Home » , » Κατέρρευσε άλλη μια μπατσάδικη σκευωρία. Ομόφωνα αθώος ο Μάριος Ζέρβας. Αναπάντητα ερωτηματικά..

Κατέρρευσε άλλη μια μπατσάδικη σκευωρία. Ομόφωνα αθώος ο Μάριος Ζέρβας. Αναπάντητα ερωτηματικά..

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 | 6:48 μ.μ.

Όπως το είχαμε εκτιμήσει από προχτές, όλες οι κακουργηματικές κατηγορίες που είχε φορτώσει η κακοστημένη ασφαλίτικη σκευωρία στον Μάριο Ζέρβα, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος στην δικαστική ακροαματική διαδικασία.
Ηταν τόσο έωλες όλες οι κατηγορίες που αποδιδόταν στον νεαρό γυμναστή που μόνο σε έκτακτο στρατοδικείο της μετεμφυλιακής εποχής θα μπορούσαν να σταθούν.

Ετσι και με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ο δάσκαλος κολύμβησης αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο από όλες τις κατηγορίες και έτσι πήρε τέλος μια δικαστική ομηρία στην οποία βρισκόταν για 7,5 περίπου χρόνια.

Αυτή όμως είναι μόνο η μια πλευρά μιας υπόθεσης που προκάλεσε κύμα αλληλεγγύης σε ένα θύμα κρατικής καταστολής και παράλληλα έφερε στην ξανά στην επιφάνεια  μια «προσφιλή» τακτική των μπάτσων, το να κατασκευάζουν δηλαδή σκευωρίες ενάντια σε διαδηλωτές με τη «συνεπικουρία και αρκετών δικαστικών», όπως δήλωσε η δικηγόρος του Μ. Ζέρβα, Γιάννα Κούρτοβικ.

Και μετά το οριστικό κλείσιμο αυτής της υπόθεσης θεωρούμε σκόπιμο να επαναφέρουμε απόσπασμα από περασμένη σχετική ανάρτησή μας:

Ποιος θα πληρώσει για τις μέρες που έμεινε προφυλακισμένος ο Μ. Ζέρβας; Ποιος θα τον αποζημιώσει για το ψυχικό και σωματικό κόστος που του δημιούργησαν; Μέχρι πότε οι μπάτσοι θα μπορούν ατιμώρητα να φτιάχνουν κακοστημένες, τις περισσότερες φορές, σκευωρίες; Οι δικαστές που προχωρούν σ’ αυτές τις εγκληματικές ενέργειες προφυλακίζοντας έναν αθώο  και κρατώντας τον για επτά ολόκληρα χρόνια εγκλωβισμένο με τον να τον βαρύνουν κακουργηματικές κατηγορίες δεν πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν; 

Ρητορικές οι ερωτήσεις αν θυμηθούμε την κατάληξη που είχαν κάποιες ανάλογες περιπτώσεις, που μας έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Από την περίπτωση του Βρετανού φοιτητή Simon Chapman που οι μπάτσοι τον τσάκισαν στο ξύλο, και του φόρτωσαν σακίδιο με μολότοφ, την υπόθεση ζαρτινιέρα με τον Κύπριο φοιτητή, και μια σειρά άλλες σχετικές περιπτώσεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger