Home » , » Ο Μιχαλολιάκος ως… Σωκράτης, έτοιμος… να πιει το κώνειο!

Ο Μιχαλολιάκος ως… Σωκράτης, έτοιμος… να πιει το κώνειο!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 | 6:15 μ.μ.

Πηγή:  "ΚΟΝΤΡΑ"

Το βλοσυρό μούτρο του φίρερ της ΧΑ στη φετινή σύναξή τους στις Θερμοπύλες αποκάλυπτε τα ζόρια που τραβάει. Ηταν και η πολύ χαμηλή συμμετοχή που δεν επέτρεπε χαρά και αισιοδοξία. Πού τα παλιά μεγαλεία, που κουβαλούσαν με πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα; Τώρα, μετά βίας μαζεύτηκαν καμιά τριακοσαριά, τους έβαλαν να στέκονται κολλητά, και με μια σημαία στο χέρι όλοι και οι κάμεραμαν είχαν εντολή να παίρνουν πλάνα μόνο από χαμηλά, για να φαίνεται τάχαμου μπούγιο (και να γράψουν για… χιλιάδες!).

Αυτά στις 22 του Σεπτέμβρη. Στις 19 του ίδιου μήνα, εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του νεοναζιστικού μορφώματος άρθρο-ποταμός, υπογραφόμενο από κάποιον Κώστα Αλεξανδράκη (αγνοούμε αν πρόκειται για ψευδώνυμο ή για κανονικό όνομα), υπό τον τίτλο «Η δίκη του Σωκράτη». Κι εκεί που θα περίμενε κανείς κάποιες από εκείνες τις βλακώδεις ιστοριογραφικές περιγραφές, στις οποίες αρέσκονται οι νεοναζί, διαπιστώνει ότι όλο το πόνημα γράφτηκε για να παρομοιαστεί η δίκη του Σωκράτη με τη δίκη της ΧΑ! Και ο ίδιος ο Σωκράτης με τον φιρερίσκο, βεβαίως!

«Υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα σε αυτή τη δίκη (σ.σ. του Σωκράτη) και στην όλη σκευωρία που έχει στηθεί εναντίον της Χρυσής Αυγής», γράφει αρχή-αρχή ο συγγραφέας, για να ενημερώσει τους αναγνώστες του περί τίνος πρόκειται. Κι επειδή η κατάληξη της δίκης του Σωκράτη είναι γνωστή, ο συγγραφέας αφιερώνει τα τελευταία λόγια του στο… μοιραίο, που το βλέπει να επέρχεται με τη νομοτέλεια φυσικού φαινομένου: «Οποια και αν είναι η τελική έκβαση της όλης υποθέσεως η Χρυσή Αυγή είναι ήδη δικαιωμένη στα μάτια του Ελληνικού Λαού και οι κατήγοροι της είναι ήδη καταδικασμένοι σε πολιτική ανυπαρξία, ανυποληψία και χλεύη» (δικές του οι εμφάσεις).

Βλέπουν την καταδίκη να έρχεται και ο φιρερίσκος βάζει τους κολαούζους του να του φτιάξουν αγιογραφία οσιομάρτυρα. Οι κατήγοροί του θα τον καταδικάσουν, όμως αυτός είναι δικαιωμένος στη συνείδηση του λαού και θα μείνει στην Ιστορία σαν τον Σωκράτη! Αν δεν επρόκειται για μια δολοφονική συμμορία, θα γελούσαμε…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger