Home » , » Ποιόν συμφέρει η συμφωνία;

Ποιόν συμφέρει η συμφωνία;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 | 7:58 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση, θα πανηγύριζε αυτή για τη συμφωνία με τη FYROM, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η θέληση του ΝΑΤΟ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει τα ίδια μυαλά, θα την κατηγορούσε αυτός.

Ο μπαμπάς του Κούλη ήθελε τη γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ώστε να λεηλατηθεί όπως η δική μας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα δέχονταν ακόμα και διπλή ονομασία, το είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ενώ το erga omnes θα ήταν μη αναμενόμενη επιτυχία. Πολλά κράτη αναγνώρισαν τη Δημοκρατία ως Μακεδονία. Το ίδιο κι εμείς, μόνο που υποκριτικά βάζουμε το Πρώην Γιουγκοσλαβική μπροστά, για να θυμόμαστε, πως δεχτήκαμε τη διάλυση μιας φιλικής χώρας και βγάλαμε τα μάτια μας.

Ποιόν συμφέρει η συμφωνία; Το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Οι Αμερικάνοι θέλουν το κράτος της Βορείου Μακεδονίας για να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στα Βαλκάνια, ώστε να πουλάνε όπλα και να βρίσκουν αφορμή για επέμβαση. Η ειρωνεία είναι πως οι κάτοικοι της Βορείου Μακεδονίας, που είναι μια γεωγραφική περιοχή, πιστεύουν αφελώς ότι θα λυθούν τα προβλήματά τους μπαίνοντας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Όχι προβλήματα δεν θα λυθούν, αντίθετα θα οξυνθούν και θα προστεθούν καινούρια. Για να κάνουν το χατήρι των Αμερικάνων έκαναν κάποιες υποχωρήσεις. Δέχτηκαν να αλλάξουν ονομασία. Αυτό δεν είναι εύκολο για ένα λαό. Βέβαια οι εθνικιστές τους δέχτηκαν ράπισμα με το να αναγκαστούν να παραδεχτούν πως δεν έχουν σχέση με Μεγαλέξανδρο, ο οποίος πλιατσικολόγησε την Ασία.

Η συμφωνία είναι όντως ετεροβαρής. Οι ΗΠΑ δέχτηκαν τις Ελληνικές απαιτήσεις. Όχι γιατί μας αγαπάνε, ούτε για άλλο λόγο, αλλά γιατί ήθελαν να τελειώνει η αστεία αυτή ιστορία. Ακόμα οι Αμερικάνοι είναι πρακτικοί.
Η Τουρκία αξίζει περισσότερο από μας, αφού είναι περισσότεροι, εμείς αξίζουμε περισσότερο από τη Βόρειο Μακεδονία. Μπακαλίστικη η λογική τους όμως αυτή χρησιμοποιούν. Φυσικά δεν τίθεται θέμα από δουλάκια να πουν όχι στη διεύρυνση της συμμαχίας. Οι Αμερικάνοι θα μπορούσαν να δεχτούν τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία, το ίδιο και οι Ευρωπαίοι. Άλλωστε το Πρώην στον τίτλο Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αναφέρεται στη διαλυμένη πλέον Γιουγκοσλαβία με τις τζίφρες του Σαμαρά και του Μητσοτάκη.

Άρα οι εδώ εθνικιστές θα έπρεπε να πανηγυρίζουν, γιατί στην ουσία έγινε το δικό τους, αφού οι ξένοι δυνάστες έδωσαν μια μικρή ανταμοιβή στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τους έκανε τα χατίρια καλύτερα από τη ΝΔ. Άλλωστε οι εθνικιστές της γείτονας είναι στα κάγκελα, πράγμα που χαλάει την προπαγάνδα του Μητσοτάκη. Αν είναι κακή η συμφωνία για μας θα είναι καλή για τη FYROM. Γιατί τότε δεν την αποδέχονται οι εθνικιστές τους; Αλλά πότε είχαν μυαλό οι δεξιοί; Ποτέ!

Ο Μητσοτάκης θέλει να κυβερνήσει οπωσδήποτε. Θα υπέγραφε οτιδήποτε αν ήταν πρωθυπουργός. Απόδειξη ότι δε λέει πως δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία, όπως πχ δεν λέει ότι θα κάνει κάτι άλλο από το ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία. Αν Κούλη, το θεωρείς προδοσία, δεσμεύσου ότι θα την αλλάξεις. Δεν το κάνει, κι αν ακόμα το πει, θα το ξεχάσει. Το κάνει συνέχεια η ΝΔ. Με τις ταυτότητες πχ. Τότε που ωρύονταν, πάλι μαζί με τους παπάδες, για το θρήσκευμα. Έγινε μετά κυβέρνηση και το βούλωσε. Εντολή της ΕΕ και τα σκυλιά δεμένα. Αυτά τα θυμίζω μόνο και μόνο, για να δείξω πόσο υποκριτές είναι. Κάνουν έτσι γιατί έχουν στερητικό σύνδρομο της εξουσίας.

Η συμφωνία δεν είναι καλή, γιατί βάζει τα Βαλκάνια σε περιπέτειες, με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Θα έχουμε ανταγωνισμούς στον εξοπλισμό, ενώ δεν χτυπιέται ουσιαστικά ο εθνικισμός.
Έχει κάποια θετικά (από σπόντα) αλλά το βασικό είναι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ κι αυτό είναι ότι χειρότερο για τη διεθνή Ειρήνη. Είναι όμως στραπατσάρισμα του εθνικισμού της γειτονικής χώρας, δυστυχώς όχι και του ελληνικού εθνικισμού.
Βλέπετε, οι φασίστες μας πολύ θα ήθελαν να μην υπάρχουν καν οι κάτοικοι της Βορείου Μακεδονίας, της Τουρκίας των άλλων κρατών. Το ίδιο όμως επιθυμούν οι ξένοι φασίστες για μας. Έτσι όπως το πάνε όμως θα φάμε μπόλικες φάπες, αφού τα μικροκομματικά και η βλακεία μπαίνουν μπροστά από την Ειρήνη στην περιοχή. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger