Home » , , » Τετάρτη 24 Οκτώβρη, 6μμ στη Γαλλική Πρεσβεία. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζορζ Ιμπραΐμ Αμπνταλά. 34 χρόνια αιχμάλωτος του γαλλικού κράτους

Τετάρτη 24 Οκτώβρη, 6μμ στη Γαλλική Πρεσβεία. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζορζ Ιμπραΐμ Αμπνταλά. 34 χρόνια αιχμάλωτος του γαλλικού κράτους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 | 6:45 μ.μ.

Τριάντα τέσσερα χρόνια στις γαλλικές φυλακές θα συμπληρώσει στις 24 του Οκτώβρη ο λιβανέζος κομμουνιστής Ζορζ Ιμπραΐμ Αμπνταλά.
Είναι εδώ και χρόνια ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στη «δημοκρατική» Ευρώπη. Οπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, θα συγκεντρωθούμε και πάλι έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία (Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας), για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον δεσμώτη του γαλλικού κράτους και ν' απαιτήσουμε την απελευθέρωσή του. Την εκδήλωση οργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, η οποία συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

Στις 24 Οκτώβρη του 2018, ο λιβανέζος επαναστάτης Ζορζ Ιμπραΐμ Αμπνταλά συμπληρώνει 34 χρόνια αιχμαλωσίας στις φυλακές του γαλλικού κράτους. Είναι ένας από τους μακροβιότερους φυλακισμένους επαναστάτες στα κάτεργα του γαλλικού κράτους, πλησιάζοντας σε χρόνια κράτησης το μεγάλο ηγέτη της γαλλικής εργατικής τάξης Ογκίστ Μπλανκί. Ο Ζορζ Ιμπραΐμ Αμπνταλά παραμένει αλύγιστος και ανυποχώρητος στην επαναστατική του επιλογή να στρατευτεί άμεσα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της χώρας του ενάντια στην εισβολή των σιωνιστών-ναζί και κόντρα στους δωσίλογους λιβανέζους, αμείλικτους εχθρούς των παλαιστίνιων προσφύγων του Λιβάνου, που υποδέχτηκαν με τυμπανοκρουσίες τα στρατεύματα του κατακτητή.

 Η Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία δεν συγχωρεί τους επαναστάτες στις πρώην αποικίες της, σαν τον Λίβανο, που εξακολουθεί να διατηρεί σε οικονομική και πολιτική εξάρτηση. Δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του δίκαιου του ισχυρού του γαλλικού ιμπεριαλισμού, το δίκαιο του αποικιοκράτη, όπως η Δεύτερη Γαλλική Δημοκρατία έδειχνε το πραγματικό πρόσωπο της ταξικής δικαιοσύνης στον μεγάλο Μπλανκί και σε χιλιάδες αλύγιστους κομμουνάρους, που παρέμειναν πιστοί στην υπόθεση της προλεταριακής επανάστασης στα κάτεργα του γαλλικού καπιταλισμού.

Ο Ζορζ Αμπνταλά, αγωνιστής άραβας κομμουνιστής, μαχητής στον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση της Παλαιστίνης, καταδικάστηκε σε ισόβια για συνέργεια σε πράξεις αντίστασης, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι Λιβανικές Επαναστατικές Ενοπλες Φράξιες, όταν τα σιωνιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα του, το Λίβανο. Από το 1999 έχει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί. Παρά τις δύο αποφάσεις για την απελευθέρωσή του, που εξέδωσε το δικαστήριο εφαρμογής ποινών, ο Ζορζ Αμπνταλά κρατείται στη φυλακή με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης των νεοφιλελεύθερων συμμάχων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Με αυτή την ευκαιρία, οργανώσεις, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι/ες από τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο αλλά και την Ελλάδα καλούν σε Συντονισμό Δράσεων κηρύσσοντας την εβδομάδα 17-24 Οκτώβρη διεθνή εβδομάδα δράσεων για την απελευθέρωση του Ζορζ Αμπνταλά, που θα κορυφωθεί με διαδήλωση το Σάββατο 20 Οκτώβρη έξω από τις φυλακές της Λανμεζάν (Ανω Πυρηναία, Γαλλία) όπου κρατείται ο σύντροφος Ζορζ.

Καλούμε όλους και όλες στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό  έξω από την γαλλική πρεσβεία, την Τετάρτη 24 Οκτώβρη του 2018 στις 6μμ.

- Αμεση Απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραΐμ Αμπνταλά

- Αλληλεγγύη στον αλύγιστο λιβανέζο αγωνιστή

- Για μια ανεξάρτητη-ελεύθερη Παλαιστίνη

- Για έναν ανεξάρτητο-ελεύθερο Λίβανο

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger