Home » , » Προφυλακίστηκε το ζεύγος Παπαντωνίου. Τα "καμένα χαρτιά" στον βωμό των μηχανισμών "συστημικής αυτοκάθαρσης"

Προφυλακίστηκε το ζεύγος Παπαντωνίου. Τα "καμένα χαρτιά" στον βωμό των μηχανισμών "συστημικής αυτοκάθαρσης"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 | 12:05 π.μ.

Η είδηση που υπάρχει σχεδόν ομοιότυπη σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ μας λέει ότι ο εισαγγελέας προφυλακίσεως και η ανακρίτρια διαφθοράς έκριναν ότι μετά τις πολύωρες απολογίες τους, έπρεπε να προφυλακιστούν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.  

Αναφερόμαστε φυσικά στην εμπλοκή του Γ. Παπαντωνίου στο σκάνδαλο των πολεμικών εξοπλισμών. Ο πρώην υπουργός κατάφερε να ξεπλύνει τουλάχιστον 2.835.197,05 ελβετικά φράγκα και να αποκτήσει - σύμφωνα με την δικογραφία- και μεγάλη ακίνητη περιουσία στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Παράλληλα ακόμα αναζητείτε ο τελικός αποδέκτης άλλων 2.242.299 ευρώ που έχει δώσει σε μίζες σε Έλληνες αξιωματούχους η ίδια γαλλική εταιρεία που φέρεται ότι δωροδόκησε τον Παπαντωνίου.  για τις φρεγάτες, και διακινήθηκε με παρεμφερή τρόπο και μέθοδο με το ποσόν που αποδίδεται πλέον ότι κατέληξε στον Γιάννο Παπαντωνίου.

Να θυμίσουμε τι γράφαμε στον ιστότοπο μας στις 25 Οκτώβρη 2013,

Η ύπαρξη του λογαριασμού, που ήταν στο όνομα της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, έγινε γνωστή, όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ. Μάλιστα, στην αρχή ο πρώην υπουργός είχε υποστηρίξει, ότι δεν υπάρχει λογαριασμός. Στην συνέχεια άφησε να εννοηθεί, ότι η σύζυγός του δεν του το είχε αποκαλύψει. Ο λογαριασμός υπήρχε για να βάζει ο πρώην σύζυγος της την διατροφή για τα παιδιά τους και έτσι ο ίδιος δεν χρειαζόταν να το ξέρει, υποστήριξε τελικά.

Η υπόθεση είχε πάρει την δικαστική της διάσταση, ο Γιάννος Παπαντωνίου και οι σύζυγός του απολογήθηκαν σε ανακριτή  για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος και 20.000 ευρώ η σύζυγός του.

Δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει αυτή η ιστορία. Ισως το πολιτικό σύστημα μπροστά στην παντελή απαξίωση του να ετοιμάζεται να στείλει τον Γιάννο να κάνει παρέα στον Ακη στην προσπάθεια του να δημιουργήσει μαζικά την ψευδαίσθηση ότι έχει τους μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης».



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger