Home » , » Προελαύνουν οι δυνάμεις του Ασαντ

Προελαύνουν οι δυνάμεις του Ασαντ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 | 12:50 π.μ.

Οταν ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Νουρετίν Τσανικλί, δηλώνει ότι μέχρι τώρα, από τον Γενάρη που ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την εισβολή στο Αφρίν έχουν σκοτωθεί 41 στρατιώτες αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι απώλειες των εισβολέων είναι πολύ μεγαλύτερες.
Σε ένα μόνο επεισόδιο την Πέμπτη, έγινε γνωστό ότι οκτώ άνδρες του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε ενέδρα Κούρδων μαχητών της πολιτοφυλακής YPG, σε περιοχή του Αφρίν.

Επίσης, χθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρει ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του 10% του ανταρτοκρατούμενου θύλακα στην Ανατολική Γούτα, ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις στο έδαφος με τις δυνάμεις των ανταρτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μ.Κ.Ο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν έναν θύλακα στο νοτιοανατολικό τμήμα του προπυργίου των ανταρτών, όπου βρίσκονται κυρίως οι κοινότητες Νασαμπίγιε και Χαζάρμα, και «ελέγχουν το 10% της υπό πολιορκία Ανατολικής Γούτας».

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι κατά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς της Τουρκικής αεροπορίας. εναντίον του κουρδικού θύλακα του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, τουλάχιστον 36 μαχητές των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων έχασαν την ζωή τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger