Home » , , » Αυτόκλητος (;) υπερασπιστής του Β. Μαρινάκη, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Αυτόκλητος (;) υπερασπιστής του Β. Μαρινάκη, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Από giorgis , Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 | 4:59 π.μ.

 Του Γ. Γ.

Στοιχεία δεν υπάρχουν, παρά μόνο πολιτική βούληση για ομηρία του Μαρινάκη και για προσπάθεια να συγκαλυφθεί επικοινωνιακά η επικείμενη τιμωρία του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη. Ένα διεφθαρμένο σύστημα που μοιράζει στη ζούγκλα μπανάνες για μαϊμούδες. Ένα σύστημα που ντιλάρει τα πάντα και είναι διαθέσιμο να θέσει σε ομηρία οποιονδήποτε για να έχει πολιτικά αλλά και οικονομικά οφέλη.

Βγήκαν κιόλας καταδίκες από γνωστά και μη εξαιρετέα ΜΜΕ. Για μια υπόθεση για την οποία όλοι ξέρουν ότι στοιχεία δεν υπάρχουν. Μόνο «αφηγήματα» κατασκευασμένα που συνδέουν άσχετα μεταξύ τους στοιχεία. Για να συντηρηθεί μια κατάσταση δικαστικής ομηρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Για να κάνουν τα παιχνίδια τους συγκεκριμένα κέντρα μέσα στην κυβέρνηση. Και για να σηκωθεί σκόνη που θα συσκοτίσει κάπως την επικείμενη ανακοίνωση των ποινών για τον ΠΑΟΚ και για τον Ιβάν Σαββίδη.

Ενα διεφθαρμένο σύστημα πολιτικού χειρισμού που δεν έχει πρόβλημα να δημιουργεί ακόμα και Μακεδονικό ζήτημα για να διαχειριστεί άλλα προβλήματα. Η συμπεριφορά μιας επίμονης εισαγγελέως που επηρεάζεται από τη σύντροφο του υπουργού δικαιοσύνης. Μια επίμονη εισαγγελέας που θα μπορούσε να ελεγχθεί ακόμα και για την ιδιόμορφη σχέση που έχει αναπτύξει με έναν ανακριτικό υπάλληλο του λιμενικού σώματος.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος - http://to10.gr

Τέτοια απροκάλυπτη «στρατευμένη» -ή μήπως «πληρωμένη»;- δημοσιογραφία σπάνια συναντά κανείς. Προσπαθούμε να θυμηθούμε αν στο παρελθόν υπήρξε δημοσιογράφος που να αναλαμβάνει αυτόκλητα (;) να υπερασπίσει έναν πλουτοκράτη, ο οποίος εμπλέκεται σε ποινικές υποθέσεις και μάλιστα με ένα τόσο βαρύ κατηγορητήριο όπως ο Μαρινάκης και δεν βρίσκουμε προηγούμενο.

Εμάς, φυσικά, αυτό το γεγονός δεν μας ξαφνιάζει. Από καιρό το Unfollow, το περιοδικό στο οποίο είναι υπεύθυνος έκδοσης ο Λ. Χαραλαμπόπουλος έχει μετατραπεί σε δημοσιογραφική ντουντούκα του καπιταλιστή Β. Μαρινάκη.

Θα ήταν πλεονασμός να επαναλάβουμε πράγματα που ήδη έχουμε γράψει στον ιστότοπο μας τα οποία αφορούν τον Λ. Χαραλαμπόπουλο όπως αυτά που αναφέραμε στην ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε «Ναρκοεμπόριο, "εφοπλιστική οικογένεια" και άθλια "στρατευμένη δημοσιογραφία"».
Ομως τα υπονοούμενα που αφήνει για την εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση ξεφεύγουν από κάθε δημοσιογραφική προσέγγιση και οδηγεί την σκέψη μας σε περίεργα μονοπάτια.

Και δεν μιλάμε μόνο για το σημείο του κειμένου του που αναφέρει για την "επιμονή της εισαγγελέως" στην οποία έχει ανατεθεί το συγκεκριμένο θέμα και, σύμφωνα πάντα με τον Λ. Χαραλαμπόπουλο "επηρεάζεται από τη σύντροφο του υπουργού δικαιοσύνης". (Αλήθεια που το ξέρει; Εχει τους μηχανισμούς να κρατάει "φακέλους" για τις κοινωνικές συναναστροφές πολιτών; Και εκτός αυτού διαθέτει την ικανότητα να κάνει ψυχολογικές προσεγγίσεις για την συμπεριφορά ατόμων;).
Αναφερόμαστε στο σημείο που μας λέει ότι η εισαγγελέα "θα μπορούσε να ελεγχθεί ακόμα και για την ιδιόμορφη σχέση που έχει αναπτύξει με έναν ανακριτικό υπάλληλο του λιμενικού σώματος".
Τι θέλει να μας πει εδώ ο γραφιάς και πρώην (ή μήπως και νυν;) σιτιζόμενος από το ταμείο του Μαρινάκη;
Αυτά τα υπονοούμενα δεν είναι απλώς προβληματικά, αλλά μας οδηγούν στο να σκεφτούμε ότι περιέχουν κάποιο ξεκάθαρο μήνυμα

Οχι, δεν λέμε ότι ο Λ. Χαραλαμπόπουλος είναι της δημοσιογραφικής σχολής (των καλαμαράδων εκβιαστών) που δημιούργησε ο μακαρίτης εκδότης της "Ελεύθερης Ωρας", Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.
Δεν μπορούμε όμως να μην διατυπώσουμε την ένσταση μας για το κείμενο του που δεν τηρεί ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger