Home » , » Δράσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου

Δράσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 | 12:15 μ.μ.

Κλιμακώνονται και «αποκεντρώνονται» οι δράσεις αλληλεγγύης  στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.
Ο 29χρονος αναρχικός που βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία του αποστολέα τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμα, υποχρεώθηκε σε εκδικητική μετάθεση από τον Κορυδαλλό στις φυλακές της Λάρισας, ενέργεια που τον οδήγησε να προχωρήσει σε απεργία πείνας, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή.

Βρισκόμενος στην 8η μέρα της σκληρής απεργίας του και μετά από λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας με τον συνήγορο του Φραγκίσμο Ραγκούση να δηλώνει ότι «οι χειρότεροι φόβοι μας για κίνδυνο της ζωής του, έχουνε επιβεβαιωθεί. 'Αμεσα πρέπει να γίνει αύριο η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. Είναι θέμα ζωής και θανάτου για ένα νέο άνθρωπο. Δεν μπορεί αυτοί που τάχθηκαν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο».
Η Λαϊκή Ενότητα σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει ακέραιη την ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας του Κ. Γιαγτζόγλου», ενώ η Επιτροπή Αγώνα γυναικείων -ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού  υπογραμμίζει σε κείμενο της: «Αν πάθει κάτι ο συγκρατούμενος μας, τότε οι φυλακές σε όλοι την Ελλάδα θα ξεσηκωθούν, γιατί το καζάνι δεν βράζει … έχει ήδη βράσει από καιρό».

Την ίδια στιγμή ομοϊδεάτες του Κ. Γιαγτζόγλου σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας.
Αναλυτική και άμεση ενημέρωση γι’ αυτές τις δράσεις υπάρχει στο indymedia ενώ ένα κείμενο που υπογράφεται από «Αναρχικούς/ες» μας δίνει το στίγμα τι προβλέπετε να ακολουθήσει αν υπάρξει δυσμενή εξέλιξη στον αγώνα του αναρχικού κρατουμένου: «Ένα κύμα θα σαρώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει τον Δεκέμβρη του 2008 μια ευχάριστη ανάμνηση για τους μπάτσους αν ο Ντίνος πάθει το παραμικρό. Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος... Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι...
Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας-δίψας Ντίνου Γιαγτζόγλου
Άμεση Μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού.
Ραντεβού και σήμερα το βράδυ στους δρόμους της οργής ακόμα πιο δυνατά...
Αναρχικοί/ες»

___________


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από χθες, Τετάρτη 28.2, ο εντολέας μας Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από την 21.2 και δίψας από την 25.2, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μετά την συνεχιζόμενη αδιαφορία στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και την απόφαση του υπουργείου για την μετάθεση της εξέτασης της αίτησης μεταγωγής του Κ. Γιαγτζόγλου για την Παρασκευή 2.3, οι πληρεξούσιοι συνήγοροί του δηλώνουμε πως η ευθύνη για την πορεία της υγείας του εντολέα μας βαρύνει τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρο της ΚΕΜ, κ. Ευ. Φυτράκη.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Φραγκίσκος Ραγκούσης

Γιώργος Κακαρνιάς

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger