Home » , » Πούτιν: Ρεσιτάλ υποκρισίας

Πούτιν: Ρεσιτάλ υποκρισίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 | 8:40 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

"Αν είχε μια ευκαιρία να αλλάξει τη σύγχρονη ρωσική ιστορία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα ανέτρεπε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή, που εκτιμάται ότι θα ικανοποιήσει τους χιλιάδες Ρώσους που νοσταλγούν το παρελθόν, λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, τις οποίες αναμένεται ότι θα κερδίσει άνετα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Σε συνάντηση με υποστηρικτές του από το Καλίνιγκραντ, ο Πούτιν ρωτήθηκε ποιο ιστορικό γεγονός θα ήθελε να αλλάξει. «Την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης» απάντησε χωρίς δισταγμό. Σε ομιλία του το 2005, ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τη διάλυση της ΕΣΣΔ «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα. 
Χρησιμοποίησε επίσης τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να ενισχύσει τον πατριωτισμό και να δημιουργήσει νέα ιδέα για τη ρωσική ταυτότητα.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, που αφορούσε σε ποια εποχή θα ήθελε να ζει, είπε ότι του αρέσει η σημερινή. 
«Βλέπετε, σε παλαιότερες περιόδους, όλοι οι πρόγονοί μου ήταν δουλοπάροικοι κι εγώ είμαι πρόεδρος», αστειεύτηκε ο Πούτιν”. (Από το Βήμα)

Μερικά σχόλια: Πρώτα απ' όλα ένα από τα πράγματα που θα άλλαζα κι εγώ και πάρα πολλοί άλλοι, αν μπορούσαμε, θα ήταν ακριβώς αυτό: Θα αποτρέπαμε την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.
Το επόμενο, που δεν μας ξεφεύγει της προσοχής, είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι αναπολούν την εποχή εκείνη, που η Σοβιετική Ένωση έδινε Ελπίδα όχι μόνο στους πολίτες της, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βέβαια ο Πρόεδρος Β. Πούτιν θα μπορούσε, αν ήθελε, να ξανακάνει τη Σοβιετική Ένωση ή τουλάχιστον τη Σοβιετική Ρωσία. Ποιος τον εμποδίζει; Σίγουρα όχι οι Ρώσοι. Κι εδώ φαίνεται τι είδους πολιτικός είναι. Στα λόγια Κομμουνιστής, στην πράξη όμως Καπιταλιστής, όπως πολλοί άλλοι. Βέβαια ο Πούτιν έχει αρκετές ικανότητες σε αντίθεση με κάποιους γιαλαντζί Αριστερούς και αυτοαποκαλούμενους Κομμουνιστές...

Σε παλαιότερες περιόδους οι περισσότεροι ήταν πράγματι δουλοπάροικοι. Αυτό άλλαξε επί Σοβιετικής Ένωσης, ας μην το ξεχνάμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης την προσφορά των Σοβιετικών στις Επιστήμες, την Τέχνη, και φυσικά στους Αγώνες για Δικαιώματα, Ελευθερία, Ισότητα. Πολλά κράτη πρώην αποικίες, που σήμερα είναι ανεξάρτητα, εμπνεύστηκαν και βοηθήθηκαν από την ΕΣΣΔ.
Ακόμα και η πρόοδος στις εργασιακές σχέσεις στα Καπιταλιστικά Κράτη προήλθε από τους αγώνες των Κομμουνιστών και το φόβο ότι “έρχονται οι Κόκκινοι”.
Απόδειξη η κατάσταση των εργαζόμενων σήμερα Παγκοσμίως η οποία χειροτερεύει διαρκώς, ενώ τα κέρδη των πλουσίων αυξάνονται ιλιγγιωδώς. Για να μην πούμε σε τι κατάσταση είναι σήμερα ο κόσμος και πόσο κοντά είμαστε σε Πυρηνικό όλεθρο ή σε Περιβαλλοντική καταστροφή.

Για τα αναρίθμητα καλά που πρόσφερε η Σοβιετική Ένωση από το 1922 (αν και στην ουσία από το 1917) ως το 1991, και βέβαια για την συντριβή του ναζισμού, ένα μεγάλο Ευχαριστώ.
Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε, συνεχίζεται... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger