Home » , » Διακρίσεις ακόμα και στον θάνατο; (Με αφορμή την πολιτική κηδεία του σ Τάσου Κατιντζάρου)

Διακρίσεις ακόμα και στον θάνατο; (Με αφορμή την πολιτική κηδεία του σ Τάσου Κατιντζάρου)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 | 3:46 π.μ.

Γράφει ο VAMAL

Φαίνεται ότι τα νεκροταφεία, παρόλο ότι είναι δημοτικά, διαφεντεύονται από το παπαδαριό και τους καντηλανάφτες, πάντα με την συνέργεια των αυτοδιοικητικών αρχών.

Αλλιώς δεν εξηγείται ότι δεν έχει προβλεφτεί χώρος για κηδείες ατόμων άλλων δογμάτων, ή όσων δεν αποδέχονται μεταφυσικές δοξασίες.

Πριν δυο μέρες η πολιτική κηδεία του σ. Τάσου Κατιντζάρου, έγινε στο PARKING του νεκροταφείου στο Περιστέρι. Εν υπαίθρω, πριν ο σορός του οδηγηθεί στον τάφο.

Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο «δεξιό» δήμο, που έγινε η πολιτική κηδεία του σ. Κατιντζάρου. (Σημειωτέον ότι στο Περιστέρι δεν ήταν πάντα έτσι. Ο κομμουνιστής δήμαρχος του, Δημήτρης Φωλόπουλος, άφησε ιστορία σαν επικεφαλής της δημοτικής αρχής, στις περιόδους περιόδους 1964-1967, 1975-1982, 1987-1990).

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην «αριστερή» Καισαριανή, (εκεί τουλάχιστον η κηδεία του σ. Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου έγινε μέσα στο νεκροταφείο), όπως και  στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων.

Οι δήμαρχοι χωρίς να υπολογίζουν τους χιλιάδες άθεους, οι οπαδούς άλλων δογμάτων, ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα εισπράξουν περισσότερα, από τους οικείους των νεκρών, παραχωρώντας τους την τελευταία κατοικία τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμος Ζωγράφου. Απαιτεί να πληρώνεις κάθε χρόνο 12€ το τ.μ.για τάφο 3ης  κατηγορίας. (Ενδεικτική αναφορά για το πώς κάποιες δημοτικές αρχές κερδοσκοπούν ποντάροντας ακόμα και στους νεκρούς).

Αυτές οι απαράδεκτες συνθήκες δεν είναι δυνατό να συνεχιστούν.
Το λαϊκό κίνημα πρέπει να δραστηριοποιηθεί ώστε να εξαλειφθούν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger