κρύψουν ότι βασική νομιμοποιητική «αρχή» τους εν ταυτώ και συγκολλητική ουσία είναι η υπονόμευση του ΚΚΕ.
Για να μην χανώμαστε στις φιοριτούρες, εγώ σαν βαφτίζω συλλήβδην «σταλινο»πασόκες, που, μαζί με τους συνεπείς τρότσκες, που διαφωνείτε μόνο για το θεαθήναι, και τα επίσημα είδη του μητροπολιτικού ΠΑΣΟΚ, αποτελείτε τον μεγάλο χυλό του ψευδοκομμουνίζοντος μικροαστικαριάτου.

3 Ιουλίου 2017 στις 5:03 μ.μ.

Σεχτάρ. Το Συνυπογράφω ολόκληρο το Σχόλιο. Βέβαια μου στεναχωρείς τους ...σταλινικούς... Αραβανή Πετρόπουλο αλλα δεν πειράζει. ...τροτσκιστές.... είμαστε άλλωστε σύμφωνα με τον Μικροαστό Ογκόλιθο της Λευκάδας........

6 Ιουλίου 2017 στις 1:32 π.μ.

Εδώ μιλάμε για πολύ γέλιο από τους επίδοξους παρατρεχάμενους των υπουργείων:

«"Δαιμονοποιείται" (η Κυβέρνηση Τζανετάκη) γιατί επιδιώκεται να εμφανιστεί ως "αντιλαϊκή" εκείνη η Κυβέρνηση, ενώ μόνο τέτοια δεν ήταν» (!)

«Η Κυβέρνηση Τζανετάκη, που βεβαίως υποστήριξε το ΚΚΕ, ήταν από τις λιγότερο αντιλαϊκές αστικές κυβερνήσεις» (!!)

«Η "αντίθεση στην Κυβέρνηση Τζανεττάκη" ήταν στην πραγματικότητα η άρνηση των μικροαστικών δυνάμεων του αριστερού κινήματος να ακολουθήσουν αυτή την πορεία ανασύνταξης του κομμουνιστικού κινήματος» (!!!)

«Μετά την ήττα του ΔΣΕ, έγιναν συντονισμένες προσπάθειες από την Αντίδραση, είτε μέσω της ΕΔΑ, είτε μέσω των μουλάδων» (!!!!)

Πραγματικό περιβόλι ανεκδότων άπειρης υποταγής στην αστική τάξη.
Ο παραπάνω συριζοπασοκοδεξιος που όπως φάνηκε καθόλου… Σεχτάρ δεν είναι, αφού ακόμα ξερογλείφεται για συγκυβερνήσεις, κάνει τον τροεμρό θόρυβο που κάνει ο άδειος τενεκές που κατρακυλάει στην κατηφόρα. Και νομίζει ο δόλιος ότι… κάτι σκιαγράφησε «μαζί με τα πάμπολλα σχόλια» του άλλου ταξικού ναυάγιου του Παναγιώτη. Την κακομοιριά του και τον οπορτουνισμό του σκιαγράφησε ο καημένος. Κάθε λέξη και ένα κοψομέσιασμα στο σύστημα, κάθε πρόταση και δύο ψέματα. Τίποτα άλλο…

Π.Ν.

6 Ιουλίου 2017 στις 2:06 μ.μ.

Το ξέρουμε οτι είσαι ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ και Ταξικό Ναυάγιο όπως όλοι οι Οπορτουνιστές κάθε απόχρωσεις. Τίτλος τιμής τα λόγια σου για τον Σεχτάρ και για εμένα. Πρόβλημα θα είχαμε αν έλεγες καλά λόγια. Είσαι η πυξίδα μας. Το ΚΚΕ ήταν απο το 1936 μέχρι το 1974 παράνομο. Απο το 1943 μέχρι το 1968 χωρίς ΚΝΕ απο το 1958 χωρίς Κ.Ο όλα μέσα στο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ....ΕΔΑ....απο το 1949 στην Πολιτική προσφυγιά και το λανθασμένο πρόγραμμα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ και ΣΤΑΔΙΩΝ απο το 1955 όταν υποχρέωσαν τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο το ΚΚΣΕ ..ΧΡΟΥΤΣΟΦ... να αλλάξει το πρόγραμμα του 1953 που μίλαγε για Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Σε αυτή την Κατάσταση εμφανίστηκε το 1974. Συμμαχία με το Προδοτικό ...εσωτερικό..... δεν σε πείραξε.... οι Δημοκρατικές δυνάμεις και η ανοχή στο ΠΑΣΟΚ δεν σε πείραξαν..... Ο Σαρτζετάκης το 1985 δεν σε πείραξε ο Συνασπισμός δεν σε πείραξε ούτε η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ...ΦΑΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ κ.α. Συμπέρασμα αυτό που σε πείραξε είναι οτι στο 15ο Συνέδριο το 1996 καταργήσαμε την Αιτία της Καταστροφής ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ και δεν πέσαμε στον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΘΡΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟ 2012. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger