Home » , » Ξεχείλισε η μπόχα απ' την πιο βρόμικη υπηρεσία, του ελληνικού κράτους, την ΕΥΠ/ΚΥΠ

Ξεχείλισε η μπόχα απ' την πιο βρόμικη υπηρεσία, του ελληνικού κράτους, την ΕΥΠ/ΚΥΠ

Από giorgis , Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 | 8:57 π.μ.

Του Γ.Γ.

Χτες υπήρξε ένα πολύ "περίεργο" δημοσίευμα από την εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη. Εντασσόταν κι αυτό στα σχετικά δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί τις περασμένες μέρες από άλλες εφημερίδες, -«Τα Νέα», «Καθημερινή» και «Αυγή»- και έκαναν λόγο ότι στα σκαριά έχει μπει σχέδιο που αποσκοπεί την υπονόμευση της ΕΥΠ και του διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη.

Προφανώς και είναι κατευθυνόμενα, για ευνόητους λόγους, όλα αυτά τα δημοσιεύματα, αλλά εμείς θα σταθούμε στο τελευταίο, γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ασχετα αν το κείμενο της εφημερίδας "Docunento" φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Μάριου Αραβαντινού, είναι φανερό ότι προέρχεται από κυβερνητικές πηγές για να μην πούμε ότι είναι καθ' υπαγόρευσει του ίδιου του Γιάννη Ρουμπάτη.

Μας λέει λοιπόν αυτό το πόνημα ότι "βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη" σχέδιο υπονόμευσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη με ενορχηστρωτές αυτού του σχεδίου "πρώην καταδικασμένο πράκτορα και μιας ισχυρής ομάδας, μέσα στην οποία βρίσκονται και πρώην συνδικαλιστικά στελέχη της υπηρεσίας, τα οποία επί δεκαετίες φέρονται να ξεκοκάλιζαν μυστικά κονδύλια ευρισκόμενα επί χρόνια στην υπηρεσία επιχειρηματιών". 

Κάποιες παρατηρήσεις σ' αυτό το θέμα που είναι πάρα πολύ ευαίσθητο και για να βλέπουν το φως τέτοια δημοσιεύματα, πάει να πει ότι η κατάσταση στην πιο βρόμικη υπηρεσία από συστάσεως του ελληνικού κράτους έχει φτάσει στο απροχώρητο

Ολα τα παραπάνω είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Απ' το 2015 διοχετευόταν σχετικά στοιχεία στο περιοδικό που έβγαζε τότε ο Κ. Βαξεβάνης Hot Doc το οποίο σε δημοσιεύματά του έκανε αναφορά για «χώρο δράσης ενός παρακράτους: μιας μικρής ομάδας πρακτόρων, υπαλλήλων και τεχνικών της ΕΥΠ οι οποίοι συμμετείχαν σε έναν μηχανισμό υποκλοπών, εκβιασμών, επιλεγμένης πληροφοριοδότησης πολιτικών και μπίζνας πληροφοριών. Σε μια ιδιωτική ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ… Υπάρχουν πληροφορίες πως η ομάδα (σ.σ με τον κωδικό ΟΛΕΦ) έκανε "οικονομική" κατασκοπεία για επιχειρηματίες. Προσέγγιζε δηλαδή επιχειρηματίες και πούλαγε οικονομικές,  επενδυτικές πληροφορίες που προέκυπταν από τις ακροάσεις τηλεφώνων των αντιπάλων τους». 

Αλήθεια, αφού υπήρχαν τόσο σοβαρές πληροφορίες τι έκανε η πολιτική ηγεσία της ΕΥΠ;  Και γιατί τόσα χρόνια δεν προσπάθησε ο Γιάννης Ρουμπάτης να εξολοθρεύσει αυτό το καρκίνωμα; Γιατί όλες αυτές τις αποκαλύψεις τις είχε φάει το σκοτάδι; 
Και πώς τώρα ξαφνικά ανακάλυψε το "Documento" και οι άλλες εφημερίδες ότι υπάρχει "προσπάθεια αποδόμησης του Γιάννη Ρουμπάτη και γενικότερης αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ";

Στην τελικά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι παιχνίδια παίζονται στο εσωτερικό της βρόμικης αυτής υπηρεσίας. 
Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι ο Γιάννης Ρουμπάτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μόλις έγινε πρωθυπουργός στην ανάληψη αυτού το νευραλγικού, για μια σειρά λόγους πόστου. Και μιλάμε για έναν δημοσιογραφίσκο ο οποίος είναι αμερικανοσπουδαγμένος, που υπήρξε ανταποκριτής του «Βήματος» στην Ουάσινγκτον, όπου και έκανε καριέρα «υπηρετώντας» την οικογένεια Παπανδρέου.
Κάποια στιγμή βρέθηκε σύμβουλος του Αντρέα, μετέπειτα και κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά σύμβουλος στις εκδοτικές επιχειρήσεις του Κοσκωτά που «ξέπλενε» το χρήμα από το εμπόριο όπλων στον πόλεμο Ιράκ-Ιράν.
Τα χάλασε με τον Σημίτη, τα χάλασε με τον Γιωργάκη, εξαφανίστηκε από την πιάτσα και ξαφνικά βρέθηκε διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ.
Από κει και πέρα μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger