Home » , » Ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ: το "Εθνικό έγκλημα" κατά Τσίπρα, "γίνεται καλύτερη ημέρα για τη ΔΕΗ" σύμφωνα με τον Σταθάκη.

Ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ: το "Εθνικό έγκλημα" κατά Τσίπρα, "γίνεται καλύτερη ημέρα για τη ΔΕΗ" σύμφωνα με τον Σταθάκη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 | 7:54 μ.μ.

Ποιο εύκολο είναι να κάνεις αντιπολίτευση σ' αυτή την άθλια συγκυβέρνηση, παρά να κλέψεις εξωκλήσι. Αρκεί να κρατάς ένα αρχείο με τις προηγούμενες δηλώσεις των σημερινών κυβερνητικών στελεχών.
Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά να παραθέσεις τι έλεγαν πριν και τι κάνουν τώρα οι κυβερνώντες για να φανεί το μέγεθος της πολιτικής απατεωνιάς τους.
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση  -με αφορμή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, που ψηφίστηκε σήμερα- να αναφέρει κανείς ποια ήταν η προηγούμενη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και ποια η πρακτική που εφαρμόζει σαν κυβέρνηση.

Για τον σημερινό πρωθυπουργό, λοιπόν, "το ξεπούλημα της ΔΕΗ ήταν ένα εθνικό έγκλημα" και αν η προηγούμενη κυβέρνηση το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Μάλιστα σε εκδήλωση του σημερινού κυβερνητικού κόμματος ο Α. Τσίπρας καλούσε: "Να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συσπείρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ"

Ακόμα και σχετικά πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλούσε για «πώληση-"σκότωμα" γιατί έτσι καταλήγουν οι διατεταγμένες πωλήσεις στο πλαίσιο ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος» της ΔΕΗ για μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και η οποία «στο στόχαστρό της έχει την περιουσία της ΔΕΗ με σκοπό αυτή να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα» καλώντας την κυβέρνηση –στην οποία συμμετάσχει- «να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ».

Σήμερα τα "φεγγάρια άλλαξαν" και έτσι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζει ότι «Η επόμενη ημέρα θα είναι μια καλύτερη ημέρα για τη ΔΕΗ και τον ενεργειακό τομέα».

Η πραγματικότητα είναι φυσικά αυτό που υπογραμμίζει η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ η οποία σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».

Υ. Γ. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της  ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ η οποία αποφάσισε να ματαιώσει τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει ενάντια στο ξεπούλημα τμημάτων της επιχείρησης. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger