Home » , » Εκλογές - παρωδία στην Τουρκία με προδιαγραμμένο αποτέλεσμα

Εκλογές - παρωδία στην Τουρκία με προδιαγραμμένο αποτέλεσμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 | 9:20 μ.μ.

Κανένας δεν είχε αυταπάτες ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία θα ήταν διαφορετικό απ' αυτό που ανακοινώνεται (Με καταμετρημένο το 96,6% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, ο «σουλτάνος» βρίσκεται στο 52,6%, o Μουχαρέμ Ιντζέ ακολουθεί με 30,8%, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς με 8,08% και η Μεράλ Ακσενέρ με 7,42%).

Μια ματιά στο διαδίκτυο να ρίξει κανείς, θα δει τις συνθήκες κατά τις οποίες διενεργήθηκαν αυτές οι εκλογές -παρωδία (παρουσιάζονται βίντεο με κάλπες να περιέχουν εκατοντάδες ψηφοδέλτια του κυβερνητικού κόμματος, πριν ανοίξουν καν τα εκλογικά τμήματα και περιστατικά βίας και νοθείας).

To σκίτσο του Βραζιλιάνου σκιτσογράφου, Κάρλος Λατούφ, για τις εκλογές στην Τουρκία, είναι απόλυτα περιγραφικό για τον τρόπο που έγιναν οι εκλογές στην γειτονική χώρα.

Εγραφε ο σύντροφος mitsos 175 σε περασμένο κείμενο του:
  
Η ερώτηση, αν θα γίνει νοθεία στις Τουρκικές εκλογές, είναι αντίστοιχη της ερώτησης, αν η Γη κινείται. Και πριν το ανακαλύψουμε, κινούνταν.

 Ήδη στην Τουρκία γίνεται νοθεία. Όταν κάποιος πάει σε εκλογές με χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στις φυλακές, με συκοφαντίες, τι είναι; Έκφραση ελεύθερης θέλησης;

Όταν τα ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως και υποστηρίζουν θέλοντας και μη το Σουλτάνο τι είναι; Αντικειμενικότητα;

Όταν ακόμα και το παραμικρό, όπως ένα σκίτσο, ένα σχόλιο, λογοκρίνεται τι είναι; Ελευθερία; Έχουν καμία σχέση με Δημοκρατία τα όσα έκανε ο Ερντογάν ιδιαίτερα από το πραξικόπημα και μετά;

Δεν αμφιβάλω ότι θα βγει. Κανένας δεν αμφιβάλει. Οι εκλογές θα είναι αλά Παπαδόπουλου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger