Home » , » Καρτερός, Χαραλαμπόπουλος και στο μέσον Μαρινάκης

Καρτερός, Χαραλαμπόπουλος και στο μέσον Μαρινάκης

Από giorgis , Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 | 1:30 μ.μ.


Του Γ.Γ.

Στον "πόλεμο" που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βαγγέλη Μαρινάκη είναι σίγουρο ότι θα παρακολουθήσουμε ακόμα πολλές "μάχες", ενώ τις πιο "αιματηρές" και άρα πιο ενδιαφέρουσες, πιθανόν να μην τις μάθουμε ποτέ, αφού αυτές θα δοθούν στο παρασκήνιο. 

Ο υπόδικος εφοπλιστής - εκδότης έχει επιστρατεύσει τους γραφιάδες του στα ΜΜΕ που διαθέτει, έντυπα και ηλεκτρονικά, ενώ απ' την πλευρά της η κυβέρνηση αντιπαραθέτει το "βαρύ της πυροβολικό", με τον διευθυντή Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάση Καρτερό, τα ΜΜΕ του Κώστα Βαξεβάνη και την εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή του "Ριζοσπάστη", ο οποίος σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Τσίπρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει "δώσει εντολή" προς "κάθε υποτακτικό, ΔΟΜικό και… φιλικό: Φέρτε Μου το κεφάλι του Τσίπρα!". Κι αυτό γιατί γιατί "βρίσκεται μπροστά στο φάντασμα του Noor1, που πλανάται πάνω από την αβάσταχτη επιτυχία του".

Ο Μαρινάκης, μέσω γραφίδος του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου δηλώνει το "γάντι" και μέσα από την ιστοσελίδα in.gr κάνει κατά μέτωπο επίθεση στον "ξεχασιάρη" Καρτερό και στον Τσίπρα, κάνοντας παράλληλα την "αγιογραφία" στον εργοδότη του.
Δεν αποφεύγει όμως να μας γράψει και κάποια ανέκδοτα με προσωπικές αναφορές: «Τα μέσα του "ΔΟΜ" δεν δουλεύουν με παρεμβάσεις, είτε κυβερνητικές είτε άλλες, αλλά με βάση τη δημοσιογραφική τους αντίληψη. Διευθυντής είμαι και εγώ σε όλες τις ιστοσελίδες και μπορώ να έχω μια εικόνα και να λέω καθαρά εάν κανείς κοιτάξει τι γράφουμε θα δει ότι ούτε συμβόλαια εκτελούμε ούτε σέρβις προσφέρουμε. Γράφουμε αυτά που πιστεύουμε λογοδοτώντας κάθε στιγμή στους αναγνώστες».

Για τον πρώην διευθυντή του περιοδικού "Unfollow", Λ. Χαραλαμπόπουλο έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε περασμένη ανάρτησή μας, όπου ανάμεσα στα άλλα τονίζαμε: "Τέτοια απροκάλυπτη «στρατευμένη» -ή μήπως «πληρωμένη»;- δημοσιογραφία σπάνια συναντά κανείς. Προσπαθούμε να θυμηθούμε αν στο παρελθόν υπήρξε δημοσιογράφος που να αναλαμβάνει αυτόκλητα (;) να υπερασπίσει έναν πλουτοκράτη, ο οποίος εμπλέκεται σε ποινικές υποθέσεις και μάλιστα με ένα τόσο βαρύ κατηγορητήριο όπως ο Μαρινάκης και δεν βρίσκουμε προηγούμενο".

Από την άλλη και το απογευματινό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, η "ΕφΣυν", έρχεται σήμερα να σταθεί στο ίδιο μετερίζι με την κυβέρνηση αποδίδοντας ότι τα έντυπα του Μαρινάκη "δεν κάνουν δημοσιογραφία" αλλά προβάλλουν, "μια κατευθυνόμενη άποψη που έχει στόχο να δημιουργήσει κλίμα". 
Και αιτιολογεί την εκτίμησή της γράφοντας μεταξύ άλλων: "Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την κατάρρευση της κυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε πως είναι κατηγορούμενος σε μια τεράστια υπόθεση ναρκωτικών. Η, δε, προσπάθεια αποδόμησης του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι κάτι καινούργιο και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν αφορά μόνο τον πρωθυπουργό"
(Εδώ ένας αφελής θα μπορούσε να ρωτήσει: Τι σχέση έχει με το πιο κόμμα βρίσκεται στην κυβερνητική εξουσία, με τις ποινικές διώξεις που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής - εκδότης; Η αστική δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και αντικειμενική; Κάτι για διάκριση των εξουσιών δεν μας μιλάνε όλα τα κυβερνητικά κόμματα;). 

Για την στάση δε του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα καθεστωτικά ΜΜΕ είχαμε αναφερθεί από τον Μάρτη του 2013 τότε που ήταν καθαρό ότι θα ανελάμβανε την κυβερνητική εξουσία και ξαφνικά έγιναν "Από «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής» προνομιακοί συνομιλητές οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ για τον Α. Τσίπρα", οπότε δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε.

Κάτι τελευταίο για τον Λ. Χαραλαμπόπουλο: «Δεν υπάρχουν εφημερίδες που να εκδίδονται για να εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από εκείνες του ιδιοκτήτη τους ή να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα» έγραφε στην στήλη του στο «Βήμα» στις 8/1/2012, ο Λαμπράκης.
Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα έλεγε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σημερινό αφεντικό του πρώην ΔΟΛ που μετονομάστηκε σε ΔΟΜ.  


Οπότε κ Χαραλαμπόπουλο κόψε το δούλεμα. Μπορεί εσύ σήμερα να γλύφεις εκεί που χτες έφτυνες αλλά δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger