Home » , » Σε νέα φάση ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Μαρινάκη μετά το σημερινό δημοσίευμα του "Documento"

Σε νέα φάση ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Μαρινάκη μετά το σημερινό δημοσίευμα του "Documento"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 | 4:01 μ.μ.


H είδηση είναι γνωστή. Μετά το πάγωμα των πλειστηριασμών λόγω Αυγούστου, η μεθόδευση να καταλήξει η περιουσία των καταχρεωμένων νοικοκυριών στα νύχια πλουτοκρατών - τραπεζιτών έχει ξεκινήσει και στον μήνα που διανύουμε έχουν γίνει 588 "μεταμνημομιακοί" πλειστηριασμοί ενώ στο επόμενο τετράμηνο έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 30.000.

Κι ενώ ο κόσμος των λαϊκών στρωμάτων, που έχει την ατυχία να χρωστάει στις τράπεζες κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να μείνει άστεγος, υπάρχουν κάποιοι καπιταλιστές που έχουν πάρει εκατομμύρια ευρώ δάνεια από τις ανακεφαλαιοποιημένες, με δικά μας λεφτά τράπεζες, οι οποίοι "ξεχνούν" να επιστρέψουν αυτά που χρωστάνε και όλοι οι "αρμόδιοι" σφυράν αδιάφοροι.

Η περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, που αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento που κυκλοφορεί είναι χαρακτηριστική. Παρότι ο καπιταλιστής αυτός θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους Ελληνες, με εφοπλιστική δραστηριότητα και έντονη παρουσία στα ΜΜΕ χρωστάει εκατομμύρια στην Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς κανένας να τον ενοχλεί.

"Την εποχή που σπίτια πλειστηριάζονται για μερικές χιλιάδες ευρώ και καλούνται δανειολήπτες να καλύψουν με επιπρόσθετες εγγυήσεις τα δάνεια τους, τα ακάλυπτα δάνεια του ομίλου Μαρινάκη εμφανίζονται ως πρόκληση η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τα ξένα μέλη των διοικήσεων. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί από αυτά τα δάνεια έχουν καλυφθεί από τους Ελληνες πολίτες μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων και, όπως ήταν φυσικό, η τράπεζα έθεσε το δίλημμα ή να πληρώσει ο Μαρινάκης ή να καταγγελθούν τα δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγ. Μαρινάκης δεν έχει καταβάλει το τίμημα και φαίνεται πως προφασίζει απροσδιόριστο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τις offshore (που έχουν πάρει τα δάνεια)" αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Αυτή όμως είναι η μια πλευρά του θέματος. Στον "πόλεμο" που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βαγγέλη Μαρινάκη είναι σίγουρο ότι θα παρακολουθήσουμε ακόμα πολλές "μάχες", ενώ τις πιο "αιματηρές" και άρα πιο ενδιαφέρουσες, πιθανόν να μην τις μάθουμε ποτέ, αφού αυτές θα δοθούν στο παρασκήνιο. Διαβάστε περισσότερα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger