Home » , , » Προσεγγίζοντας την "λογική" της Ντόρας Μπακογιάννη

Προσεγγίζοντας την "λογική" της Ντόρας Μπακογιάννη

Από giorgis , Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 | 2:21 π.μ.


Του Γ.Γ.

Θα κάνουμε μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε την "λογική" που διακατέχει την Ντόρα Μπακογιάννη κι αυτό με ερέθισμα ένα τουιτάρισμα που έκανε στο οποίο σχολιάζει την παρέμβαση που έκαναν χτες μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων (του «Ρουβίκωνα» και της «Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας») στο υπουργείο Οικονομικών.
"Σε καμιά σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν μπορούν φαινόμενα Ρουβίκωνα να γίνονται ανεκτά" μας έγραψε το στέλεχος της Ν.Δ.
Αν και δεν μας διευκρίνισε τι ακριβώς ευνοεί, -να σταλούν μήπως σε κάποια ξερονήσια για διακοπές με δαπάνες ελληνικού δημοσίου οι "απείθαρχοι";- να δούμε τα καθεστώτα πρότυπα σύμφωνα με το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

⏩Στις "σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες" είναι ανεκτά τα φαινόμενα κατά τα οποία ένας επιχειρηματίας -στην προκειμένη περίπτωση ο Ισίδωρος Κούβελος- να θησαυρίζει εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η γυναίκα του -στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ντόρα Μπακογιάννη- βρέθηκε σε κυβερνητικά πόστα.

Οπως βλέπουμε στο παραπάνω γράφημα το ζεύγος Κούβελου - Μπακογιάννη το οποίο δήλωνε εισόδημα 1346 ευρώ το 2002, έφτασε στο 1.143.860 το 2006, ενώ το 2008 παρουσιάζει εισοδήματα ύψους 990.583 ευρώ!!
Προφανώς κάποιο θαύμα θα συνέβη και μέσα σε 6 χρόνια το εισόδημα που δήλωναν και το οποίο ήταν μικρότερο των χιλίων πεντακοσίων ευρώ να ανέλθει σχεδόν στο ένα εκατομμύριο.

⏩Στις "σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες" είναι πολύ συνηθισμένο να κατέχεις υπουργικό θώκο και επί θητείας σου - όπως έγινε επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών- να αποκαλύπτονται καραμπινάτες λαμογιές ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και εσύ όχι απλώς να μην απολογείσαι για τίποτα αλλά να παριστάνεις και τον τιμητή της πολιτικής ζωής. (Δείτε αυτό το βίντεο)


⏩Στις "σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες" εξακολουθούν να έχουν πρωταγωνιστικό πολιτικό ρόλο άτομα όπως η Ντόρα Μπακογιάνη που "ξεπλένουν" με κάθε τρόπο νεοναζί μορφώματα.
Να θυμηθούμε ότι η Ντ. Μπακογιάννη, έχει δημόσια και αρκετές φορές «θερμές επαφές» με στελέχη και τον ίδιο τον αρχηγό της ναζιστικής συμμορίας.
Μιλάμε για άτομα που σύμφωνα με την Μπακογιάννη της φέρονται  με το "σεις και με το σας", "διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί της" και "της μιλούν με ευγένεια".
Ασήμαντη προφανώς λεπτομέρεια θα είναι για την ίδια ότι τα άτομα αυτά είναι υπόδικα για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατηγορούμενα για σωρεία εγκλημάτων.



⏩Στις "σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες" έχουν πρωτεύοντα πολιτικό ρόλο άτομα που δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να γλύφουν σήμερα εκεί που χτες έφτυναν.
Ας φέρουμε στην μνήμη μας κάποια προεκλογικά σποτ που προέβαλε το κόμμα ΔΗΣΥ που είχε ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη στις εκλογές της 6ης Μάη του 2012, όπως και δηλώσεις της ίδιας με τις οποίες έκανε σφοδρή πολεμική στο κόμμα που ανήκει σήμερα.


⏩Στις "σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες" "ογκόλιθοι" πολιτικής σκέψεις, των οποίων οι βαθυστόχαστες απόψεις αποτελούν μνημείο πολιτικής οξυδέρκειας, καθορίζουν τύχες λαών. 
Απόψεις αναλόγου επιπέδου όπως αυτή που ακούσαμε να μας λέει το τέκνο του Μητσοτάκη. «Η Ελλάδα δεν είχε τάξεις. Δεν είχε αριστοκρατία. Υπήρξαν άνθρωποι που ξεκίνησαν φτωχοί και έγιναν τρανοί ... Αυτό που καλλιεργείται σήμερα είναι ένας διχασμός …»,
Το πρόβλημα είναι ότι το νεοδημοκρατικό στέλεχος ήρθε δεύτερο.
Την ίδια διαπίστωση είχε κάνει και ο αλήστου μνήμης υπουργός του «εθνάρχη», Κώστας Λάσκαρης, και μάλιστα με νόμο του, τον Μάη του 1976, κατάργησε την «πάλη των τάξεων». Είναι αυτό που λένε ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται.


⏩Στις "σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες" εξακολουθούν να δεσπόζουν στην κεντρική πολιτική σκηνή άτομα που οι σχέσεις τους με πλουτοκράτες και καπιταλιστικούς ομίλους είναι κάτι παραπάνω από στενές, όπως αυτή της Ντόρας με τον ισχυρό άντρα της  «Ζίμενς» Μιχάλη Χριστοφοράκο.



➤Και με την ευκαιρία μήπως ξέρει να μας πει η Ν. Μπακογιάννη ποιόν πρώην πρωθυπουργό φωτογραφίζει ο Κ. Μπέης - σ' αυτό το βίντεο- ο οποίος έπαιρνε τις μίζες σε "τούβλα"; Εμάς κάπου πάει το μυαλό μας. Υποθέτουμε ότι η Ντόρα θα ξέρει καλύτερα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger