Home » » Τρομοκρατική πτήση F 16 στα ελληνο-αλβανικά σύνορα!

Τρομοκρατική πτήση F 16 στα ελληνο-αλβανικά σύνορα!

Από Unknown , Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 | 8:11 π.μ.

Τεράστια συζήτηση γίνεται για το κόστος του εκσυγχρονισμού των F 16 με την κυβέρνηση όχι μόνο να επιχειρεί να επιβάλλει την σοκαριστική δαπάνη των 2,4 δις δολ., αλλά εκμεταλλευόμενη την αρθρογραφία και την υπερπροβολή των γνωστών μιλιταριστικών και εθνικιστικών απόψεων να προχωρήσει στην αγορά των ακόμη πιο ακριβών F35.
Όμως για ποιο λόγο γίνονται αυτές οι δαπάνες; Γιατί η κυβέρνηση αγοράζει αυτά τα όπλα;
Τις τελευταίες μέρες οι εθνικιστές έχουν τρελαθεί από την χαρά τους και πανηγυρίζουν για την τρομοκρατική πτήση ελληνικού F16 στην ελληνο-αλβανική μεθόριο και την παραβίαση του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας. 
Μια καθαρά εκφοβιστική ενέργεια αφού η γειτονική χώρα δεν έχει Πολεμική Αεροπορία και καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να προβληθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Οι εξτρεμιστικές αυτές ενέργειες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έρχονται να προστεθούν στον επικίνδυνο βαλκανικό καμβά που χρωματίζει ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός και ο Φασισμός, τα ενεργειακά κοιτάσματα και οι αγωγοί, ο Μεγαλοιδεατισμός των αρχουσών τάξεων και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.
Η προκλητική αυτή ενέργεια την ελληνικής κυβέρνησης που εντάσσει στην εξωτερική πολιτική της την Απειλή της πολεμικής σύγκρουσης δεν έρχεται από το πουθενά. Το ΥΠΕΘΑ είτε για λόγους εσωτερικής πολιτικής και αλίευσις ψήφων προβάλλοντας το ζήτημα της "Ασφάλειας", είτε για λόγους εξωτερικής πολιτικής έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες:
  • πολλαπλασιασμό των ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού σε Ιόνιο Πέλαγος και Αδριατική.
    μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στην Ήπειρο και άνοιγμα στρατοπέδων.
    άσκηση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, με την συμμετοχή των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων, με σενάριο την δημιουργία "υγειονομικής ζώνης" εντός της ΠΓΔΜ.
    ένταση των ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων στα Βαλκάνια στο πλαίσιο της ανάληψης πρωταγωνιστικού ρόλου στην επιβολή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής σε μια τεράστια περιοχή από τα Βαλκάνια έως των Ανατολική Μεσόγειο, την Αφρική και Μέση Ανατολή.
Συνέχεια όλων αυτών αποτελεί η είδηση της πτήσης του F16, με το ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ να μην διαψεύδουν το γεγονός, επιτρέποντας την καλλιέργεια κλίματος, ακόμη και αν η είδηση είναι ψευδής, ακολουθώντας τακτικές ψυχολογικού πολέμου εις βάρος του εργαζόμενου λαού μας: 
Χθες βράδυ: Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 πέταξε στα σύνορα με την Αλβανία, οι κάτοικοι στο Λεσκοβίκι και στις γύρω περιοχές είναι τρομοκρατημένοι», γράφει το δημοσίευμα
Ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος υπερηχητικό, γνωστό ως F-16 πέταξε πολύ κοντά στα σύνορα με την
Αλβανία, στην περιοχή της Κολώνιας, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη Λεσκοβίκι, στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Ήταν νωρίς το βράδυ, όταν οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το θόρυβο των αεριωθούμενων αεροσκαφών και φοβήθηκαν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ η ανησυχία τους έφθασε στο μέγιστο σημείο.
Οι περισσότεροι  κάτοικοι από τους δήμους της Γλύνας και του Ραντάτ ήταν εκείνοι που τρομοκρατήθηκαν.
Ορισμένοι, μάλιστα, κατάφεραν να κινηματογραφήσουν το σκηνικό του ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο έκανε περίεργους ελιγμούς και σύμφωνα με τους κατοίκους, εικάζεται ότι εισήλθε στην αλβανική επικράτεια, όπου παρέμεινε περίπου 6-8 λεπτά σε πτήση στη γύρω περιοχή.
Η αιτία δεν είναι γνωστή, γιατί πέταξαν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στα σύνορα, αλλά αυτή η χειρονομία μπορεί να συνδεθεί με τις πρόσφατες προκλητικές και χυδαίες (αλβ. vulgare) δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών στην Αλβανία σχετικά με το πρόβλημα της κατεδάφισης των κατοικιών της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από το Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, για αυτήν την προκλητική και σκανδαλώδη κίνηση.
Πρόσφατα, οι ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό με νέα αεριωθούμενα αεροσκάφη, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόφατα, επισκέφθηκε τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση στη Λάρισα, όπου πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό F-16.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα, εξακολουθεί να έχει σε ισχύ την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το θέμα αυτό δεν έχει επιλυθεί ακόμη μεταξύ των δύο πλευρών.
Μια «νότα διαμαρτυρίας» από την αλβανική πλευρά θα ήταν ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα, σε απάντηση σε αυτήν τη σοβινιστική ελληνική πράξη, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
  (Στοιχεία από shqiperiaebashkuar.al) echedoros-a.gr
Νέα Συνέλευση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)
Κάλεσμα της ΑΔΚ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.  
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger