Home » , » Γίγαντας Μουλατσιώτης: : Απ' την «σωτηρία της ψυχής με ταχυπληρωμή», στο κάλεσμα του διαβόλου να βάλει τις πυρκαγιές

Γίγαντας Μουλατσιώτης: : Απ' την «σωτηρία της ψυχής με ταχυπληρωμή», στο κάλεσμα του διαβόλου να βάλει τις πυρκαγιές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 | 11:17 μ.μ.

Ο Αννας Βίσυς, κατά κόσμο ηγούμενος Μουλατσιώτης, μαζί με τους άλλους καλόγερους του έχει στήσει καλή μηχανή.
Σκέτο μπακιροκοφτήριο.

Τούτος ο μεγάλος όμως, είναι πιο σύγχρονο ευαγγέλιο. Συμβαδίζει με το πνεύμα τις εποχής για να μην πούμε ότι είναι και πιο μπροστά.

Δυο μοναστήρια έχει στην δούλεψη τους και είναι χρυσοχοεία. Τσούρμο οι θρησκόληπτοι που τα επισκέπτονται και εκτός απ’ την μαλακία που τους δέρνει, ακουμπούν και τα μπακίρια τους εκεί, αφού τα έχει μετατρέψει σε σούπερ μάρκετ με ..θρησκευτικό εμπόρευμα.
Απ’ την παραγωγή στην κατανάλωση. Οι καλόγεροι του ζωγραφίζουν εικόνες, ο ίδιος γράφει βιβλία, τα τροπάρια που έψελνε ένα συγκρότημα που είχε φτιάξει τα πουλάει σε CD…

Γ' αυτό σας λέμε ότι είναι πολύ γάτα ο γίγαντας Μουλατσιώτης που είναι η ψυχή της όλης ιστορίας.

Αν έχει "ανήψια" ή "ανηψιές" καλά θα τις βολέψει. Ασε την διασημότητα που απέκτησε με την κομπανία του. Μέχρι στο CNN μόστραρε την φάτσα του. Αλλά και στις δημόσιες σχέσεις είναι γάτα ο μεγάλος.
Μπορεί να μην φωτογραφίζετε γυμνόστηθος με φίδι αγκαλιά, όπως άλλη συνάδελφος του αϊδός -ρε σεις, φαντάζεστε να καμαρώναμε έτσι τον γίγαντα Μουλατσιώτη; Μπλιαχ!- αλλά από ιδέες να τσουβαλιάζει μπακίρια είναι άπαιχτος.

Η τελευταία του φλασιά έχει τίτλο: «Η σωτηρία της ψυχής με ταχυπληρωμή». Και όπως αναφέρει το «Ποντίκι» απ’ όπου πήραμε και το χαμπέρι: «Συμπληρώνεις ένα ταχυδρομικό δελτάριο που σου στέλνει το μοναστήρι, πληρώνεις με την μέθοδο της ταχυπληρωμής και εξασφαλίζεις διαμεσολάβηση άλφα-άλφα για την σωτηρία της ψυχής σου, ενώ συγχωρούνται και οι αμαρτίες των πεθαμένων σου. Όλα κι όλα, αδέλφια, η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράμα, που λέει και το άσμα, και το τσάμπα στην εποχή μας …πέθανε όπως είναι γνωστό».

Και αφού πάθαμε την πλάκα μας νε το πόσο κόβει η γκλάβα του Μουλατσιώτη, ψάξαμε λίγο να δούμε σε τι πενιές χορεύει αυτός ο τύπος.

Ηταν ακριβώς όπως τα περιμέναμε.
Θαυμαστής του Καντιώτη, είχε ξεσαλώσει στην ιστορία με τις ταυτότητες, πολύ καλές σχέσεις με την χούντα των συνταγματαρχών.
Φαίνετε ότι έχει πάρει τις μετρητής τα λόγια που έλεγε ο Παπαδόπουλος για το ρόλο που πρέπει να παίζουν οι ρασοφόροι. Και τώρα τα υλοποιεί. Να τι έλεγε ο δικτάτορας: "Σήμερον, περισσότερον από κάθε άλλην περίοδον της ζωής μας, έχομεν ανάγκην της βακτηρίας, την οποία απετέλεσε η Εκκλησία δι' ημάς ως λαόν. Το άγχος της καθημερινής ζωής διασπά την προσωπικότητα και δημιουργεί ψυχοπαθείς πελάτας δια τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η τοιαύτη κατάστασις μόνον με πλήρωσιν της ψυχής δια των απαιτουμένων ηθικών αξιών και ιδανικών είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί. Σήμερον, κλυδωνιζόμεθα όλοι ως άτομα υπό την ροπήν των ανέμων του πλήθους των γνώσεων λόγω της προόδου των επιστημών. Ο άνθρωπος γνωρίζει πολλά και ίσως αυτό αποτελεί κίνδυνον δια την ψυχική του ισορροπίαν".

Καταλάβατε τώρα τι θεάρεστο έργο επιτελεί ο ηγούμενος; Σας λέει: "Ρε μπαγλαμάδες, θέλετε να γίνετε πελάτες σε τρελογιατρούς; Θέλετε να βρεθείτε με κανέναν ζουρλομανδία, και να παριστάνετε την τσίτα; Αν όχι τρέξτε αγοράστε τα άσματα μου για να βρείτε ψυχική ηρεμία, ακουμπήστε μου μπακίρια για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες σας γιατί αλλιώς σας έφαγε η μαραμάγκα και θα λαλίσετε". Γκέκε;

Απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας


Γιατί θυμηθήκαμε τα παραπάνω; Ο λόγος ήταν γιατί ο ηγούμενος σωστά και χριστιανικά σκεπτόμενος κι αυτός θεώρησε ότι δεν μπορούσε να υστερήσει κι αυτός μπροστά στα θεόπνευστα κηρύγματα που έκαναν τόσοι δεσποτάδες.
Είναι δυνατόν ένας τόσο διάσημος μελετητής των "γραφών" να μην απευθυνθεί στο ποίμνιο και να το ενημερώσει για το που οφείλονται οι δεκάδες θάνατοι και οι καταστροφές των τελευταίων πυρκαγιών;

Εντάξει, κάπου ο παπαροκάς μας Μουλατσιώτης αναγκάστηκε για ένα διάστημα να περάσει στο περιθώριο (Ηταν βλέπετε και τα "φίλια βέλη" που τον ανάγκασαν στην προσωρινή απόσυρση του. Η φασιστοφυλλάδα «Στόχος» που τον χαρακτήριζε «μικρόψυχο κοράκι με ράσα» και ζητούσε «να τον ξυρίσουμε» και ο  «Ελεύθερος Τύπος» που άφηναν χοντρές μπηχτές για την απροκάλυπτη χριστεμπορία του).

Από τότε όμως κύλισε πολύ τροπάριο στον άμβωνα και αυτά ξεχάστηκαν. Ευκαιρία, λοιπόν να ξαναδώσει δημόσιο παρών ο "καλλιτέχνης" -που ας μην ξεχνάμε ότι το μουσικό του συγκρότημα, με τα καλογεράκια του που συμμετείχαν, υπήρξε εποχή που ήταν τόσο διάσιμο ώστε να προβληθεί ακόμα και από το CNN). 

Μόνο ο Αμβρόσιος και κάποιοι άλλοι ρασοφόροι θα έχουν αυτό το προνόμιο; υστερεί ο κήρυγμα της χριστιανικής διδασκαλίας ο παπαροκάς μας;
Οχι φυσικά. Γι' αυτό λοιπόν σήμερα βγαίνει και μας ενημερώνει -φυσικά κι αυτός μέσα από το διαδίκτυο- ότι για τους δεκάδες θανάτους των καταστροφικών πλημμυρών φταίει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Iron Maiden», ο οποίος "την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, ατίμασε τον Τίμιο Σταυρό πετώντας τον περιφρονητικά στο έδαφος, ενώ εκείνη την στιγμή οι Έλληνες αντί να του γυρίσουν την πλάτη, τον χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν".

Οπως είναι αντιληπτό, όλο αυτό το σκηνικό, το πήρε μάτι ο θεός και "«αναχώρησε» από την ζωή μας, την πόλη και την χώρα μας".
Οπως λέει και η παροιμία "όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια" και στην προκειμένη περίπτωση "όταν φεύγει ο Χριστός, έρχεται δυστυχώς ο διάβολος που σκορπά τον θάνατο, την καταστροφή και πολλές άλλες συμφορές", σύμφωνα με τον Μουλατσιώτη. Μετανοήστε, λοιπόν χριστιανοί να και ζητήστε από τον θεό να "επιστρέψει κοντά μας", μας λέει ο ηγούμενος.

Δεν έχουμε να σχολιάσουμε το παραμικρό απ' το κήρυγμα αυτού του χριστέμπορα ρασοφόρου. Το μόνο που θυμηθήκαμε είναι ένα άλλο θεόσταλτο τροπάρι άλλου "αγίου". Του πρώην δεσπότη Ζακύνθου Χρυσόστομου. (Αλλη λουμπίνα κι αυτός... αλλά πιο προσγειωμένη). Μας είχε πει, λοιπόν, αυτός:  « ...Για να φτιάξουμε λίγο την κοινωνία πρέπει να κρεμάσουμε έναν δεσπότη, έναν δικαστή, έναν πολιτικό, έναν δικηγόρο και 2-3 δημοσιογράφους». Ξέχασε να μιλήσει και για κάποιους καλόγερους, αλλά προφανώς δεν θα είχε ακούσει για τον παπαροκά ...   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger