Home » , » Μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση στην Μυτιλήνη

Μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση στην Μυτιλήνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 | 12:15 π.μ.

Της   Τ.Γ.

Ερημη πόλη απ’ το πρωί η Μυτιλήνη με κλειστά όλα τα μαγαζιά και άδειους δρόμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχε ανοιχτό ούτε ένα περίπτερο.

Τα καλέσματα για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες για την παρουσία του Τσίπρα στην Μυτιλήνη πολλά και από διαφορετικούς χώρους. Στις 5 υπήρχε κάλεσμα του ΠΑΜΕ, στις 6 της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του αντιεξουσιαστικού χώρου και στις 7,30 του εμπορικού επιμελητηρίου.

Το σουρεάλ της υπόθεση ήταν από το πρωί, αυτοκίνητα του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάφωνα διέσχιζαν τους δρόμους της πόλης καλώντας τους κατοίκους της να υποδεχθούν το πρωθυπουργό.

Χωρίς ιδιαίτερη μαζικότητα αλλά πολύ δυναμική σε παλμό η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που έφτασε στην περιοχή του λιμανιού  όπου ο δρόμος προς το συνεδριακό κέντρο είχε αποκλειστεί από δυο αστυνομικές κλούβες με παρατεταγμένους μπροστά τους άντρες των ΜΑΤ.

 Η πορεία επέστρεψε προς το κέντρο και διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης με κεντρικά συνθήματα: "Ούτε με τον Τσίπρα, ούτε με τους ναζί, Λέσβος γη αντιφασιστική", "Ούτε χρυσή αυγή, ούτε άλλες μαλακίες, σφαγεία δεν θ' αφήσουμε να γίνουν οι πλατείες", "Κάθε ρατσιστής του πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο".

 Η πορεία του ΠΑΜΕ ενώθηκε με τους συγκεντρωμένους στην πλατεία και προχώρησε προς το συνεδριακό κέντρο. Αντικρίζοντας τον φραγμό απ τα ΜΑΤ, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συντεταγμένα φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Σίγουρα ήταν μια μεγάλη πορεία για τα δεδομένα του νησιού, ενώ σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια όταν ομάδα νεαρών (διακρίναμε ανάμεσα τους γνωστά μέλη της Χ.Α στην Μυτιλήνη)  προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός και αντιμετωπίστηκε από τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες έκαναν χρήση χημικών. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Μαΐου 2018 στις 8:04 π.μ.

https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/157567/agonistiki-ypodohi-stin-anaptyxiaki-fiesta-tis-kyvernisis-kataggelia-toy

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger