Home » , » Το Αφρίν έγινε περισσότερο από Βιετνάμ για τη γείτονα. Τη χρεοκόπησε, πράγμα που δεν κατόρθωσε ούτε ο θρίαμβος του Βιετνάμ πάνω στις ΗΠΑ.

Το Αφρίν έγινε περισσότερο από Βιετνάμ για τη γείτονα. Τη χρεοκόπησε, πράγμα που δεν κατόρθωσε ούτε ο θρίαμβος του Βιετνάμ πάνω στις ΗΠΑ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 | 6:18 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Πολλές φορές ο φτωχός λαός κολλούσε παρατσούκλια στους ηγέτες του, που έδειχναν είτε σωματικά ή πνευματικά χαρακτηριστικά τους, είτε ήταν συνδεδεμένα με γεγονότα που σημάδεψαν την εξουσία τους.
Πολλά από αυτά μάλιστα δεν ήταν καθόλου κολακευτικά: Κοπρώνυμος, μέθυσος, τρελός, τρομερός κοκ...
Ειδικά το μέθυσος, το τρελός, κι οι παραλλαγές του αιμοσταγούς, έκαναν θραύση στις ονομασίες διαφόρων ηγεμόνων ανεξαρτήτως κράτους κι εποχής.

Ψάχνω λοιπόν να βρω ένα παρατσούκλι για τον σημερινό Τούρκο Σουλτάνο, τον Ταγίπ Ερντογάν. Θα έβαζα με άνεση το τρελός, deli στα Τούρκικα, το οποίο σημαίνει επίσης παράφρονας, ανισόρροπος, μανιακός κλπ, κλπ. Αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, το πρόλαβε άλλος. Κάποιος Ιμπραήμ, τον οποίο εκθρόνισαν κακήν κακώς.
Τον Ταγίπ πάντως τον κρατάνε ακόμα οι Τούρκοι. Κακό της κεφαλής τους.

Έτσι μου έμεινε το “χρεοκοπημένος”. Θα κάνει κάτι Μνημόνια στον Τουρκικό λαό “μούρλια”. 
Ανεξάρτητα, αν θα 'ναι με τη χορηγία του ΔΝΤ ή μόνος του. Για να χρηματοδοτήσει τη δική μούρλια. Την τρέλα του, να γίνει Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπής, Μωάμεθ Πορθητής, Κεμάλ Ατατούρκ. 
Βέβαια, το πως θα μείνει στην Ιστορία, θα το δούμε, πάντως δεν πάει καλά, ακολουθεί τα χνάρια του Μεντερές, ο οποίος μεταξύ άλλων εγκλημάτων (Σεπτεμβριανά, λογοκρισία, καταστολή...) είχε βάλει την Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Τελικά πήρε “δώρο” μια θηλιά στο λαιμό.
Επιμένω πως ο Ταγίπ θα έχει παρόμοιο τέλος, μην κοιτάτε που ως τώρα τη γλύτωσε, γιατί έγινε το πραξικόπημα “από τα Lidl”.

Οι λόγοι που η Τουρκία είναι ρημαγμένη οικονομικά περιγράφονται στο εξαιρετικό άρθρο “Η κρίση του καπιταλισμού στην Τουρκία και ο Σουλτάνος Ερντογάν του Σεϊτ Αλντογάν, όπου Πρόεδρος και κεφαλαιούχοι λένε πως τάχα τους την πέφτουν οι ξένοι, ενώ τα έκαναν μούσκεμα οι ίδιοι.
Το θέμα είναι πως με αυτή την τακτική ο Σουλτάνος δεν αναγνωρίζει ούτε την άδικη πολιτική που ασκεί, ούτε τη διαφθορά, ούτε τα υπόλοιπα λάθη στη διακυβέρνηση του.
Επομένως θα συνεχίσει να πηγαίνει προς τον γκρεμό. Κι αν δεν ήταν ο άμοιρος Τούρκος εργαζόμενος, να πληρώσει τη νύφη, θα έπαιρνα ένα ποπκόρν και θα απολάμβανα την πτώση του.

Τώρα μια είδηση: “Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα στα μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ότι ο στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εντός της Συρίας”. Κι όχι μόνο! Δήλωσε ξεκάθαρα πως θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις σε άλλες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ! Ήδη ο Τουρκικός στρατός κινείται πάλι παίρνοντας θέση μάχης.

Ο Ερντογάν λοιπόν θέλει περισσότερο πόλεμο, την ώρα που η οικονομία της χώρας του παραπαίει! Όταν μάλιστα ήταν οι επιχειρήσεις στη Συρία αυτές που επιδείνωσαν δραματικά την Τουρκική Οικονομία.
Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό. Η Τουρκία είναι σε πόλεμο με ότι επιπτώσεις έχει στην οικονομία μια τέτοια κατάσταση. Επιπλέον δεν θα σταματήσει εδώ η αιμορραγία, αλλά θα ενταθεί με στόχο την υποδούλωση των Κούρδων και νέα εδάφη. Φυσικά δεν θέλει διμέτωπο αγώνα, ειδικά με την Ελλάδα, η οποία, αν και επίσης χρεοκοπημένη, είναι αρκετά επικίνδυνη. Γι αυτό άφησε τους δυο στρατιωτικούς μπας και μετριαστεί λίγο η ένταση. Προσωρινά βέβαια.

Όμως το ότι η Τουρκία βγάζει τα μάτια της με τα χέρια της, δεν σημαίνει πως πρέπει να βγάλουμε κι εμείς τα δικά μας. Γιατί, αν το τραβήξουμε το σχοινί, θα τα βρει με τους Αμερικάνους, θα αφήσει την Ανατολή και θα στραφεί στη Δύση. Αυτό θέλει το ΝΑΤΟ και σιγοντάρει να βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα. Να μείνουμε πάλι μόνοι με τους Ρώσους να βοηθούν τους Τούρκους και τους Δυτικούς να κάνουν την πάπια. Τι μας θυμίζει;

Οι Κούρδοι θα αντισταθούν με κάθε τρόπο, αν μπουν μέσα οι γενίτσαροι, όπως κάνουν τώρα και έχουν αλλάξει τα φώτα στους Τούρκους.
Ο Τουρκικός στρατός πληρώνει καθημερινά πανάκριβα με αίμα υλικό και χρήμα την άδικη εισβολή στο Αφρίν.
Το Αφρίν έγινε περισσότερο από Βιετνάμ για τη γείτονα. Τη χρεοκόπησε, πράγμα που δεν κατόρθωσε ούτε ο θρίαμβος του Βιετνάμ πάνω στις ΗΠΑ.

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα δικά μας κι ας αφήσουμε τους Τούρκους να ξυπνήσουν και να διώξουν τον επικίνδυνο τυχοδιώκτη, που τους βασανίζει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger