Home » , , » Ποια σημαία και ποιος άριστος; Μήπως μπορεί να μας απαντήσει με "ραβασάκι" ο Κούλης;

Ποια σημαία και ποιος άριστος; Μήπως μπορεί να μας απαντήσει με "ραβασάκι" ο Κούλης;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 | 1:02 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Των πλουσίων η σημαία έχει χρώμα του ευρώ και στη μέση χαραγμένο τον αγκυλωτό σταυρό. Μας πουλάνε στο παζάρι, χρήμα έχουν για θεό, μας τις ’κλεψαν τις συντάξεις και μας ’κοψαν το μισθό».

Ποια σημαία θα σηκώσει καλέ ο αριστούχος; Της ΕΕ; Της Γερμανίας; Των ΗΠΑ; Του Νάτο; Γιατί η Ελληνική ήταν κάποτε, πριν πουληθεί η Ελλάδα στις αγορές πάμφθηνα για μια καρέκλα και μια κουτάλα.
 Πατριώτες μου! Άντε να βλέπω ανταγωνισμό, ποιος είναι ο πιο εθνικιστής, ποιος καπηλεύεται περισσότερο τη λέξη «Πατρίδα». Όλα για την παρτίδα. Τώρα που ο Τσίπρας φόρεσε κι αυτός τη γραβάτα που πάει ασορτί με την στολή του Γερμανοτσολιά, πώς αλλιώς να ξεχωρίσουμε ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ, ΝΔ από δεκανίκια, τσόντες από νεοναζί; Από τις ύβρεις και τα βαρελότα, που ρίχνουν ο ένας στον άλλο, από τα δευτερεύοντα και τις κουταμάρες! Ποιος είναι ο πιο ψηλός, ο πιο όμορφος, ο πιο αδίστακτος.

Εμείς γίναμε κιμάς αλλά μας έβαλαν τη σημαία από πάνω όπως σε όλα τα καλά κρέατα. Άραγε νιώθει το γίδι εθνική υπερηφάνεια που το έσφαξε Ελληναράς χασάπης, το κρέμασαν σε Ελληνικότατο τσιγκέλι και κάρφωσαν μια μικρούλα γαλανόλευκη στο συκώτι, να το προτιμούν οι καταναλωτές; «Ελληνική η συκωταριά»; «-Άστεγου, που έχει περάσει όλα τα προαπαιτούμενα. Να την τυλίξω»;

Μας τύλιξαν, μας την έφεραν από πίσω. Τσακώνονται μόνο και μόνο για το ποιος θα ξεπουλήσει περισσότερα, για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερη λεία. Τι πατριώτες αλήθεια! «Μένουμε Ευρώπη», «Έγκλημα να φύγουμε από το Ευρώ» αλλά ο εθνικισμός - εθνικισμός μην πάρουν χαμπάρι τι δοσίλογοι είναι. «Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε τα λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια». Σιγά μην φύγουν τα παράσιτα από μόνα τους. Βολευτήκαν και θα καταστρέφουν, θα ρημάζουν, όσο εμείς τους αφήνουμε.

Άντε τώρα να πούμε και για τους Άριστους. Τι σχέση έχει αυτός που θα δώσει τη ζωή του, που θα αγωνιστεί για το συνάνθρωπο, με τους βαθμούς στο Σχολειό; Το 1821 πολέμησαν μαζί αγράμματοι και λόγιοι. Ποιητές και βοσκοί. Ο Μακρυγιάννης δίπλα στο Ρήγα Φεραίο, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης παράνομοι κλέφτες, δίπλα στον Δεσπότη Παπαφλέσσα... Κουράγιο ήθελε ο Αγώνας, Επιμονή, Θάρρος. Τα πτυχία ήταν χρήσιμα, μόνο αν υπηρετούσαν τη Λευτεριά, αλλιώς ήταν για κακό, αφού εξυπηρετούσαν την Πύλη.

Ποιοι από αυτούς που έδωσαν τη ζωή να νικηθεί ο Φασισμός το 1940 ήταν ικανοί να σηκώσουν τη Σημαία; Όλοι τους! Ανεξάρτητα από γνώσεις, βαθμούς, ή σωματική διάπλαση. Τον Κλάρα, τον Άρη Βελουχιώτη, τον απέκλεισαν από το Γυμνάσιο. Όμως έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στους κατακτητές και τους προδότες. Φτωχοί, Αγράμματοι μαζί με τους Επιστήμονες, τους Ποιητές, πολέμησαν τις ναζιστικές ορδές. Άνδρες και γυναίκες, νέοι και γέροι ο κάθε ένας αγωνίστηκε όπως μπορούσε, άλλος τυπώνοντας προκηρύξεις, άλλος στήνοντας ενέδρες, άλλος σχεδιάζοντας όπλα, άλλος φτιάχνοντας τα... Κι αυτοί άξιοι είναι και άριστοι. Άριστος είναι αυτός που ξεχωρίζει θετικά ανάμεσα σε όμοιους. Αυτός που πασχίζει για καλύτερη Κοινωνία, για το Συνάνθρωπο. Αυτός που θα αφιερώσει τις ικανότητες του για τους άλλους.

Γιατί τι είναι σύμβολο; «Οτιδήποτε που αντιπροσωπεύει μία έννοια, είτε ως σημείο (απεικόνιση), είτε ως πρόσωπο που ενσαρκώνει συγκεκριμένη έννοια, κατά παραδειγματικό τρόπο, ή συναισθηματικό φόρτο, ή κάποιο γεγονός, ομοίως με ιδιαίτερη φόρτιση».
Το σύμβολο λοιπόν απευθύνεται πάντα σε περισσότερους από έναν. Για τις προσωπικές επιδόσεις στο σχολείο, που προωθεί τον ανταγωνισμό και όχι την ευγενή Άμιλλα, το εγωισμό, την επικράτηση, και μέσω αυτής την υποταγή στον ισχυρό, αρκεί το «Αριστείο Προόδου». Πραγματική Πρόοδος όμως υπάρχει στο «Εμείς» ποτέ στο «Εγώ».

_________________________

 Tι έγραφε πραγματικά ο Μητσοτάκης; 

Είναι γνωστό το ρεζιλίκι του Κυριάκου με το ραβασάκι που έδωσε στο «παπαγαλάκι του Σκάει». Σε video της συνέντευξης,  ο Κούλης κι ο Άρης ξέχασαν ότι τους κατέγραφε η κάμερα. Έτσι ο αρχηγός της ΝΔ έδωσε γραπτώς την επόμενη ερώτηση που θα ρωτούσε ο δημοσιογράφος! Το «μαγνητόφωνο» υπάκουσε, ενώ ο υποκριτής «τσέλιγκας» της ΝΔ χάρηκε που του έκαναν αυτή την ερώτηση!

Το τι έγινε, όταν είδε ο κόσμος με τα μάτια του την απάτη, το ξέρετε. Κάναμε καινούριο συκώτι με τον «μάστορα της λαμογιάς». Τέτοια «δύσκολα ερωτήματα» ούτε στις Πανελλήνιες. Τόσο «στρίμωγμα» ούτε σε ουρά εφορίας. Φυσικά μετά το απίστευτο φιάσκο, ο Κούλης θα ζητήσει να ελέγχει όλα τα video του καναλιού, ακόμα και τα κινούμενα σχέδια, ώστε να μην φανεί ξανά πόσο άχρηστος είναι. Όσο για το κανάλι είπαμε, είναι «ελεύθερο» όπως όλα τα υπόλοιπα, να στηρίζει την πολιτική της λεηλασίας και τον Μητσοτάκη ως το νέο «καταλληλότερο» των νεοναζί τοκογλύφων.

Όμως εγώ άκουσα φήμες, ότι το χαρτί δεν έγραφε περί συνταγματικής αναθεώρησης και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Ο Μητσοτάκης τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα τα έχει γραμμένα. Εκείνο που έγραφε ήταν: « Λατρεμένε μου, η Σία με τον Κώστα παντρεύτηκαν. Εμείς πότε με το καλό; Αν συμφωνείς, να χωρίσω τη Μαρέβα και να ζήσουμε μαζί τον έρωτά μας, μίλα μου για αυτό που με φτιάχνει».

Φαίνεται ότι υπάρχει ένας μεγάλος έρωτας, που εξηγεί πολλά. Πρώτον γιατί ο Κούλης δεν δίνει το πόθεν αίσχος της γυναίκας του. Πραγματικά θα τη χωρίσει, αφού ο ίδιος τα έχει με άλλον. Μπορεί ο Άρης να μην είναι κούκλος, αλλά η θέση του «φερέφωνου στα ΜΜΕ» είναι sexy, τουλάχιστο για έναν πολιτικό. Επίσης δείχνει, γιατί χάρηκε τόσο πολύ ο Μητσοτάκης. Του ανυψώθηκε το πεσμένο ηθικό, που είχε από τις αποτυχημένες απόπειρες να γίνει Τσίπρας στη θέση του Αλέξη. Κάθε φορά που στεναχωριέται, καταφεύγει στην αγκαλιά ενός δημοσιογράφου. Όχι μόνο του Πορτοσάλτε, καθώς ο Κούλης είναι πολυγαμικός κι ας μην του φαίνεται. Σκοπεύει άλλωστε να μας πηδήξει όλους, όταν του δοθεί η ευκαιρία. Με τον Άρη όμως έχει αυτό το κάτι παραπάνω. Τους ενώνει ο «νεοφιλελέ κανιβαλισμός», το βίτσιο, που χαίρεσαι με τη δυστυχία των πολλών. Άλλοι γίνονται «δήμιοι» για τα λεφτά, αυτοί το απολαμβάνουν κιόλας.

Όπως στο Μεσαίωνα έτσι και στην εποχή του Μνημονίου, οι Φεουδάρχες κάνουν γάμους για να επιβεβαιώσουν τις συμμαχίες τους. Προίκα οι δουλοπάροικοι που τρέφουν τους άρχοντες, τους γαλαζοαίματους. Μέχρι να στηθούν οι γκιλοτίνες, οι ξεβράκωτοι θα τρώνε κουτόχορτο, ενώ οι κηφήνες παντεσπάνι. Κρίμα που δεν έδειξαν τα φιλιά και τις αγκαλιές μεταξύ του ζεύγους, να δούμε περισσότερα, να φτιαχτούμε κι εμείς.

Μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό το σουρεαλιστικό που έχει η ιδιωτική τηλεόραση. Λέει πως είναι… «ανεξάρτητη, έγκυρη»! Το καλύτερο ανέκδοτο που άκουσα ποτέ. Το γράφει και το χαρτί του Κούλη στην δεύτερη σελίδα. Τώρα επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο: Ο πολιτικός σκαρφίζεται την «είδηση», το δικό του ΜΜΕ την ανακοινώνει με τυμπανοκρουσίες και στην συνέχεια ο ίδιος πολιτικός επικαλείται τους «έγκριτους δημοσιογράφους» και το «αποκλειστικό τους ρεπορτάζ»! «Όμορφος κόσμος, ηθικός». Ότι πρέπει για τα παράσιτα.

Σε καλό μας, πολύ γελάσαμε και σήμερα. Θα μας βγει ξινό το γέλιο, όταν έρθουν οι επόμενοι λογαριασμοί… Να λύσω μια μικρή απορία: Ο Κούλης στηρίζει τον Αλέξη, γιατί είναι τόσο άχρηστος, τόσο ανίκανος, που καταντά αυτοκαταστροφικός. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger