Home » » Οι ήρωες του Αφρίν.

Οι ήρωες του Αφρίν.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 | 9:22 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Αυτό που συμβαίνει στο μικρό καντόνι του Αφρίν είναι πραγματικά απίστευτο. Δεν μπορεί να εξηγηθεί στρατιωτικά. Είναι Εποποιία, εξηγείται μονάχα από τη δύναμη της θέλησης ενός ολόκληρου λαού να ζήσει Ελεύθερος. Οι ηρωικοί Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν σήμερα μετά από μια αιφνιδιαστική επίθεση, αρκετές περιοχές που είχαν χάσει χθες.

Οι Τούρκοι χθες πανηγύριζαν για την ευκολία που κατέλαβαν κάποια χωρία, τα οποία οι Κούρδοι έγκαιρα εκκένωσαν, για να μην περικυκλωθούν. Σήμερα όμως οι Κούρδοι επέστρεψαν και τιμώρησαν τους αλαζόνες, ανόητους εισβολείς.

Οι Κούρδοι κινούνται συνεχώς, κάνουν ένα μείγμα ανταρτοπόλεμου και τακτικού πολέμου, το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό. Μάχονται για να κρατήσουν στρατηγικές θέσεις, ενώ έχουν μεγάλη ευελιξία. Έχουν προκαλέσει σοβαρές ήττες και μεγάλη αμηχανία στους ιμπεριαλιστές.

Ο αγώνας που δίνουν όμως είναι άνισος. Οι Τούρκοι καθημερινά ενισχύονται, στέλνουν και νέα στρατεύματα, για να σπάσουν τα μούτρα τους μπροστά στην ευέλικτη άμυνα των ανδρών και γυναικών του Κουρδιστάν. Οι Τούρκοι και οι συμμορίες τους πολλαπλάσιοι, έχουν στείλει τις ειδικές τους δυνάμεις, τα καλύτερα τεθωρακισμένα τους, πάνω από εβδομήντα σύγχρονα μαχητικά, εκατοντάδες ελικόπτερα, ολόκληρες μεραρχίες με βαρύ οπλισμό συν τις συμμορίες των μισθοφόρων που είναι κάπου 25.000, όταν όλοι οι Κούρδοι με τις λιγοστές ενισχύσεις και τους εθελοντές Σύριους, δεν ξεπερνούν τις 10.000! Σήμερα οι Τούρκοι στέλνουν άλλα 100 τεθωρακισμένα αναπληρώνοντας έτσι τις βαρύτατες απώλειες σε άρματα και οχήματα.

Καθημερινά έχουν πλέον μέσο όρο 50 νεκρούς στρατιώτες (οι περισσότεροι από τις συμμορίες των μισθοφόρων τους) εκατοντάδες τραυματίες, τα άρματά τους διαλύονται, τα ελικόπτερα καταρρίπτονται, και παρά την τεράστια δύναμη πυρός δεν έχουν κατορθώσει παρά ελάχιστα πληρώνοντας δυσανάλογα βαρύτατο τίμημα.

Οι Κούρδοι έχουν απώλειες κυρίως σε αμάχους, αφού οι Τούρκοι ξεσπούν στον πληθυσμό για να εκδικηθούν τη συντριβή τους. Αν οι Κούρδοι είχαν έστω μερικά αντιαεροπορικά, κάμποσα βαριά όπλα και λίγες ακόμα ενισχύσεις σε έμπειρους πολεμιστές, η εισβολή θα είχε ήδη τελειώσει με την πλήρη αποτυχία του Σουλτάνου.

Ενώ λοιπόν μπορώ να εξηγήσω τη στάση όλων των υπολοίπων, που άφησαν τους Κούρδους του Αφρίν μόνους απέναντι στο ΝΑΤΟ, γιατί η Τουρκία έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και την ανοχή της Ρωσίας, δεν μπορώ να εξηγήσω, γιατί οι δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι Ανατολικά του Ευφράτη δεν κινούνται από τα Νότια, όπου είναι απέναντι στο Συριακό Στρατό και φυλάνε τις πετρελαιοπηγές για λογαριασμό των Αμερικάνων. Αν το Αφρίν πέσει, η όρεξη του ανισόρροπου Ταγίπ θα ανοίξει. Ας βοηθήσουν τα αδέρφια τους και να μην εμπιστεύονται τις ΗΠΑ, που τους βλέπουν ως αναλώσιμους επιστάτες τους... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger