Home » , , » Παρέμβαση στην έκθεση Θεσσαλονίκης για τους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας Nuriye Gulmen και Semih Ozakca στην Τουρκία

Παρέμβαση στην έκθεση Θεσσαλονίκης για τους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας Nuriye Gulmen και Semih Ozakca στην Τουρκία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 | 9:20 μ.μ.

Πέρα από την μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς της Αγκυρας που έγινε με κατάληξη την Τουρκική πρεσβεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του indymedia παρέμβαση αλληλεγγύης στους Τούρκους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας πραγματοποιήθηκε και στο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ.

Η παρέμβαση οργανώθηκε από την Επιτροπή αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες και πλαισιώθηκε από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας), το ΝΑΡ και συντρόφους/ισσες από τον αναρχικό και κομμουνιστικό χώρο.

Περίπου 20 άτομα άνοιξαν πανό μπροστά από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας Nuriye Gulmen και Semih Ozakca. Θα ακολουθήσει βίντεο από τη δράση.

Να τονίσουμε ότι η δίκη των δυο εκπαιδευτικών θα γίνει αύριο, 14 Σεπτέμβρη σε δικαστήριο της Αγκυρας.

"Εμείς από την πλευρά μας, τους στέλνουμε σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης και στεκόμαστε στο πλευρό τους, στο σκληρό μα και συνάμα δίκαιο αγώνα που διεξάγουν, απέναντι σε ένα φασιστικό καθεστώς που δε διστάζει να δολοφονεί αγωνιστές αλλά ακόμα και μικρά παιδιά. Σε ένα καθεστώς καταπίεσης που έχει επιβάλλει ως καθημερινότητα, σε όποιον διαφωνεί μαζί του, τις συλλήψεις,τις διώξεις, τις προφυλακίσεις, τα βασανιστήρια", αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού "Αγώνας" το οποίο εκδίδεται από Τούρκους και Κούρδους που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger