Home » , » ΚΚΕ και ανθρώπινα δικαιώματα

ΚΚΕ και ανθρώπινα δικαιώματα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 | 7:02 μ.μ.

Πηγή: Γιάννης Η. Χάρης - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Οι κανιβαλικές ιαχές του πρώην χωροφύλακα και νυν μητροπολίτη Αμβρόσιου και γενικά η στάση ιεραρχών και Εκκλησίας στο θέμα της ομοφυλοφιλίας και στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών σχεδόν μονοπώλησαν τη δημοσιότητα, ρίχνοντας τη σκιά τους σ’ αυτό που θα ’πρεπε, κατά τη γνώμη μου, να απλώνεται σε πρωτοσέλιδα και να γεμίζει σελίδες: την καταψήφιση του συμφώνου από το ΚΚΕ.

Γιατί εδώ δεν είχαμε να κάνουμε με αντιπολιτευτικές απλώς πιρουέτες του ΚΚΕ, όπως λ.χ. με την ιθαγένεια. Ούτε ήταν –ή μάλλον: δεν ήταν μόνο– η πάγια «αδράνεια» ενόψει του σοσιαλιστικού παραδείσου που θα λύσει αυτομάτως όλα τα προβλήματα των κολασμένων της γης.

Αυτήν τη φορά υπήρχαν «θέσεις», υπήρχαν «απόψεις» για τις ανθρώπινες σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα, για την ομοφυλοφιλία και για την οικογένεια ειδικότερα.

Από μια σκοπιά υπήρξε άθλος μέγας να αρθρωθούν τυπικά σε λόγο και έπειτα να εμφανιστούν σαν επιχειρήματα οι πλέον κοινότοπες και πρωτόγονες ομοφοβικές αντιδράσεις, δεν θα πω καν απόψεις, ντυμένες με επιστημονικά και κοινωνιολογίζοντα ράκη, κοινώς ξέφτια, κουρέλια.

Κατά το ΚΚΕ, μια «ιδιωτική υπόθεση», ένας σεξουαλικός προσανατολισμός που «έχει τις ρίζες του σε χρόνια κοινωνικά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, στα βιώματα των παιδιών μέσα στην οικογένεια, στο ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό, σχολικό περιβάλλον, στην ενδοοικογενειακή βία», μια τέτοια λοιπόν «ιδιωτική υπόθεση» με το σύμφωνο «ανάγεται σε οικογένεια»!

Ενώ, κατά το ΚΚΕ, ένας τέτοιος σεξουαλικός προσανατολισμός, προφανώς αρρωστημένος, παθολογικός, αφού είναι προϊόν πολλαπλών παθογενειών, και ιδιαίτερα «η ικανοποίηση της σεξουαλικότητας [sic!] ή η συμβίωση από μόνη της, ακόμα και στο πλαίσιο μιας φοιτητικής συγκατοίκησης» [;] δεν νοείται να «παράγουν κοινωνικά δικαιώματα»:

«Δικαιώματα και υποχρεώσεις γεννιούνται στο πλαίσιο του γάμου, που αποτελεί τη νομική έκφραση της κοινωνικής σχέσης της οικογένειας», ο οποίος γάμος, μόνο αυτός, μπορεί να «παρέχει κοινωνική προστασία των παιδιών, τα οποία βιολογικά είναι αποτέλεσμα της σεξουαλικής σχέσης άντρα και γυναίκας».

Και επειδή μπορεί και το ίδιο το ΚΚΕ να δυσκολεύτηκε να ακολουθήσει τη συλλογιστική του, παρέπεμψε, για ασφάλεια και κατά τα γνωστά, στη «διαμόρφωση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας», τότε που «οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής».

Ως τότε το ΚΚΕ καταψηφίζει.

Εμείς;

Εμείς να μνημονεύσουμε άλλη μια φορά τον Αγγελο Ελεφάντη, που δήλωνε κατηγορηματικά, σχηματικά ενδεχομένως, με το αποφθεγματικό και κάποτε απόλυτο ύφος του, πάντως κατηγορηματικά, ότι το ΚΚΕ δεν ανήκει στην αριστερά, ότι ένα κόμμα που δεν έκοψε ποτέ τον ομφάλιο λώρο που το δένει (μάλλον το στραγγαλίζει, όχι το ίδιο, τους μηχανισμούς του, αλλά σίγουρα τους οπαδούς του) με τον σταλινισμό, ένα τέτοιο κόμμα είναι εκτός αριστεράς.

Εμείς να πούμε τώρα πως ένα κόμμα με τέτοια στάση όχι σε επιμέρους διεκδικήσεις, οικονομικές κτλ., αλλά σε ανθρώπινες σχέσεις, σε ανθρώπους, στους ανθρώπους, στάση που κατέστρεψε ψυχές και ζωές αγωνιστών και ιδεολόγων, ανώνυμων και επώνυμων, ένα κόμμα με τέτοια αντίληψη για ανθρώπους και ανθρώπινα δικαιώματα μόνο αριστερό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Γιατί, ως γνωστόν, η στάση μας απέναντι σε ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και ενός και μόνο ατόμου, είναι το μέτρο του πολιτισμού μας, έτσι όπως εύκολα και ανέξοδα θεωρητικολογούμε, είναι το απόλυτο μέτρο, στο προκείμενο, της αριστεροσύνης μας.

«Το εγχειρίδιο του καλού Κνίτη»

Ετος 1977, στον αναβρασμό της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου, κυκλοφορεί από τον «Οδηγητή» ένα βιβλιαράκι Για την αγωνιστική, ταξική, πατριωτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, όπως ήταν ο τίτλος του, «Το εγχειρίδιο του καλού Κνίτη», όπως χαρακτηρίστηκε αμέσως.

Κεντρικός άξονας, το γνωστό σύνθημα: «Πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα», με οδηγίες ωστόσο, αν όχι εντολές, για τον γενικότερο τρόπο ζωής, τις σεξουαλικές σχέσεις, ακόμα και την ώρα που θα έπρεπε να γυρίζει σπίτι της το βράδυ η καλή Κνίτισα!

Γενικά, «η ελληνική νεολαία, γαλουχημένη με τις πιο λεβέντικες κι αθάνατες αγωνιστικές παραδόσεις του εργαζόμενου λαού μας», μακριά από τον «λεγόμενο “αμερικάνικο τρόπο ζωής”», μακριά από «τα κάθε λογής ανήθικα περιοδικά», «τον δρόμο της αλητείας, των πορνό» και από την «αγοραία “τέχνη”», οι νέοι λοιπόν πρέπει να μην κάνουν «αδικαιολόγητες απουσίες» στο σχολείο, να «τηρούν τη σωστή στάση απέναντι στους δασκάλους τους», «να τρέφουν πραγματική αγάπη στην οικογένεια», «να έχουν αισθηματικές σχέσεις με το άλλο φύλο που ν’ ανταποκρίνονται στα ιδανικά της προόδου», «να έχουν στέρεους συναισθηματικούς δεσμούς [...], να καταπολεμούν κάθε τάση εκφυλισμού και ηθικής διαφθοράς».

Ούτε μέρα δεν πέρασε από τότε.

Ούτε χρόνος από τον Μεσαίωνα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 76 σχόλια

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2016 στις 7:35 μ.μ.

Δεν ξέρω για το ΚΚΕ "αν έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο που το δένει με τον σταλινισμό", αλλά ο συγγραφέας του άρθρου σίγουρα δεν έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο που τον δένει με τον γκαιμπελισμό:

"Ενώ, κατά το ΚΚΕ, ένας τέτοιος σεξουαλικός προσανατολισμός, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ, αφού είναι προϊόν πολλαπλών παθογενειών..."

Καλό θα ήταν οι απανταχού γκαιμπελιστές να μην βλέπουν "προφανή" εκεί που δεν υπάρχουν...

Παρατηρήσεις:
1) Όσα σύμφωνα συμβίωσης και να θεσπίσουν όλοι αυτοί οι δήθεν "ανανεώτες" τη σαπίλα τους δεν μπορούν να την καλύψουν...

2) Το σύμφωνο συμβίωσης είναι το δεύτερο βήμα* στην προσπάθεια να επεκταθεί ο θεσμός της οικογένειας σε διαφόρων ειδών συμβιώσεις. Τα περί κληρονομιάς και τα περί δικαιωμάτων του συντρόφου να περιθάλψει και να θάψει το σύντροφό του μπορούσαν να ρυθμιστούν και με απλοποίηση των αντίστοιχων συμβολαιογραφικών πράξεων. Για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.

3) Ο "αριστερός" Ομπάμα (αυτός που σφάζει χιλιάδες ανά την υφήλιο και έχει εκατομμύρια πολίτες εντός ΗΠΑ να ψωμολυσσάνε...) τάσσεται υπέρ των LGBT "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που δήθεν εκπορεύονται από τους γάμους κτλ. Αυτά τα ολίγα για τα περί "Αριστεράς" και τα περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" τα οποία δήθεν προασπίζει το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια, ομόφυλα ζευγάρια κτλ....

* Το πρώτο βήμα ήταν η θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια (το οποίο προφανώς δεν ήταν απαραίτητο αν γινόταν απλοποίηση της σύναψης και της λύσης του πολιτικού γάμου).

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
3 Ιανουαρίου 2016 στις 7:36 μ.μ.

Απολαυστικός ο γραφιάς της λαθροκωλοφυλλάδας (πρώην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ) και βέρος απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ (δηλ. του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ) και θιασώτης των άγριων, αντιλαϊκών μνημονίων και σφαγιαστικών μέτρων κατά του λαού της πρωτοδεύτερης φοράς "Αριστεράς"! Αποδίδει μάλιστα και πιστοποιητικά "μη αριστεροσύνης" στο ΚΚΕ που εξέδιδε κάποτε και ο σκύλος του Κύρκου και του συστήματος και αναθεωρητής ονόματι Ελεφάντης, ο οποίος άνηκε στο προβοκατόρικο κόμμα με το όνομα ΚΚΕεσ παρότι δεν ήταν κομμουνιστικό! Επειδή αυτά που γράφει τα διαβάζουν και κυρίως τα αποδέχονται κυρίως όσοι αναζητούν πιστοποιητικά αντιΚΚΕ βάζει μέσα και το εγχειρίδιο (του μυαλού του) του καλού Κνίτη ώστε οι συμπορευόμενοι συριζαβγίτες να αποκτήσουν και άλλα αντιΚΚΕ επιχειρήματα!!! Το ΚΚΕ είναι σίγουρα σε καλό δρόμο όσο γαβγίζουν οι φασίστες και τα δίδυμα αδελφάκια τους οι οπορτουνιστές, εάν αυτά τα ρεμάλια και οι γραφιάδες τους έλεγαν καλά λόγια τότε θα έπρεπε να ψαχτεί το ΚΚΕ. Όποιος προσποιείται ότι τάχα δεν καταλαβαίνει ότι η σχέση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν συνιστά οικογένεια και δεν μπορεί να οδηγεί σε νομική κατοχύρωση με αυτό το κριτήριο και με αυτονόητη συνέπεια την συνεπακόλουθη υιοθεσία παιδιών (που δεν ρωτήθηκαν γι' αυτό), είναι ή βλάκας ή εγκάθετος αντιΚΚΕ ή απατεώνας. Τα υπόλοιπα για το σύμφωνο συμβίωσης αφορούν μόνο την ανάγκη αποπροσανατολισμού του λαού εκ μέρους της τρισάθλιας και ελλεεινής αριστεροφασιστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ. Ας μας πουν καλύτερα για τις 57 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2016 στις 7:51 μ.μ.

Κατανοητή απόλυτα η Αντικομμουνιστική λύσσα και ο Οχετός απο το ΟΠορτουνιστικό συνοθύλεμα. Νεα μέτρα σφαγής του λαού έρχονται και πρέπει πάση θυσία να χτυπήθεί το ΚΚΕ επειδή δεν έπεσε μέσα στον ΟΠορτουνιστικό βόθρο. Είναι τιμή μας οτι η Κωλοφυλάδα του σύριζα λεει οτι είμαστε με τους Μπολσεβίκους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ και οτι ποτέ δεν γίναμε σαν τα μούτρα τους. Το μόνο είναι οτι θα έχει τρομερό πρόβλημα ο Κύριος πετρόπουλος συντάκτης τους που κατηγορεί το ΚΚΕ για τροτσκιστικό........θα πρέπει να προσέχουνε γιατί τον κάνουνε ξεφτίλα. Συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία μας των τελευταίων 25 χρόνων. Παλεύουμε μέσα απο την Λαική Συμμαχία για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Και απο αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ο Μόνος διαχωρισμός είναι Ταξικός και τα παιδιά θα έχουνε πατέρα μητέρα .ανδρα γυναίκα.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2016 στις 8:43 μ.μ.

Η βρωμια των συριζαιων την ωρα που εφαρμοζουν το τρίτο μνημονιο

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2016 στις 9:43 μ.μ.

Υπάρχει το βιβλίο του Εγκελς για την καταγωγή της οικογένειας που περιγράφει ακριβώς πως η ομοφυλοφιλία είναι φαινόμενο που το γεννάνε οι Εκμεταλευτικές κοινωνίες και ο Καπιταλισμός και στον Σοσιαλισμό δεν θα υπάρχει. Απο εκει και πέρα τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ δεν κρύβονται με τίποτα πίσω απο τον Αντικομμουνιστικό βόθρο. Είναι τίτλος τιμής για εμας. Συμφωνούμε απόλυτα με τον Κύριο Ελεφάντη.Δεν ανήκαμε ουτε ανήκουμε στον Οπορτουνιστικό βόθρο όσο και να λυσσάξανε 97 χρόνια. Είμαστε με τους Μπολσεβίκους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ και είναι τιμή μας και καμάρι μας

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2016 στις 9:45 μ.μ.

Αριστερα των μνημονιων του τσακισματος καθε αξιας και ανθρωπινου δικαιωματος οχι δεν ειναι το ΚΚΕ. Αν ο αρθρογραφος και αυτη η φυλλαδα επιπεδου "στοχου" της ευρωαριστερας ειναι αριστερα, ευτυχως το ΚΚΕ δεν ανηκει σε αυτην.
Το ΚΚΕ σωστά καταψηφισε το ΣΣ και εξηγησε το σκεπτικό του για την υοθεσια παιδιων γιατι εκει ειναι οι ενστασεις του και οχι στο ζητημα αποδοχης των ομοφυλοφιλων. Εξαλλου οταν λεει καθολικη κοινωνικη ασφαλιση δεν κανει φυλετικο ή σεξουαλικο διαχωρισμο.
Απλα η μεσημβρινη του ΣΥΡΙΖΑ αυτη η κυβερνητικη φυλλαδα παει στην πλατη μια των μεταναστων, μια των ομοφυλοφιλων να ξεπλυνει την εγκληματικη πολιτική που εφαρμοζεται απο τα αφεντικά της. Ερχεται και ασφαλιστικό βλεπετε.
Ας βγαλει ο καθένας τα συμπερασματα του για τους σταλινοφαγους της ΕΦ. ΣΥΝ. , της Αυγης ή καθε αλλης καπιταλιστικης γραφιδας. Ας βγαλει ο καθενας και τα συμπεράσματα του για όσους θεωρουσαν ή θεωρουν το ΣΥΡΙΖΑ αριστερό συνομιλιτη ή κομματι του κινηματος βοηθωντας τον φανερα ή κρυφα ή οσους θεωρουν προοδευτικο το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ ή το Λεβεντη που ψηφισαν το ΣΣ οπως και τα μνημονια ή οσους θεωρουν τετοιες βοθροφυλλαδες ως προοδευτικες και εναλλακτικες.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2016 στις 10:26 μ.μ.

Βόθρος. Αλήθεια τί εξυπηρετεί απο το Βαθύ κόκκινο μια τέτοια ανάρτηση; Δεν σας βγήκε ο αντιΚΚΕδισμος σας με το σχέδιο νόμου του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ......δηλαδή της κατα τον αχρειο συγγραφέα " αριστεράς" και είπατε μην πάει χαμένος τόσος κόπος; Αλήθεια ρε ξεφτίλες , ποιος δικός σας αριστερός νους , έκανε μια έστω ανάρτηση για την ποινικοποίηση του αποκλεισμού δρόμων ή την αποζημίωση των εργολάβων με κρατικό χρήμα!!!!!!! απο αυτό το ίδιο σχέδιο νόμου που ψήφισε η "αριστερά" σας;
Ουστ στα σκουπίδια αχρείοι.
Μόλις πριν λίγο πιπιλίζατε την καραμέλα της ενότητας!!!!! ........και τώρα που το ταίρι σας ο ΣΥΡΙΖΑ σας ξέβρασε, γίνεστε ΟΧΕΤΟΣ.
Όσο και να λυσσάτε θέση δεν θα βρείτε στην καρδιά των ανθρώπων της δουλειάς. Κάντε παρέα με τον Βαλιανατο, που έχει αλλεργία στην εργατική μουντζούρα, ή τους ξιπασμενους διανοούμενους της κρατικοδίαιτης καλλιτεχνίας!!!!! Το κίνημα όταν και ΕΦ όσον σηκώσει κεφάλι , εσάς και την Ανταρσύα σας θα σας ......περιποιηθεί.j
Jim

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2016 στις 10:35 μ.μ.

Αν "αριστερά κομματα" ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΛΑΕ , το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ και τα κομματίδια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σας τη χαρίζουμε την Αριστερα. Καλη επιτυχία στα μεταβατικά σας προγράμματα προς το σοσιαλισμο, μεσα στον καπιταλισμο.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2016 στις 11:10 μ.μ.

Παει στο διαολο...δεν αντεχω!! Δεκα εκατομυρια ελληνες ,δεν σταθηκαμε αξιοι να προστατευσουμε εμας και τα παιδια μας,μας δερνει η φτωχια ,η ανασφαλεια ,και οι τυψεις για οσους δεν μπορεσαμε να κρατησουμε δυνατους,και ειχαμε και τα ''απονενοημενα βηματα''!! Μια φορα,δεν ειδα τους ομοφυλοφιλους να καταιβουν σε μια συγκεντρωση διαδηλωση ,ως πολιτες αυτης της χωρας. Αν εγινε και δεν το εμαθα ...ταπεινα συγνωμη,και χαρα μεγαλη θα μου δωσει οποιος το γραψει. Δεν εχω να χωρισω τιποτα με αυτη την ομαδα συνανθρωπων μου,αντιθετα στεκομαι διπλα τους και θελω να βοηθησω οσο μπορω!! Ομως δεν καταφεραμε να προστατευσουμε εμας ρε, και θα φανουμε αξιοι να προστατευσουμε τα δικαιωματα αυτων;; Βρε τα παιδια μας τα ιδια τα πουλησαμε,και βγηκαν στους πεντε δρομους της Ευρωπης να εξασφαλισουν ενα μεροκαματο.....και θα σταθουμε διπλα στην κατατρεγμενη αυτη ομαδα ανθρωπων;; Σοβαρα το πιστευετε; Το περιμενετε; Ελα παναγια μου...οτι να'ναι !!!! Χυμα στο κυμα ολη η χωρα!!

3 Ιανουαρίου 2016 στις 11:47 μ.μ.

Δηλαδή το ΚΚΕ εξέφρασε άποψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι "αρρώστια του καπιταλισμού" ή κάτι τέτοιο; Ενδιαφέρουσα άποψη, αλλά που το στηρίζει;

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2016 στις 12:25 π.μ.

Ο συντάκτης αυτού του προβοκατόρικου εμετικού αφηγήματος έναν καυμό έχει. Πώς να κτυπήσει το ΚΚΕ. Ρε μεγάλε "υπερασπιστή" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγώ είμαι 2 χρόνια ανασφάλιστη, το δικαίωμά μου στην περίθαλψη γιατί δεν το αναφέρεις? Είμαι 3 χρόνια άνεργη, το δικαίωμά μου στην δουλειά πού είναι, γι αυτά τα δικαιώματα γιατί δεν γράφεις κάτι? Για το δικαίωμα να έχουν δωρεάν ασφάλιση ετερόφυλοι και ομόφυλοι γιατί δεν σε έπιασε ο πόνος? Ξέρεις πόσους ομόφυλους ξέρω που είναι άνεργοι χρόνια? Γι αυτούς γιατί δεν φωνάζεις? Ξέρεις πόσα ζευγάρια ετερόφυλα και ομόφυλα θέλουν να μείνουν μαζί, αλλά επειδή δεν έχουν μία, μένουν ακόμα με την μάνα τους και τον πατέρα τους? Μόκο κάνεις και γι αυτό. Ξέρεις πόσα ζευγάρια είτε ετερόφυλα είτε ομόφυλα δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, να έχουν θέρμανση, να ζούν σαν άνθρωποι? Κουβέντα δεν λές γι αυτούς. Γιατί γι αυτούς που κόπτεσαι, είναι μια μικρή μειοψηφία, γιατί κι εδώ ταξικό είναι το θέμα όπως και κάθε θέμα, για μια μικρή μερίδα που τάχουν ή τά έχει ο μπαμπάς τους τα φράγκα, άνθρωποι που είτε ετερόφυλοι είτε ομόφυλοι ζούνε σε έναν περίγυρο μιας κοινωνίας, που μέρα με την μέρα βουλιάζει όλο και πιο πολύ στην εξαθλίωση, και αντί να σηκωθούν από τις πολυτελείς θεσούλες τους και να αγωνιστούν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, ανακινούνε ξαφνικά κάτι σύμφωνα συμβίωσης!!!! Ρε πάτε καλά??? Εδώ ο κόσμος πεινάει, έξαθλιώνεται, 1.500.000 οι άνεργοι, 3.000.000 οι ανασφάλιστοι, ο πόλεμος γύρω στην γειτονιά μας ανάβει και εσάς σας απασχολείς αν ένα ζευγάρι ετερόφυλο ή ομόφυλο μπορεί να κάνει διαθήκη? Η αν μπορεί να πάρει τις εξετάσεις από τον γιατρό? Ρε πάτε καλά? Νομίζετε ότι αυτά απασχολούν τον κόσμο? Εγώ έχω φίλο στενό ομόφυλο που αυτή την στιγμή που γράφω είναι δίπλα μου και επικροτεί χίλιες φορές αυτά που γράφω. Γιατί όχι τούβλο δεν έχει για να χρειαστεί την διαθήκη αλλά ούτε σώβρακο. Μαρία

Γιώργης Γιωργής
4 Ιανουαρίου 2016 στις 1:19 π.μ.

"Εμείς να πούμε τώρα πως ένα κόμμα με τέτοια ... στάση που κατέστρεψε ψυχές και ζωές αγωνιστών και ιδεολόγων, ανώνυμων και επώνυμων, ένα κόμμα με τέτοια αντίληψη για ανθρώπους και ανθρώπινα δικαιώματα μόνο αριστερό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί."
Πιο δηλητηριώδης δεν γίνεται. Προσοχή μην δαγκώσεις το χέρι σου.
Πες το, μην κρατιέσαι και σφίγγεσαι, σιχαίνεσαι κάθε κομμουνιστικό κόμμα έτσι;
Διαφορετικά δεν μπορεί, θα πήγαινες να τους πεις πόσο λάθος είναι και θα έδειχνες ένα ενδιαφέρον για την αλλαγή πορείας του, έτσι;
Αλλά ξέχασα! Εδώ ο μπαμπίνος του Μουσολινίσκου και αναμασάει τα λόγια του "κομμουνιστή" που όμως δεν θέλει να υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα, ο συφερτός του "πρώτη φορά αριστερά με Καμμένο" θα ασχοληθεί σοβαρά με το αριστερόμετρο;

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2016 στις 2:35 π.μ.

Μεγάλη κατάντια του Βαθύ.Πολύ μεγάλη.Οσο και η αντιΚΚΕδιλά που αποπνέει απο τους διαχειριστές.Η αντιΚΚΕδιλά δεν έχει πάτο.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2016 στις 2:49 π.μ.

Και εγένετο ο ομοφιλοφασισμός.Αξιο τέκνο και αυτό του Καπιταλισμού.Πιστέυω να ειδατε τις σκηνές του φετινού athens pride όπως το διαφημίζει η δεσποινίς της εικόνας.Ο πλήρης εξευτελισμός του ανθρώπου και της υπόστασης του.Αυτό άλλωστε εξυπηρετούν τα gay κινήματα.Να σε διαχωρίσουν με βάση την σεξουαλικότητα σου απο την υπόλοιπη κοινωνία και να σε αποξενώνουν όπως και να αναπαράγουν την άπόψη του συστήματος περι ανθρωπινων διακαιωμάτων απαλλαγμένα απο την ταξικότητα και την θέση σου στην παραγωγή.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2016 στις 8:38 π.μ.

11.47 Γιαννάκη Πιτσιρίκο μην εκτίθεσαι. Η Καταγωγή της Οικογένειας του Εγκελς. Για τα Εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ θα μας πεις κάτι η θα πετάς την μπάλα στην εξέδρα Πιτσιρίκο......

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2016 στις 11:27 π.μ.

Ποιος είχε την ιδέα να αναρτήσει στην ιστοσελίδα αυτό το γελοίο άρθρο; Ευτυχώς που υπάρχουν κάποια καλά άρθρα για τον Παπαδιαμάντη που κι αυτόν τον δυσφημίζουν "αριστεροί" ανανεωτικών τάσεων ως προβληματικό... Δεν έχετε ακούσει ότι στο όνομα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" έγινε ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Ιράκ, τόσο ανυποψίαστοι είστε και θαμπώνεστε από παρόμοια πυροτεχνήματα; Παλαιότερα κάποιοι πήγαιναν να υπερασπιστούν τη "δημοκρατική" Ρεπούση απέναντι στον Καρατζαφέρη για το βιβλίο της "περί συνωστισμού" στη Σμύρνη. Ο χρήσιμος ηλίθιος κουβαλάει νερό στο μύλο του εχθρού του. Απορείτε μετά γιατί αυτή η χαβιαροαριστερά τη σιχαίνεται ο λαϊκός κόσμος; Ε.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2016 στις 3:06 μ.μ.

Αντικομμουνιστική λύσσα κατα του κκε οταν ταυτιζεται με τον Αμβροσιο και καθε ακροδεξια φωνη; πατε καλα κκεδες; όταν καταψηφιζεις το νομοσχεδιο ταυτιζεσαι σαν κκε με καθε ακροδεξια. εσεις πολιτικοι ντενεκεδες του κκε δεν λετε οτι αν σε χειροκροτει ο αντιπαλος κατι δεν παει καλα; λουστειτα τα τωρα!!!

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2016 στις 5:22 μ.μ.

Πολύ εύκολη καταδίκη ενός ιστορικού κόμματος, επειδή το είπε ο Ελεφάντης, ο οποίος άνηκε στο ευροκομμουνιστικό ρεύμα και είδαμε που κατέληξε ιστορικά αυτή η τάση. Έπειτα τι σημαίνει ανθρώπινα δικαιώματα;Μηπως ξεχνιέται ότι αποτελεί το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών για να επιτεθούν στους αδύναμους λαούς, αλλά και την ληξιαρχική πράξη γέννησης της καπιταλιστικής τάξης πραγματων, δηλαδή το μανιφέστο των καπιταλιστών, που σήμερα έχει κάνει σημαία του ο νεοφιλελευθερος ολοκληρωτισμός; Σωστά επισημάνθηκε παραπάνω ότι τα ζητήματα μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών λύνονταν και με συμβολογραφικές πράξεις. Και ένα ερώτημα, αν είναι δικαίωμα των ομοφυλοφίλων να ζητοούν σύμφωνο συμβίωσης,γιατί δεν είναι και μεταξύ τριών ατόμων ιδίου ή διαφορετικού φύλου ή και περισσοτέρων, οι κοινωνίες δεν οφείλουν να βάζουν κάποια όρια; Και κάτι ακόμα που σχετίζεται με την κρίση της οικογένειας που μετατρέπεται σταδιακά σε μονογονεϊκή. Πόσο προοδευτικό είναι την ίδια ώρα να ζητείται γάμος ομοφυλοφίλων; Το πρόβλημα λοιπόν είναι πιο σύνθετο από το να λοιδωρούμε έτσι εύκολα όσους διαφωνούν ή μήπως αυτοί δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα;

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2016 στις 6:39 μ.μ.

3.06 Τα έχεις πραγματικά χαμένα μεσα στον Πανικό σου να καλύψεις τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.Ερχονται νεα μετρα σφαγης του λαού. Εχεις να μας πεις για αυτά χωρίς να πετας την μπάλα στην εξεδρα. Περιμενω.

4 Ιανουαρίου 2016 στις 10:04 μ.μ.

8.38 Έχεις να απαντήσεις κάτι συγκεκριμένο σε αυτό που ρωτάω; Προφανώς όχι και το γυρνάς στην τρέλα. Καλύτερα να το βουλώσεις λοιπόν...

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2016 στις 12:55 π.μ.

10.04 Με το να βρίζεις και να πετάς την μπάλα έξω δεν κερδίζεις τίποτα. Στο θέμα μας λοιπόν. Εχεις να πεις κάτι για τα Εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Αν δεν έχεις παίξε με κάτι άλλο.............................................................................

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2016 στις 2:06 μ.μ.

8.39
αν εγω καλυπτω τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ εσυ σιγουρα καλυπτεις τα εγκληματα της γραφειοκρατιας του περισσου που συνεργαζεται αψογα με την ακροδεξια του καθε Αμβροσιου

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2016 στις 6:13 μ.μ.

2.06 Μη πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Ερχεται Ασφαλιστικό καρμανιόλα για τον λαό. ΔΕν θα κρυφτείτε με τίποτα. Εχεις να πεις κάτι για τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Αυτό είναι το θέμα.

5 Ιανουαρίου 2016 στις 11:56 μ.μ.

12.55 Το θέμα μας σκατιάρη είναι η θέση του ΚΚΕ για τους ομοφυλόφιλους. Έχεις να πεις τίποτα; Αν όχι πήγαινε να παίξεις με αυτό που έμαθες από τη μάνα σου (ξέρεις τι) και βούλωσέ το...

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2016 στις 1:49 μ.μ.

2.06
Εχεις να πεις κάτι για την ταυτιση κκε και ακροδεξιας του Αμβροσιου πολιτικε ντενεκε;Αυτο ειναι το θεμα;

deldio
6 Ιανουαρίου 2016 στις 6:51 μ.μ.

Το θέμα σου Γιάννη είναι ότι είσαι οπορτουνιστής. Αυτό καθορίζει και πολλά άλλα. Το κυριότερο από αυτά είναι ότι ως οπορτουνιστής ταυτόχρονα είσαι και
ορκισμένος αντιΚΚΕ. Έτσι προσδιορίζεσαι, και τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι. Όταν στηρίζεις τα απολοιφάδια τα αριστεράς του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ αυτό παθαίνεις. \
deldio

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2016 στις 6:51 μ.μ.

Απιστευτος σκοταδισμος,φανατισμος και απουσια κριτικης σκεψης απο το κοσμο του κκε. Ποτε δεν απανταν στην ουσια της ερωτησης,οποιος εχει διαφορετικη αποψη ειναι οπορτουνιστης,οποιος τους κανει κριτικη ειναι αντι-κομμουνιστης,ο σταλιν ηταν τελειος και οσα λεγονται γι αυτον ειναι ψεμματα,οποιος φευγει απο το κκε ειναι προδοτης,μονο η επανασταση που θα ξεκινησει (μονο) απο το κκε ειναι αποδεκτη ολα τα αλλα ειναι υποπτα κ.α πολλα. Δεν μου εκανε καμια εντυπωση που θεωρουν την ομοφυλοφυλια ανωμαλια και αποτελεσμα του καπιταλισμου!!!! Τα ιδια πιστευε και ο σταλιν. Συντροφοι εσεις ειστε οι πραγματικα αρρωστοι και η ανωμαλια σας εχει να κανει προφανως και με την εξαπλωση του καπιταλισμου! Περαστικα

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2016 στις 8:22 μ.μ.

@Ανώνυμος
@6:51
Σχόλιο με πλεόνασμα κριτικής αλλά και βαθύτατης πολιτικής σκέψης!Άσε μας, ρε μάστορα,στο σκοταδισμό μας και συνέχισε να πορεύεσαι τον ένδοξο δρόμο της οπαδικής εξουσιολαγνείας .Πρόσεχε μόνο τη μέση σου.Πολύ το σκύψιμο!
Α!Δενέχουμε υπάρξει ούτε θα υπάρξουμε ποτέ σύντροφοι,ταξικό ναυάγιο!

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2016 στις 8:32 μ.μ.

6.51 Την κριτική πάντα την δεχομαστε απο το λαό για να γινόμαστε καλυτεροι. Τον Σοσιαλισμό δεν θα τον φέρει το ΚΚΕ. Ο Λαος θα τον φέρει μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ασφαλως και όσα Αντικομμουνιστικά λέγονται για τους Μπολσεβίκους είναι ψέμματα και έρχονται απο τα Χαλκεια του Καπιταλισμού. Ασφαλώς και όποιος φεύγει απο το ΚΚΕ φτιάχνοντας Οπορτουνιστικά κόμματα είναι προδότης Το έχει αποδείξη η Ιστορία περίτρανα παντού. Σύντροφοι με Φίδια δεν είμαστε ποτέ και η εξάπλωση του Καπιταλισμού εχει την ρίζα της στην αθλιότητα σας. Ασφαλώς και η Ομοφυλοφιλία είναι σύπτωμα των Εκμεταλευτικών κοινωνιών και του Καπιταλισμού. Στον Σοσιαλισμό δεν θα υπάρχει. Εγκελς η Καταγωγή της οικογένειας. Καλό διάβασμα και περαστικά σου

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2016 στις 9:09 μ.μ.

Αντε ρε οπουρτουνα ντροπαλε αντικουμουνιστη ολα αυτα που έγραψες δείχνουν ποιος εισαι

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2016 στις 9:11 μ.μ.

6.51 Σκοταδιστες και φανατικοί ορκισμένοι Αντικομμουνιστές ειναι απο την φυση τους οι ΟΠορτουνιστές σαν Ορντινάτζες των Καπιταλιστών

6 Ιανουαρίου 2016 στις 11:58 μ.μ.

deldio έχεις να πεις τίποτα για τη θέση του ΚΚΕ για τους ομοφυλόφιλους και που την στηρίζει; Αυτό είναι το θέμα μας και μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Προφανώς όχι, άσε λοιπόν τις σάλτσες, πήγαινε να εισπράξεις το χαρτζηλίκι σου από το "κόμμα" και βούλωσέ το...

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2016 στις 8:41 π.μ.

11.58 ωραίο ήθος στον διάλογο να βρίζεις μπράβο. Θα μας πεις κάτι για το Ασφαλιστικό και τα άλλα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Αυτό είναι το θέμα όσο και μα πετάς την μπάλα έξω. Να χαίρεσαι το ήθος σου..................

Deldio
7 Ιανουαρίου 2016 στις 1:32 μ.μ.

Την θέση του ΚΚΕ για το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης (και όχι για τους ομοφυλόφιλους όπως δόλια λες) θα στην πω (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγώ εκφράζω αυθεντικά τη θέση του ΚΚΕ, αυτή την εκφράζουν τα μέλη, τα στελέχη και τα έντυπα και ηλεκτρονικά του μέσα):
Δεν μπορεί η σχέση που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό να ορίζεται ως μορφή οικογένειας με νομική κατοχύρωση, ούτε είναι δυνατό ή σκόπιμο να έχουν όλες οι μορφές συμβίωσης την ίδια αντιμετώπιση από το νόμο (π.χ. το Σύνταγμα επιφυλάσσει κάποια ιδιαίτερα δικαιώματα στην "οικογένεια" ακριβώς για τον ρόλο που έχει στην κοινωνία, αυτά με ποιό κριτήριο θα επεκταθούν στις άλλες μορφές συμβίωσης;). Διαφορετικά θα πρέπει να οδηγηθούμε σε αναγνώριση κάθε μορφής συμβίωσης αφού στο όνομα των ατομικών δικαιωμάτων ουδείς εμποδίζει 3 ή και 4 μαζί να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το σύμφωνο συμβίωσης αναπόφευκτα οδηγεί (άμεσα ή μακροπρόθεσμα) στην θέσπιση του δικαιώματος υιοθεσίας παιδιών, και ναι μεν οι ομοφυλόφιλοι (ως ενήλικες) αποφασίζουν οι ίδιοι εάν θέλουν να συμβιώσουν (ως νομικά κατοχυρωμένη συμβίωση) τα παιδιά όμως ποιός τα ρώτησε, όχι εάν θα έχουν γονέα 1 και γονέα 2 (όπως καθιερώθηκε στην Αγγλία για τις αντίστοιχες περιπτώσεις) αλλά δύο μπαμπάδες κλπ; Δεν υπάρχει η ομοφυλοφιλία ως σεξουαλική επιλογή μόνον στον καπιταλισμό, ουδείς το λέει αυτό και ας μην "μεταφράζουν" κάποιοι τα πράγματα όπως θέλουν και διαστρεβλώνουν, η πολιτική επιλογή να θεσμοποιείται η επίλυση ενός κοινωνικού ταξικού προβλήματος μέσω (με πρόφαση) τον σεξουαλικό προσανατολισμό είναι απόφαση που ισχύει μόνον στον καπιταλισμό υποστηρίζει το ΚΚΕ, αφού η θεσμοθέτηση για το σύμφωνο συμβίωσης επιχειρεί να επιλύσει ζητήματα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κληρονομικά κλπ (το να επωμιστεί δηλ. την ευθύνη ή το βάρος ενός ανθρώπου ο/η ομόφυλος/η σύντροφός του), πράγμα που θα μπορούσε να γίνει με απλή τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων του Αστικού Κώδικα, του Νόμου για το ασφαλιστικό κλπ. Για τα υπόλοιπα να διαβάσεις προσεκτικά την πολύ καλή ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου ώστε να έχεις προσωπική άποψη, διότι είναι πράγματι πολύ αντιφατικό στην Ελλάδα που τουλάχιστον το 80% του λαού είναι υπερσυντηρητικό έως αντιδραστικό και οπισθοδρομικό σε κάθε αλλαγή (οικονομική, κοινωνική, πολιτική κτλ) και πλημμυρίζει μέχρι και σήμερα τις εκκλησίες του Άνθιμου και του Αμβρόσιου να υποστηρίζει τόσο σθεναρά το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Πολύ politically correct ακούγεται αυτό. Και κάτι τελευταίο: Όταν χρυσαυγίτες ξυλοκοπούσαν και τραμπούκιζαν στο Παγκράτι και στα Πατήσια ζευγάρια ομοφυλόφιλων που τύχαινε να βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, παλτείες κλπ (πέρυσι και πρόπερσι, το θυμάσαι μήπως;), μόνον το ΚΚΕ (ως κόμμα εννοώ) το έκανε θέμα στη Βουλή και στα ΜΜΕ. Αυτά για να μάθεις στο περίπου ποιά είναι η θέση του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2016 στις 2:57 μ.μ.

1.32 Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα Σαν ΟΠορτουνιστής το μόνο που τον ενδιαφέρει ειναι να μην υπάρχει ΚΚΕ. Προσπαθει οτι δεν πετυχανε οι ιδεολογικοι του πρόγονοι μέσα απο το ΕΑΜ Σβώλος Τσιριμώκος Μ.Κυρκος ο Μενσεβίκος Πασαλίδης Σιάντος Παρτσαλίδης με τα εγκλήματα σε ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ Την ΕΔΑ που κατέστρεψε το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό. Εχουνε λυσσάξει με το οτι μετα το 1991 έχοντας βγάλει συμπεράσματα αντιμετωπίζουμε τον ΟΠορτουνισμό σαν αυτό που πραγματικά είναι Καρκίνωμα και 5η φάλαγγα του Καπιταλισμού. Ετσι λοιπόν σήμερα μπροστά στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ προσπαθούνε να πετάξουνε λάσπη. Ασε τους νεκρους να προχωρούνε.

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2016 στις 7:46 μ.μ.

2.57
ρε πολιτικε κοκοβιε για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΚΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 1989-1990 εχεις να μας πεις κατι; Η δε θυμασαι το ΦΛΩΡΑΚΗ να χασκογελαει με το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2016 στις 10:30 π.μ.

7.46 Βιάστηκες να γράψεις και σου φυγανε τα Βρακιά. Πάμε λοιπόν απο την Αρχή Το 1953 ο ΖΑχαριάδης έφερε πρόγραμμα με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. ΤΟν υποχρεώσανε να το αποσύρει απο το ΚΚΣΕ Χρουτσόφ το 1955 με το Πογκρομ στην Τασκένδη σε εξέλιξη.Ετσι λοιπόν με το πρόγραμμα του Κόμματος στο ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ και του Σοσιαλισμού με Στάδια διαλύθηκε το ΚΚΕ μέσα στο ΟΠορτουνιστικό Μπάχαλο της ΕΔΑ μέχρι το 1974.Σε αυτή την κατάσταση ξεκινήσαμε απο το Μηδεν το 1974 με Συμμαχία με τους προδότες του 1968 Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ σε όλη την μεταπολίτευση 17% το 1981 Σαρτζετάκης το 1985 και φτάνουμε στο 1988 που η οπορτουνιστική ομάδα με τον ΦΑΡΑΚΟ κυρίαρχη πλέον μαζί με τους προδότες το 1968 ετοιμάζουνε το παραμύθι της κάθαρσης μέσα στον καπιταλισμό μετά μαζί με το ΠΑΣΟΚ να γίνουνε διαχειρηστές του Καπιταλισμού. Σπάσατε τα μούτρα σας το 1991 ΟΠορτούνα και απο τότε ΣΚΟΥΖΕΤΕ. Μας Αφήνει παγερά αδιάφορους.

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2016 στις 1:06 μ.μ.

@ΑνώνυμοςΕπειδή έχω βαρεθεί να ακούω τον κάθε ηλίθιο, τον κάθε άσχετο, τον κάθε ανιστόρητο αλλά και τον κάθε προβοκάτορα (από Λεβέντη μέχρι Χρυσή Αυγή) να μιλάει για "βρόμικο '89" δείχνοντας με το δάχτυλο το ΚΚΕ, ας γυρίσουμε πίσω στον χρόνο για να βάλουμε τα πράγματα στην σειρά τους.

Εκείνη την εποχή, εν όψει ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών, συστάθηκε από το ΚΚΕ και την ΕΑΡ (την μετεξέλιξη του ΚΚΕ-εσωτερικού), ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, στον οποίο προσχώρησαν η "Σοσιαλιστική Πορεία" του Νίκου Κωνσταντόπουλου αλλά και κάποιοι πρώην πασόκοι, όπως ο Μανώλης Δρεττάκης, ο Στάθης Γιώτας και ο Στάθης Παναγούλης.



Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2016 στις 1:07 μ.μ.

@Ανώνυμος


Παρένθεση. Όσοι δοκησισοφούν ακόμη και σήμερα, διατυμπανίζοντας ότι πρέπει να ενωθεί όλη η αριστερά (π.χ. Λαζόπουλος), ας ηρεμήσουν κι ας ανοίξουν και κανένα βιβλίο να ξεστραβωθούν. Η ενότητα που ζητούν, έχει δοκιμαστεί στην πράξη από το 1989, τα δε αποτελέσματά της είναι γνωστά και ιστορικώς καταγεγραμμένα. Κλείνει η παρένθεση.

Στις εκλογές του Ιουνίου 1989, ο νεοπαγής Συνασπισμός κλπ παίρνει 13,1% και εκλέγει 28 βουλευτές. Τους αναφέρω αλφαβητικά: Ανδρουλάκης Μίμης, Γαλανός Νίκος, Γιάνναρος Γρηγόρης, Γιώτας Στάθης, Δαμανάκη Μαρία, Δραγασάκης Γιάννης, Δρεττάκης Μανώλης, Καλούδης Νίκος, Κάππος Κώστας, Κατσαρός Γιάννης, Κόρακας Στρατής, Κοσιώνης Παναγιώτης, Κοταμανίδου Εύα, Κύρκος Λεωνίδας, Κωστόπουλος Μήτσος, Λεβέντης Θανάσης, Λεντάκης Ανδρέας, Μπιτσάνης Ηλίας, Νέστωρ Στέλιος, Παφίλης Θανάσης, Ρήγας Κώστας, Σκοτινιώτης Παναγιώτης, Σκυλλάκος Αντώνης, Σπαθής Θόδωρος, Στριφτάρης Σπύρος, Φαράκος Γρηγόρης, Φλωράκης Χαρίλαος, Χατζηδημητρίου Τραϊανός.

Παρατήρηση. Όσοι καταλαβαίνουν, αντιλαμβάνονται ότι στην παραπάνω κοινοβουλευτική ομάδα τού Συνασπισμού, οι "σκληροπυρηνικοί" (συγγνώμη για τον όρο) του ΚΚΕ αποτελούν μειοψηφία. Από τους υπόλοιπους, κάποιοι προέρχονται από το ΠαΣοΚ, κάποιοι από την ΕΑΡ/ΚΚΕ-εσωτερικού και κάποιοι ανήκουν μεν στο ΚΚΕ αλλά επρόκειτο να αποχωρήσουν σύντομα, μιας και ήσαν από εκείνους που ονειρεύονταν την μετάλλαξη του κόμματος σε ευρωκομμουνιστικό (όπως το ιταλικό ΚΚ υπό τον Μπερλίνγκουερ ή το γαλλικό ΚΚ υπό τον Μαρσαί), αλλά δεν τους έκατσε.


Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2016 στις 1:08 μ.μ.

@Ανώνυμος
Σ' εκείνες τις εκλογές, λοιπόν, κανένα κόμμα δεν κατάφερε να πετύχει αυτοδυναμία. Κι ενώ η χώρα συγκλονίζεται από -πραγματικά ή μη- σκάνδαλα των πασοκικών κυβερνήσεων, τον Κοσκωτά με τα πάμπερς του και τις περιπέτειες του Ανδρέα με την αρρώστια του, με την Μιμή και με το "κωλόσπιτο" της Εκάλης, οι επιλογές είναι δυο: ή νέες εκλογές ή κυβέρνηση συνεργασίας. Το πρόβλημα είναι πως οι οποιεσδήποτε διώξεις κατά πολιτικών προσώπων για οποιοδήποτε σκάνδαλο της προηγούμενης περιόδου, πρέπει να ασκηθούν από την νεοεκλεγμένη βουλή αλλιώς θα παραγραφούν.

Το δίλημμα είναι τεράστιο για τους ηγέτες της αριστεράς. Αν δεν συμφωνήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας, τα σκάνδαλα θα παραγραφούν και η αριστερά θα κατηγορηθεί για συναίνεση στο κουκούλωμα. Με το ΠαΣοΚ δεν γίνεται να συνεργαστούν αφού το ΠαΣοΚ είναι που κατηγορείται για τα σκάνδαλα. Μόνο με την Νέα Δημοκρατία μπορούν να συνεργαστούν αλλά πώς είναι δυνατόν να συγκυβερνήσει η δεξιά με την αριστερά;

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2016 στις 1:09 μ.μ.

@Ανώνυμος

Ακολουθεί έντονη και μακρά συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα και το θέμα μπαίνει σε ψηφοφορία. Οι δώδεκα "σκληροπυρηνικοί" βουλευτές του ΚΚΕ ψηφίζουν όχι στην συνεργασία, οι υπόλοιποι δεκάξι ψηφίζουν ναι. Οι υπέρμαχοι του ναι επιχειρηματολογούν τονίζοντας ότι, αν δεν διαλυθεί η βουλή και ασκηθούν διώξεις, το ΠαΣοΚ θα οδηγηθεί στην διάλυση, οπότε ο Συνασπισμός θα αναδειχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση στην επόμενη βουλή. Όμως, οι διαφωνούντες εμμένουν ανυποχώρητα στις θέσεις τους, με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Κάππο. Όταν ο Φλωράκης παρατηρεί ότι ο Συνασπισμός θα διαλυθεί αν δεν βρεθεί λύση, κάποιοι επιμένουν "να διαλυθεί" και κάποιοι αρχίζουν να το ξανασκέφτονται, μη θέλοντας να δυναμιτίσουν την περιβόητη ενότητα της αριστεράς. Τελικά, η κοινοβουλευτική ομάδα αποφασίζει κατά πλειοψηφία την συμμετοχή τού Συνασπισμού σε κυβέρνηση συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία, υπό τον όρο ότι η θητεία αυτής της κυβέρνησης θα είναι τρίμηνη και θα εστιαστεί στην άσκηση διώξεων κατά των πολιτικών προσώπων που είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2016 στις 1:10 μ.μ.

@Ανώνυμος
Έτσι, δυο βδομάδες μετά τις εκλογές, στις 2 Ιουλίου ορκίζεται ως πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας ο Τζαννής Τζαννετάκης. Στην κυβέρνησή του συμμετέχουν τέσσερα στελέχη τού Συνασπισμού αλλά κανένας από τους "σκληροπυρηνικούς". Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναλαμβάνει το υπουργείο εσωτερικών, ο Φώτης Κουβέλης το δικαιοσύνης και ο Γιώργος Μυλωνάς το πολιτισμού, ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης τοποθετείται αρχικά υφυπουργός εμπορίου και κατόπιν υφυπουργός εθνικής οικονομίας.

Επίλογος. Σκοπός του σημερινού κειμένου δεν είναι η παρουσίαση ή η ανατομία όσων έγιναν εκείνο το "βρόμικο '89". Ούτε, βέβαια, η ανάλυση των τριγμών που επεφύλασσε στο ΚΚΕ εκείνη η απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τού Συνασπισμού. Σκοπός των όσων είπα παραπάνω ήταν να φτάσω ως εδώ για να διατυπώσω μια απορία που την έχω χρόνια:

Αφού η συνεργασία τού ενιαίου τότε Συνασπισμού με την δεξιά αποφασίστηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα, με μια απόφαση που καταψηφίστηκε από τους καθαρόαιμους κουκουέδες και υπερψηφίστηκε από όλα τα -τοτινά ή κατοπινά- μέλη της που είτε ανήκαν είτε θα μετακόμιζαν στον ΣυΡιζΑ, τα οποία και την υποστήριξαν διά της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση, γιατί κατηγορείται το ΚΚΕ γι' αυτή την συνεργασία; Δεν θα ήταν πιο λογικό αυτή η κατηγορία να απευθύνεται στον ΣυΡιζΑ;

Ας μου λύσει κάποιος αυτή την απορία, επί τέλους! Κάποιος!

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2016 στις 3:42 μ.μ.

1.10 Θα σου το απαντήσω εγώ Σύντροφε. Αυτό ακριβώς είναι η δουλειά του Οπορτουνισμού.Αφου κυριαρχήσει μέσα στα ΚΚ και τα κάνει όλα σμπαράλια όπως είναι η δουλειά του μετά πρέπει να τα χρεώσει όλα στις Επαναστατικές δυνάμεις. Για αυτό αποτελεί καρκίνωμα και 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού. Είναι αδίστακτοι.

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2016 στις 8:53 μ.μ.

Ανωνυμε 1.09, 1.10
Εγω έβαλα παραπανω το θεμα του 89! Πραγματκά συγκινηθηκα μεχρι δακρυων για τις δικαιολογιες του κκε του 89!!
Εκτος του οτι λες εσκεμμενα ψεματα λες και ανακριβειες. Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ ηταν στο κολπο. Και φυσικα λεγατε ψεματα το μαη του 89 με δεδομενο το σκανδαλο Κοσκωτα. Δεν απειλησε με παραιτηση απο προεδρος του ΣΥΝ. Αποδεχτηκε να γινει το ΚΚΕ Η παγκοσμια ξεφτιλα του κομμουνιστικου κινηματος!
Και μια που με συγκινησες για πες μου το λόγο της συμμετοχης του ΚΚΕ στη ΔΕΥΤΕΡη ΞΕΦΤΙΛΑ της συγκυβερνησης ΚΚΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ (τους κλεφτες δηλαδη)με το ΖΟΛΩΤΑ; Μηπως και εκει υπηρχε εθνικος λογος κορυφαιας ταξικης ουσιας; Διαφωνουσε και εκει ο μεγιστος ΦΛΩΡΑΚΗΣ; Ξεφτιλες

9 Ιανουαρίου 2016 στις 12:45 π.μ.

8.41 Διάλογος σημαίνει να απαντάς σε αυτό που σε ρωτάει ο άλλος και να μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα, αν ξέρεις ελληνικά. Και τα μαθήματα ήθους στο σπίτι σου, ξέρεις εσύ...
1.32 Deldio: Καλά όλα αυτά, και συμφωνώ εν γένει, αλλά δεν κατάλαβα το "δόλια". Εγώ αναφέρομαι καθαρά σε υποτιθέμενα αποσπάσματα από θέσεις του ΚΚΕ που έχει το άρθρο και μάλιστα εντός εισαγωγικών (σαν να τα έχει πάρει από κάπου). Μας λες δηλαδή ότι όλα αυτά δεν αληθεύουν, αν καταλαβαίνω. Κάποιοι μάλιστα ανώνυμοι "συνήγοροι" του ΚΚΕ στα σχόλια φαίνονται να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο περί ομοφυλοφιλίας, όπως ο 3 Ιαν 9.43 στην αρχή.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2016 στις 9:52 μ.μ.

12.45 Η Ομοφυλοφιλία είναι σύπτωμα που το Γεννάνε τα Εκμεταλευτικά συστήματα και ο Καπιταλισμός. Στον Σοσιαλισμό δεν θα υπάρχει. Καταγωγή της Οικογένειας ΕΓΚΕΛΣ. Καλό διάβασμα.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2016 στις 10:15 μ.μ.

8.53 Μη φας έχουμε Γλαρόσουπα για εσένα. Θα σε βόλευε πολύ να παραβιάσουμε τον Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό το 1989 να μας πετάξουνε έξω τα Σκουπίδια Φαράκος και σια και να κερδίζατε το 13ο Συνέδριο το 1991 ωστε να μην υπήρχε ΚΚΕ σήμερα. Αλλαξε πλευρό και χέρι γιατί πιάστηκες.Καλή Γλαρόσουπα Οπορτουνα.

9 Ιανουαρίου 2016 στις 11:54 μ.μ.

9.52 Ξεκίνα εσύ πρώτα το διάβασμα, γιατί η "καταγωγή της οικογένειας" δε λέει τίποτα τέτοιο, και τα λέμε μετά..

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2016 στις 12:14 π.μ.

11.54 Το έχω διαβάσει όλο είσαι άτυχος. Καλό διάβασμα

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2016 στις 12:58 π.μ.

οτιδήποτε γράφεται εδώ μέσα για το '89 είναι ψέμματα.
δεν υπήρχε τότε ο ΣυΡιζΑ.
μόνο το ΚΚΕ.
ακόμα και ο Αλέξης τότε πήγαινε κοντά σε κνίτες.
ο Δραγασάκης που έγινε και υπουργός τότε ήταν σταλινικός και κοιμόταν με τα άπαντα στο κρεβάτι.
η Δαμανάκη, ο Ανδρουλάκης και τόσα άλλα στελέχη του ΚΚΕ ήταν ορκισμένα μέλη της σέχτας του Χαρίλαου.
ο ίδιος ο Χαρίλαος είχε βρει σε μία στιγμή αδυναμίας τον Κύρκο και τον είχε κάνει μυστικά μέλος του κόμματος για να υπακούει στις εντολές του.
όποιος θυμάται καλά την εποχή εκείνη ο Κύρκος είχε βρει νόστιμα τα κεφτεδάκια της Μαρίκας κατόπιν εντολής της Μόσχας.

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2016 στις 1:56 μ.μ.

12:59
Σε στενοχωρεί πολύ ο σχολιαστής που ξεβρακώνει την παπάτζα σας του "βρώμικου '89" για το ΚΚΕ. Η εν λόγω παπάτζα αναπαράχθηκε πολύ σε αγράμματους και καθυστερημένους οπαδούς-βόδια επειδή βόλευε πολύ: Βόλευε τους κλεφτοπασόκους που χαντάκωσαν τόσα χρόνια τους εργαζόμενους και την χώρα επειδή έτσι έκρυβαν τα εγκλήματά τους και εμφανιζόντουσαν ως δήθεν διωκόμενοι και αδικημένοι με τον Παπαντρέα ήρωα. Βόλευε τους δεξιούς επειδή έτσι πόλωναν και άρα "τσιμεντάριζαν" τους οπαδούς τους ενώ έκλειναν παράλληλα και το μάτι ως συναινετική, προοδευτική δύναμη που ξεπερνάει τους παλιούς διχασμούς και συνεργάζεται σε ένα κομμάτι αριστερών τύπου Δραγασάκη, Δαμανάκη, Χουντή, Κύρκου, Γιάνναρου, Παπαγιαννάκη, Πιτσιόρλα ΚΚΕεσ κλπ που ονειρεύονταν κυβερνητισμό και διάλυση του ΚΚΕ μέσα στον χυλό του ευρωκομμουνιστικού ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ(!). Βόλευε ακόμα και εκείνους που ορθά διαφώνησαν το 1989 στο ΚΚΕ με την κυβέρνηση Τζαννετάκη, αλλά στην συνέχεια πέρασαν στην απέναντι πλευρά και υποστηρίζουν (λάθος) μέχρι σήμερα τις ΑΑΔΜ αριστερές κυβερνήσεις συνεργασίας μέσα στον καπιταλισμό, δηλαδή καραμπινάτη διαχείριση με μεταβατικές κυβερνήσεις και ενδιάμεσα στάδια που έχουν διαψευστεί παντού και πάντοτε οδηγώντας τους εργαζόμενους και το κίνημα στην καταστροφή.

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2016 στις 3:48 μ.μ.

Πήρες πληρωμένη απάντηση για το δήθεν "βρώμικο '89" και το γυρίζεις στο τσάμικο;

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2016 στις 3:41 μ.μ.

για το βρομικο 90 της κυβενησης Ζολωτα τουμπεκι κουτοπονηρα κνιτακια; την ξεχασατε τη 2η ξεφτιλα του φλωρακη σε παγκοσμια πρωτοτυπια; συμμετοχη σε 2 αστικες κυβερνησεις; το παρεσυραν το αθωο παιδι το φλωρακη για 2η φορα; ξεφτιλες με 2 (οχι 1) συμμετοχες σε δεξιες κυβερνησεις ουτε το κκ ιταλιας δεν το καταφερε! ξεφτιλες Ζολωτα!

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2016 στις 8:02 μ.μ.

12.59 Οτι και να πεις τις απαντήσεις τις πήρες πληρωμένες και τώρα Σκούζεις. ΕΑΜ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ στο όνομα της Εθνικής Ενότητας και του Σοσιαλισμού με Στάδια Το Οπορτουνιστικό Μπάχαλο της ΕΔΑ και του Συνασπισμού στην ίδια λογική με το ΕΑΜ ΤΕΛΟΣ. Δεν ξεφεύγουμε απο την 25χρονη πορεία μας ούτε χιλιοστό. Δεν φτιάχνουμε Πολιτικό Μέτωπο με το Καρκίνωμα του οπορτουνισμού δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση με τους Καπιταλιστές στην εξουσία. ΛΑΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2016 στις 9:17 μ.μ.

8.02
χα χα !δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση με τους Καπιταλιστές στην εξουσία!! ρεζιλη εισαι σιγουρος; ο φλωρακης 2 φορες μπηκε!

12 Ιανουαρίου 2016 στις 10:25 μ.μ.

12.14 Την τύφλα σου έχεις διαβάσει. Δε λέει τίποτα στην "καταγωγή της οικογένειας" περί ομοφυλοφιλίας...που δε θα υπάρχει στο σοσιαλισμό.

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2016 στις 11:42 μ.μ.

10.25 Διάβασε το βιβλίο και θα καταλάβεις. Είναι σύπτωμα των εκμεταλευτικών κοινωνιών και του Καπιταλισμού. Στον Σοσιαλισμό δεν θα υπάρχει Καλό διάβασμα.

13 Ιανουαρίου 2016 στις 11:55 μ.μ.

11.42 Το έχω διαβάσει, εσύ μάλλον το μπερδεύεις με κήρυγμα του Αμβρόσιου...

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2016 στις 7:12 μ.μ.

11.55 Δυστυχώς για εσένα το έχω διαβάσει όλο. Σε μπερδεύει η Αντικομμουνιστική σου λύσσα. Είναι σύπτωμα των Εκμεταλευτικών κοινωνιών και του Καπιταλισμού. Στο Σοσιαλισμό δεν θα υπάρχει Καλό διάβασμα και Μεροκάματο......

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2016 στις 7:51 μ.μ.

7.12 Μην τον παρεξηγείς τον Φουκαριάρη. Τον πήρανε χαμπάρι οτι είναι Επαγγελματικό Τρόλ για αυτό Σκούζει. Ας δείξουμε λίγο έλεος στο Τρολ.

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2016 στις 11:40 μ.μ.

11.55 Εχει δίκιο ο 11.42 Ο Εγκελς τα γράφει αναλυτικά. Διάβασε το βιβλίο και θα καταλάβεις. Θα σε βοηθήση πολύ. Χαιρετώ

17 Ιανουαρίου 2016 στις 9:00 π.μ.

Για πέστε μου ρε παλικάρια που το γράφει το βιβλίο γιατί εμένα μάλλον μου "ξέφυγε", αλλιώς αφήστε την τρελή. Κεφάλαιο, σελίδα και έκδοση επιθυμητά...

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2016 στις 11:51 π.μ.

9.00 Αν κάτσεις και διαβάσεις το βιβλίο το λέει μέσα ξεκάθαρα. Είναι σύπτωμα των Εκμεταλευτικών κοινωνιών και του Καπιταλισμού στον Σοσιαλισμό δεν θα υπάρχει. Θα σε βοηθήσει να ξεμπερδδευτείς. Για τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ θα μας πεις κάτι η πονάς και δεν μπορείς......

17 Ιανουαρίου 2016 στις 11:38 μ.μ.

11.51 Άστο μεγάλε, αδιάβαστος. Έλα την άλλη βδομάδα με τον κηδεμόνα σου. Ούτε καμία συγκεκριμένη παραπομπή, ούτε τίποτα. Τι να πεις άλλωστε, αφού δεν υπάρχει... Ξέρεις ποιος πονάει, και γιατί, δε χρειάζεται να σου πω... Φαίνεται...

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2016 στις 12:18 π.μ.

11.38 Αν σε βολεύει να βγάλεις τον Εγκελς λάθος δικό σου πρόβλημα εσύ εκτίθεσαι. ΟΠοιος το διαβάσει θα καταλάβει. Σε ευχαριστώ που εκτίθεσαι.

21 Ιανουαρίου 2016 στις 9:52 μ.μ.

Σε βλέπω πως το έχεις διαβάσει που δεν κάνεις καμιά συγκεκριμένη παραπομπή και αναφορά για να διαστρεβλώσεις τον Ένγκελς που δε γράφει τίποτα τέτοιο στο συγκεκριμένο έργο. Μην το παλεύεις λοιπόν...

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2016 στις 11:10 μ.μ.

9.52 Οσο και να προσπαθείς να βγάλεις λάθος τον Εγκελς προκαλείς άφθονο Γέλιο Συνέχισε....

30 Ιανουαρίου 2016 στις 10:30 μ.μ.

11.10 Ότι και να λες, δεν αναφέρεις καμία συγκεκριμένη παραπομπή, γιατί πολύ απλά δε λέει τίποτα τέτοιο ο Ένγκελς. Αυτό να δεις πόσο γέλιο έχει...

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:39 μ.μ.

10.30 Οποιος διαβάσει το βιβλίο καταλαβαίνει. Συνέχισε.....................

13 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:49 μ.μ.

9.39 Έλα ρε, σε ξύπνησαν; Όποιος διαβάσει το βιβλίο βλέπει ότι παραποιείς το περιεχόμενό του, γι' αυτό άλλωστε δεν τολμάς να κάνεις και καμία παραπομπή... Φυσικά θα συνεχίσω...εσύ πέσε πάλι για ύπνο.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:43 μ.μ.

11.49 Εγω εσένα βλέπω να είσαι καραούλι να απαντήσης μόλις μπει σχόλιο. Με την ώρα σε πληρώνουνε..........Αντε καλό διάβασμα.

16 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:31 μ.μ.

2.43 Το πως και γιατί πληρώνονται στο περιβάλλον σου τα έχουμε πει και ξέρεις...με το κομμάτι. Επί της ουσίας του σχολίου για τον Ένγκελς τουμπεκί ψιλοκομμένο...βλέπω. Τι να πεις άλλωστε;

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:52 π.μ.

11.31 Απο ότι βλέπω καραούλι φιλάς χαχαχαχαχαχαχαχχα Αντε καλό διάβασμα....

17 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:47 μ.μ.

12.52 Μια ωρίτσα κατευθείαν μετά το σχόλιό μου απάντηση... Αυτό κι αν είναι καραούλι. Άγρια βάρδια η νυχτερινή, ε;

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:55 μ.μ.

Καλό διάβασμα με την ησυχία σου.Εχεις και την αργομισθία του εγκάθετου..............

29 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:20 μ.μ.

Πήγαινε να εισπράξεις μεροκάματο και μούγγα, που έμαθες κι από διάβασμα. Μέχρι αθλητική εφημερίδα μπορείς, γιατί για παραπομπές στον Ένγκελς το βούλωσες, τι άλλο να πεις; Αφού δεν έχεις ιδέα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger