Home » , » Οι χρήστες του διαδικτύου σχολιάζουν την ομιλία του Μ. Θεοδωράκη

Οι χρήστες του διαδικτύου σχολιάζουν την ομιλία του Μ. Θεοδωράκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 | 6:19 μ.μ.

Χιλιάδες είναι οι τοποθετήσεις χρηστών του διαδικτύου οι οποίες σχολιάζουν την ομιλία που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης στο σημερινό εθνικιστικό συλλαλητήριο.
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία αντιμετώπισαν με θλίψη και απαξιωτικά σχόλια τα λεγόμενα του μουσικοσυνθέτη με το μήνυμα χρήστη του  twitter το οποίο γράφει: «Είμαστε σίγουροι ότι μίλησε ο Μίκης; Μήπως λόγω αποκριάς, έβαλε μάσκα με την μορφή του ο Μιχαλολιάκος και εκφώνησε τον λόγο», να περιγράφει έστω και με σκωπτικό τρόπο το σφίξιμο στο στομάχι που ένιωσαν πάρα πολλοί βλέποντας αρκετούς από τους συγκεντρωμένους  να πανηγυρίζουν για την προσχώρηση, του Μ.Θ. στον «εθνικό κορμό» όπως τον εννοούν οι πατριδοκάπηλοι.

Προφανώς και είναι δικαίωμα του Μίκη Θεοδωράκη τώρα στα γεράματα του να εξευτελιστεί εντελώς και μπροστά σε ένα ακροατήριο που ανάμεσα στα άλλα συμπεριλάμβανε ναζιστές, φασίστες, κάθε καρυδιάς καρύδι αντιδραστικά και θρησκόληπτα άτομα να πετάξει στα σκυλιά την ιστορία του.

Γιατί παρ' όλα τα πολλά λάθη του στο παρελθόν - δεν μπορεί να ξεχάσουμε το «Καραμανλής ή τανκς» που είπε το ’74, ότι χρημάτισε υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι βγήκε με τις πιτζάμες του στην τηλεόραση για να καλύψει την κυβέρνηση Σημίτη, τότε που είχε προχωρήσει στην παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, κ.α- κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που τα τραγούδια του σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Αυτό τον Μίκη εμείς θέλουμε να θυμόμαστε. Τον Θεοδωράκη που αποθεώνουν οι πολιτικοί χώροι που ευθύνονται για τις δολοφονίες των Τεμπονέρα και Φύσσα, δεν τον αναγνωρίζουμε.

Μερικά από τα σχόλια χρηστών του twitter για την σημερινή ομιλία του Μ.Θ















Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger