Home » , » Επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία του Ομίλου Μυτιληναίος

Επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία του Ομίλου Μυτιληναίος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 | 9:17 μ.μ.

Σήμερα το πρωί μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησαν επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Ομίλου Μυτιληναίος στο Μαρούσι, σπάζοντας τα τζάμια στην κεντρική είσοδο.

Σε βίντεο παρουσιάζονται στιγμιότυπα από την δράση της αναρχικής ομάδας, ενώ σε αναλυτικό κείμενο που δημοσιεύεται στο indymedia, αιτιολογείται η δράση του «Ρουβίκωνας» που έβαλε στο στόχαστρο της έναν επιχειρηματικό όμιλο «που την τελευταία δεκαετία κατάφερε εν μέσω της κρίσης που κατέστρεψε οικονομικά εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα και ώθησε μεγάλο μέρος της κοινωνίας στη εξαθλίωση και τη απόγνωση, να “μεγαλουργήσει” και τώρα φιγουράρει ως ένας από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους ομίλους στην ανατολική Ευρώπη».

Το πώς το κατόρθωσε αυτό περιγράφεται με λεπτομέρειες, στο κείμενο που αναφέραμε απ' όπου αντιγράφουμε:

Τα τελευταία μόνο χρόνια καμιά δεκαριά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν σακατευτεί στις φάμπρικες του Μυτιληναίου, κάποιοι από αυτούς εργάζονταν άμεσα στις εταιρίες του ομίλου, ενώ κάποιοι δούλευαν σε υπεργολάβους κατά την συνηθισμένη πρακτική.

Ο όμιλος στα 25 χρόνια της νεότερης ιστορίας του είναι υπεύθυνος για τεράστιας έκτασης οικολογικές καταστροφές τόσο από τη λειτουργία μεταλλείων βωξίτη στον Παρνασσό, την Γκιόνα και τον Ελικώνα, όσο και από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων με εκατοντάδες ανεμογεννήτριες σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιώτικης χώρας, αλλά και από τα εργοστάσια και τα λιμάνια που διαθέτει. Χαρακτηριστική είναι η καταστροφή του κόλπου της Αντίκυρας από τα απόβλητα του εργοστάσιου της ΑτΕ, αλλά και όλου του Κορινθιακού από τα μεταλλευτικά απόβλητα των παρακειμένων ορυχείων.

Άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το σκάνδαλο ΔΕΗ – Μυτιληναίου στο οποίο είναι ανακατεμένες ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 ετών και έχει στοιχίσει στη ΔΕΗ περί το ένα δις ευρώ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger