Home » , » Εθνικιστικά πανηγύρια

Εθνικιστικά πανηγύρια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 | 1:41 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Το πλεονέκτημα των ακροδεξιών είναι ότι αν και είναι πολύ επικίνδυνοι, μισάνθρωποι, κομπλεξικοί κλπ, μας χαρίζουν απλόχερα το γέλιο. Θα μου πείτε “είναι πλεονέκτημα η γελοιότητα;” Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι, γιατί κάνουμε καινούριο συκώτι.

Μου ζήτησε ένας Σύντροφος να πω τη γνώμη μου για τα “συλλαλητήρια” και μου έφτιαξε το κέφι.  Πάμε να στα σχολιάσουμε, λοιπόν.
Μερικές παρέες σε κάποιες πόλεις ντύθηκαν Έλληνες. Σχεδόν όλοι αυτοί έχουν ψηφίσει ΝΑΙ στα Μνημόνια, στην υποτέλεια, και το ξεπούλημα της χώρας. ¨
Ήταν αυτοί που θαυμάζουν τους ναζί, ή που δεν θέλουν να φύγει η Τρόικα. Γι αυτό άλλωστε δεν τόλμησαν να κάνουν μια μεγάλη συγκέντρωση, γιατί ακριβώς το φιάσκο θα ήταν ανεπανάληπτο, όπως και το γέλιο που θα ρίχναμε.

Περισσότερο γέλιο όμως κι από τις αόρατες φιέστες ήταν οι δικαιολογίες των γαλάζιων γιδιών. "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λιγότερο κόσμο στις συγκεντρώσεις του". Προφανώς! Εκεί ένας μιλάει μόνος του κι μπροστά του το απέραντο κενό.
Στα εθνικιστικά πανηγύρια όμως δεν είχαμε συγκέντρωση ΝΔ, που θα είχε ανάλογο κόσμο με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.
Συμμετείχαν εκτός της ΝΔ τα δεκανίκια, κάτι Λεβέντες που θέλουν να κοπεί η σύνταξη, η Χρυσή Ορδή, και βέβαια η Εκκλησία.

Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε πολλά θεολογικά για το αν ο Θεός είναι με το μέρος των Ορθοδόξων Ελλήνων ή με τους επίσης Ορθόδοξους κατοίκους της FYROM, δεν είναι όμως τώρα η ώρα.
Το να κατεβαίνουν λοιπόν μόνο τόσοι στις συγκεντρώσεις του παπαδαριού, παρά τη διαφήμιση, παρά την κινητοποίηση πολλών κομμάτων και βέβαια της Εκκλησίας δείχνει κάτι. Ότι οι σφαλιάρες των Μνημονίων έχουν ξυπνήσει αρκετούς.
Ο κόσμος αρχίζει και ξεχωρίζει τα σημαντικά, τα ουσιαστικά, από τα επουσιώδη.

Αλλά πέρα από αυτά, υπάρχει ένα πρόβλημα που μας άφησε η ΝΔ, πιο συγκεκριμένα ο Σαμαράς με το Μητσοτάκη, οι οποίοι συμφώνησαν να διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία και να αιματοκυλιστούν τα Βαλκάνια, όπως πρόσταξαν οι Αμερικάνοι.

Μέχρι τότε δεν υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις μας με τους Βόρειους γείτονες. Τότε ακριβώς οι πολιτικοί ανακάλυψαν το όνομα. Μιας χώρας πιο μικρής, οικονομικά αδύναμης, χωρίς στρατό κλπ, επομένως ακίνδυνης, ώστε να κάνουν το τσάμπα μάγκα. Χωρίς να εξετάσουν τις συνέπειες, απαιτούν από ένα λαό να αλλάξει το όνομα του!
Αν το έκαναν αυτό σε μας τι θα κάναμε; Παρόμοιες αποτυχημένες φιέστες εξάλλου κάνουν και οι εθνικιστές της FYROM.
Τι καταλαβαίνουν μ' αυτό; Απολύτως τίποτα εκτός από το να δικαιολογήσουν τις ασχήμιες και τις απειλές των φασιστών της Ελλάδας.

Το κυριότερο όμως είναι το εξής: Πως θα πεισθεί ένα άλλο κράτος να αλλάξει σύνταγμα και ονομασία; Μήπως με πόλεμο; Που το πάνε οι δήθεν πατριώτες;
Αυτά και άλλα πολλά τα ξέρουν οι Έλληνες. Όπως γνωρίζουμε πως πάρα πολλά κράτη αναγνωρίζουν τη FYROM με το όνομα Μακεδονία.
Τα σημαντικά είναι άλλα κι όχι η ένταξη του κράτους αυτού στο ΝΑΤΟ. Είναι η οικονομία μας, οι καλές σχέσεις και προπάντων η Ειρήνη. Γιαυτό πάρα πολλοί προτίμησαν την παραλία. Πολύ καλά έκαναν. Σίγουρα γύρισαν την πλάτη σε ανόητες κραυγές μίσους και πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού από τα πολύ σοβαρά προβλήματα της χώρας. Για να το πω με αθλητικούς όρους Ψυχραιμία – Εθνικισμός 25-0.

Μη σκας Κούλη, ο Τσίπρας θα πέσει μόνος του, εσύ σίγουρα κάνεις ότι μπορείς. Απλά είσαι τόσο αντιπαθής, που καταφέρνεις να τον κρατήσεις περισσότερο στην καρέκλα. Δυο τρεις κουταμάρες ακόμα και θα τον περάσεις στον κατήφορο.

Μάθε ακόμα πως πραγματικός πατριώτης είναι εκείνος που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της πλειοψηφίας του λαού, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, του 99% που είναι θύματα εκμετάλλευσης παπάδων, καπιταλιστών και πολιτικών απατεώνων.
Που δεν λέει Βάστα Ρόμελ, όπως έλεγαν οι μαυραγορίτες κι οι προδότες στην Κατοχή.
Οι ήρωες του ΕΑΜ ΕΛΑΣ λχ ήταν πραγματικοί πατριώτες γιατί πολεμούσαν τους κατακτητές, δεν έκαναν τεμενάδες και δεν πήγαν μαζί τους από φόβο ή συμφέρον.
Όπως αληθινός πατριώτης είναι εκείνος που θέλει την Πρόοδο που μόνο σε καιρό Ειρήνης μπορεί να υπάρχει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger