Home » , , » Ενας χρόνος χωρίς τον ασυμβίβαστο μαχητή και σπάνιο αγωνιστή του αναρχικού χώρου Βαρδή Τσουρή

Ενας χρόνος χωρίς τον ασυμβίβαστο μαχητή και σπάνιο αγωνιστή του αναρχικού χώρου Βαρδή Τσουρή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 | 9:39 μ.μ.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή ένας ασυμβίβαστος μαχητής, ένας σπάνιος αγωνιστής του αναρχικού χώρου. Ο πολιτικός μηχανικός Βαρδής Τσουρής.
Ενας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στα Χανιά άλλα και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Από την εφηβεία του μέχρι τις τελευταίες μέρες του αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για τα λαϊκά δίκαια.  Και αυτούς τους αγώνες του πλήρωσε με ποινικές διώξεις και φυλακίσεις.

Τα δυο τελευταία χρόνια της ζωής του έδινε την μάχη με τον καρκίνο, μια αρρώστια που τον είχε καταπονήσει, χωρίς όμως να τον εμποδίζει να βρίσκεται πάντα μπροστάρης σε κάθε εργατική κινητοποίηση.

Ο αναρχικός Βαρδής Τσουρής, μαζί με τον κομμουνιστή γιατρό Κωστή Νικηφοράκη ήταν ίσως τα δυο πρόσωπα  που ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση είχαν την γενική εκτίμηση του κόσμου και οι οποίοι δεν έλειψαν από όλους τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην μεγαλόνησο.

 Ο Βαρδής Τσουρής ήταν μία σπάνια πάστα ανθρώπου. Μπορεί να ταυτίστηκε με τον αναρχικό χώρο, όμως ξεπέρασε τα όριά του. Έμεινε πιστός στις ιδέες του – για τις οποίες διώχθηκε και φυλακίστηκε όσο λίγοι στα Χανιά – όμως δεν περιχαρακωνόταν πίσω από αυτές.
 Έβλεπε ευρύτερα τα πράγματα. Έκανε υπερβάσεις. Έτσι συντέλεσε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του αναρχικού χώρου στα Χανιά. Ξεπερνώντας τα όρια του.

  Κι έτσι, κι η απώλειά του ξεπερνά τα όρια του αναρχικού χώρου. Διαβάστε περισσότερα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger