Home » , » Αδιανόητη εγκληματική θρησκοληψία

Αδιανόητη εγκληματική θρησκοληψία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 | 3:50 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται δυο γονείς από το Michigan επειδή άφησαν το νεογέννητο παιδάκι τους να πεθάνει από ίκτερο, αρνούμενοι οποιαδήποτε νοσηλεία του, λέγοντας πως «ο Θεός δεν κάνει λάθη», μας λέει η είδηση.

Δεν ξέρω τι κάνει ο Θεός, πάντως οι ηλίθιοι άνθρωποι κάνουν πολλά και μεγάλα λάθη. Το έχουμε ξαναδεί το έργο πολλές φορές στο παρελθόν. Κάποτε μάλιστα, ακόμα παλιότερα, ήταν συνηθισμένα τέτοια φαινόμενα. Ευτυχώς σήμερα με την πρόοδο της επιστήμης και την πρόσβαση στη γνώση όλο και περισσότερων ανθρώπων, σπανίζουν.

Το να πιστεύει κάποιος σε ότι θέλει, είναι δικαίωμα του. Δεν έχει όμως κανένα απολύτως δικαίωμα, να παίρνει άλλους στο λαιμό του. Έχουμε πει πολλές φορές, πως η θρησκεία είναι αρνητική προς την Πρόοδο, την Αλήθεια, που επιτυγχάνεται με επιστημονικές μεθόδους. Γιατί η Επιστήμη εξηγεί τα φαινόμενα δίνοντας μια εντελώς διαφορετική απάντηση από αυτή του Ιερατείου.

Ο επιστήμονας πρώτα θα Παρατηρήσει, ενδεχομένως θα πειραματιστεί, και μετά θα βγάλει τα συμπεράσματά του, βάσει των αποτελεσμάτων μιας έγκυρης Μεθόδου. Αντίθετα ο θρησκόληπτος πρώτα θα διατυπώσει τη θεωρία και έπειτα θα απαιτήσει από τον κόσμο να προσαρμοστεί στο δόγμα του. Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

Μια μόνο απορία: Που διαφέρει η θυσία του Αβραάμ, ο οποίος μάλιστα πήγε να σφάξει τον Ισαάκ «γιατί του το είπε ο Θεός» από αυτούς τους δυο; Στο ότι τελικά δεν τον έσφαξε; Μάλλον ήταν πιο «ευέλικτος» κι ίσως όχι τόσο πιστός. Γιατί και σ’ αυτούς, σύμφωνα με το μυαλό της θεούσας, η ΠΙΣΤΗ τους δοκιμάζονταν!!!

Στο Μεσαίωνα δεν θα τους έκαναν τίποτα. Αντίθετα θα έκαιγαν ως «ολιγόπιστους» εκείνους, που θα διαμαρτύρονταν για το έγκλημα! Να μην τα ξεχνάμε αυτά, γιατί ακόμα και σήμερα ταλαιπωρούνται εκατομμύρια από διαφόρους καπηλευτές της ελπίδας…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger