Home » , » Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν περιθώρια κριτικής προς την κυβέρνηση οι μαρκουτσοφόροι του Σκάι αφού η κυβέρνηση υλοποιεί όσα ζητούσε το κανάλι του Αλαφούζου (Βίντεο)

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν περιθώρια κριτικής προς την κυβέρνηση οι μαρκουτσοφόροι του Σκάι αφού η κυβέρνηση υλοποιεί όσα ζητούσε το κανάλι του Αλαφούζου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 | 3:15 μ.μ.

Απολαυστικότατος ο διάλογος που έγινε σήμερα σε μεσημεριανή εκπομπή του Σκάι μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου και των δημοσιογράφων του Αλαφούζου, με θέμα το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Πέρα από τις φαιδρότητες του κυβερνητικού στελέχους ότι σήμερα έχουμε καλύτερη πώληση απ' αυτή που είχε συμφωνήσει η περασμένη κυβέρνηση και αφού "έχει ξεκινήσει είναι δύσκολο να πάει πίσω", είναι όντως ενδιαφέρον να ακούς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συστήνει στους δημοσιογράφους του Σκάι «να γίνουν σοβαροί» και να «μην τα γυρνάνε» αφού «φωνάζατε στο κανάλι σας από τις αρχές του Σεπτέμβρη ότι δεν κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις».   

Με δυο λόγια δηλαδή, η Αναγνωστοπούλου μας λέει ότι δεν έχουν περιθώρια να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση οι μαρκουτσοφόροι του Αλαφούζου γιατί σήμερα η κυβέρνηση που στηρίζει πραγματοποιεί όσα από καιρό επιθυμούσαν Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε και τα υπόλοιπα καλόπαιδα του Αλαφούζου.  


Επί της ουσίας τώρα. 

Όπως δήλωσε την Παρασκευή που μας πέρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές, στο πλαίσιο της τεχνικής «συμφωνίας», μέσα σ’ αυτή την βδομάδα να προκηρυχθεί από τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ το market test για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Πηγές του Μαξίμου βάσιμα θεωρούν ότι σ’ αυτό το ξεπούλημα κρατικής περιουσίας, θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από «επενδυτές», πλιατσικολόγους, ντόπιους και ξένους. (Εδώ να θυμηθούμε ότι προεκλογικά ο Τσίπρας την πώληση μονάδων της ΔΕΗ την χαρακτήριζε «εθνικό έγκλημα», ενώ ο σημερινός συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος αναρωτιόταν από το βήμα της Βουλής σε ποια φυλακή θα έπρεπε να πάνε οι τότε κυβερνώντες, που προωθούσαν αυτό που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση).

Μπροστά στα σημερινά δεδομένα σήμερα 4/12 οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη Φλώρινα πραγματοποιούν διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη την Τετάρτη 6/12.
Επίσης υπάρχει πρόταση για μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, χωρίς ακόμα να έχει προσδιοριστεί ο χρόνος, κάτι που θα αποφασιστεί σε επίπεδο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η οποία τονίζει ότι η πώληση μονάδων της ΔΕΗ θα είναι το πρώτο κομμάτι ενός ντόμινο με ολέθριες συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες, για τους Έλληνες πολίτες και καταναλωτές, για τους εργαζόμενους.

Τα ίδια ακριβώς έλεγε σε ομιλία του και ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Αμύνταιο, στις 2 Ιούλη 2014, όταν ήταν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σ΄ αυτό το βίντεο, παρακολουθούμε τον Α. Τσίπρα να μιλάει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου, μπροστά σε ακροατήριο στο πλαίσιο συλλαλητηρίου που είχε διοργανωθεί την ίδια ημέρα κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ.

«Ερχόμαστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού να διατηρήσει στο δικό του έλεγχο και στη δική του κατοχή μια Επιχείρηση που στήθηκε από το δικό του υστέρημα και το δικό του ιδρώτα εδώ και 65 χρόνια», μας έλεγε και συνέχιζε: Πρόκειται για ένα εθνικής σημασίας που αφορά στις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, «αφορά κυρίως την προοπτική της χώρας και τη δυνατότητά της να μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της, να μπορέσει να οδηγηθεί με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση και στην παραγωγική ανασυγκρότηση, αφορά την ίδια την ασφάλεια και την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας».

Και κατέληγε στην ομιλία του:

«Θέλω ενώπιόν σας και με πλήρη επίγνωση των λόγων να δεσμευθώ ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά βρεθούμε σε θέσεις ευθύνης, έπειτα από τη λαϊκή ετυμηγορία -όποτε κι αν αυτή έρθει- δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε και να δεχθούμε τετελεσμένα που αφορούν εκποίηση του δημόσιου πλούτου που λέγεται ΔΕΗ, που αφορούν την άρση της κυριαρχίας μας ως χώρα να μπορούμε να σχεδιάζουμε αυτοτελώς τον ενεργειακό μας σχεδιασμό και να έχουμε ενεργειακή αυτάρκεια».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger