Home » , , » Πολιτική σπέκουλα με τους νεκρούς των πυρκαγιών από τον σαλτιμπάγκο πολιτικάντη Β. Οικονόμου

Πολιτική σπέκουλα με τους νεκρούς των πυρκαγιών από τον σαλτιμπάγκο πολιτικάντη Β. Οικονόμου

Από giorgis , Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 | 7:52 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ψάχνοντας στο λεξικό για τον ορισμό της λέξης "σαλτιμπάγκος":
υπαίθριος ταχυδακτυλουργός, γελωτοποιός ή ακροβάτης
(μεταφορικά, μειωτικά) άνθρωπος χωρίς αρχές, κατεργάρης, αναξιοπρεπής

Ενας τέτοιος σαλτιμπάκος, είναι ο πολιτικός γυρολόγος Βασίλης Οικονόμου.
Κι αν κάνουμε αυτή την αναφορά είναι γιατί σήμερα ζήλεψε τους λεκτικούς τραμπουκισμούς του "ανθυΚασιδιαρη Τζήμερου" και είπε να τον μιμηθεί.
Συγκεκριμένα μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι και αναφερόμενος στις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές, χρησιμοποίησε "άκρως πολιτικό λόγο".
Ο Οικονόμου δεν μας είπε απλώς, κάτι κατανοητό και αναμενόμενο από κάθε αστό πολιτικάντη, ότι για μια ακόμα φορά ο κόσμος πρέπει να υποκλιθεί στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό και να αλλάξει Χαλίφη,
Ο χυδαίος τρόπος  που διατύπωσε αυτή την άποψη του, επιδιδόμενος σε πτωματολογία είναι που προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

 "Οι δεκάδες των νεκρών στις πυρκαγιές ζητούν την λύτρωση τους", τόνισε ο Οικονόμου, οπότε κατέληξε  στο βαθυστόχαστο συμπέρασμα του: Ο Τσίπρας και η Δούρου «θέλουν κλωτσιές και δρόμο», δήλωσε δημόσια.

Δεν αξίζει να σταθούμε περισσότερο σ' αυτή την δήλωση του νεοδημοκρατικού στελέχους. Έχει πιθανόν  την αξία του, όμως, να σταθούμε, έστω και τηλεγραφικά στην πολιτική διαδρομή αυτού του τύπου, που σήμερα «κοσμεί» τα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου φέροντας την σημαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χρημάτισε για χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Κάποια στιγμή, τον Μάρτη του 2011, "ασφυκτιούσε" γιατί θεωρούσε ότι το κόμμα του δεν το "αξιοποιούσε" όπως του άξιζε και "κατέβηκε απ' το τρένο" που θα έλεγε και ο Αντρέας, ανεβαίνοντας στο "Αρμα Πολιτών" που έφτιαξε με τον Γιάννη Δημαρά. Δεν του ερχόταν όμως καλά να είναι "δεύτερος" σ' αυτό το κόμμα και λίγους μήνες μετά τον Νοέμβρη του 2011, αποχωρεί, γινόμενος "Πρόεδρος" φτιάχνοντας το δικό του πολιτικό μόρφωμα, με το όνομα  "Ελεύθεροι Πολίτες".

Αντιλαμβανόμενος ότι σαν "ηγέτης" κόμματος δεν είχε κανένα πολιτικό μέλλον, βρίσκει στέγη στην ΔΗΜΑΡ, του Κουβέλη και ξαναέρχεται στον "αφρό" και στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Αντιλαμβάνεται σύντομα ότι πόνταρε σε "κουτσό άλογο".  ανεξαρτητοποιείται, τζογάροντας στα παρασκηνιακά παιχνίδια. Και απ' ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος του βγήκε.
Εξασφάλισε την βουλευτική αργομισθία του από την Ν.Δ., και μάλιστα «ακούραστα» χωρίς δηλαδή να διεκδικήσει την ψήφο του εκλογικού σώματος, αφού τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Γενάρη του 2015.

Ηταν λογικό για το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει αναξιοποίητο ένα τέτοιο πολιτικό ογκόλιθο πόσο μάλλον όταν αυτός έχει ισχυρούς δεσμούς με ντόπιους καπιταλιστές κάτι που δεν το κρύβει. (Χαρακτηριστική περίπτωση οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Βασίλης Οικονόμου στήριξε δημόσια και με κάθε τρόπο για δήμαρχο του Πειραιά τον αχυράνθρωπο του πλουτοκράτη Μαρινάκη, Γ. Μώραλη,στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, κάτι που ανάγκασε το κόμμα που βρισκόταν τότε –ΔΗΜΑΡ- να βγάλει επίσημη ανακοίνωση και να τον αποδοκιμάσει). Είναι γνωστές οι στενές επαφές του εξάλλου με το Ισραηλινό λόμπι που ζει στην Ελλάδα.

Μετά απ' τα παραπάνω το να κάνει ένας πολιτικάντης του ποιόν Οικονόμου πολιτική σπέκουλα με τους νεκρούς των πυρκαγιών θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει και αναμενόμενο.

Υ.Γ: Επειδή έχουμε σχετικά καλή μνήμη (αρχείο εννοούμε) ανακαλύψαμε ότι κάτι παρόμοιες δηλώσεις του Β. Οικονόμου είχαν σαν αποτέλεσμα να "εισπράξει" κάποιες "ψιλές" απ΄νεολαίους...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger