Home » , » Να διαλυθεί η χρυσαυγίτικη γιάφκα «σωματείο Άγ. Νικόλαος» στο Πέραμα - Παραδειγματική τιμωρία των ναζί τραμπούκων της ενέδρας της 26ης Μάη

Να διαλυθεί η χρυσαυγίτικη γιάφκα «σωματείο Άγ. Νικόλαος» στο Πέραμα - Παραδειγματική τιμωρία των ναζί τραμπούκων της ενέδρας της 26ης Μάη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 | 7:02 μ.μ.

Στις 7 Νοέμβρη στα Δικαστήρια Πειραιά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη των τραμπούκων φασιστών που επιτέθηκαν στην αντιφασιστική παρέμβαση της ΟΡ.Μ.Α. στο Πέραμα.

Το Σάββατο 26 Μάη στο Πέραμα μια ομάδα ναζί συναντήθηκαν στα γραφεία του «σωματείου εργαζομένων Ζώνης Άγιος Νικόλαος», εξοπλίστηκαν με σιδηρολοστούς και προσπάθησαν να διαλύσουν την αντιφασιστική δράση που εξελισσόταν στους δρόμους του Περάματος και κατευθύνονταν στα Καραβάκια.
Η ψύχραιμη και αποφασιστική στάση των μελών και φίλων της ΟΡ.Μ.Α. απέκρουσε τη δολοφονική επίθεση και ανάγκασε τους τραμπούκους να οπισθοχωρήσουν στα γραφεία τους.

Το ταξικό αντιφασιστικό κίνημα δεν θα αφήσει τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής να στήσει μαζί με τους κρατικούς μηχανισμούς μια δικαστική σκευωρία ενοχοποίησης των αντιφασιστών αγωνιστών και να παρουσιάσει σαν θύματα τους παρακρατικούς ναζί.
Μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες θα σπάσουμε την ναζιστική τρομοκρατία και θα ξαναστείλουμε τις οργανώσεις τους στο πολιτικό περιθώριο.

Η δικαστική αυτή μάχη αποτελεί σημαντικό τμήμα του αντιφασιστικού κινήματος αφού – για πρώτη φορά μετά την κεντρική Δίκη της Χρυσής Αυγής – το κόμμα των δολοφόνων του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα βρίσκεται ξανά κατηγορούμενο για εγκληματικές ενέργειες.
Μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες θα πετύχουμε άλλη μια συντριπτική νίκη απέναντι στους ναζί.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, όχι μόνο να αποτελειώσουμε τα απομεινάρια της χρυσαυγίτικης γιάφκας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αλλά να δώσουμε και ένα ισχυρό μήνυμα, πως το εργατικό κίνημα είναι έτοιμο να αντισταθεί στο νέο κύκλο αντεργατικών πολιτικών που προετοιμάζει η ακροδεξιά.
Στη Ζώνη και στο Λιμάνι θα διαλυθούν οι τελευταίοι θύλακες, οι εργοδότες – εφοπλιστές – εργολάβοι έχουν πάρει τα πρώτα μηνύματα.

Παράλληλα, όμως, με την καθημερινή μάχη που δίνουμε μαζί με τα ταξικά σωματεία της περιοχής πρέπει να εμποδίσουμε την κρατική γραφειοκρατία των δικαστηρίων να θυματοποιήσει τους ναζί.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Νοέμβρη στις 9πμ στα Δικαστήρια Πειραιά θα μεταφέρει τον παλμό και την αποφασιστικότητα των εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, θα σπάσει την τρομοκρατία που θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν οι ναζί μαζί με την αστυνομία και θα μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα προς κάθε κατεύθυνση.

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι σύλλογοι και σωματεία δηλώνουν την ενεργή και έμπρακτη συμπαράστασή τους. Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικόν, το Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ έρχονται να προστεθούν στα Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και ΕΛΓΟ Δήμητρα. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, ΕΜΦΕ, Πα.Πει., ΤΕΙ Πειραιά, ΟΠΑ, Παιδαγωγικό, ΣΓΤΚΣ, Νομικής, ΕΜΠ, Φυσικού Αθήνας, Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ, Πληρ.. & Τηλεπ. ΕΚΠΑ.
Ο πανεπιστημιακός Σπύρος Μαρκέτος και η συνδικαλίστρια γιατρός Κρατικού Νικαίας βρίσκονται στον κατάλογο μαρτύρων μαζί με τον Αντώνη Νταλακογιώργο Πρόεδρο ΠΕΝΕΝ, Παναγιώτη Καραγιαννάκη Αντιδήμαρχο Περάματος και εκπροσώπους από ΝΑΥΜΑΧΗΑ (δημοτική κίνηση Σαλαμίνας), ΟΚΔΕ (Σπάρτακος) και ΕΕΚ.

Οι γειτονιές και οι χώροι δουλειάς σε Πέραμα και Σαλαμίνα ανήκουν στο ταξικό κίνημα και όχι στις φασιστικές οργανώσεις της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.

Για τα έξοδα της δίκης διοργανώνουμε πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης στο συντροφικό αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Παρασκευή το βράδυ 2 Νοέμβρη.

Αθήνα, 23/10/2018

Μας στάλθηκε από την ΟΡ.Μ.Α 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger