Home » » Π. Παυλόπουλος: Υμνώντας το "σφάξε με αγαμ' ν' αγιάσω"

Π. Παυλόπουλος: Υμνώντας το "σφάξε με αγαμ' ν' αγιάσω"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 | 11:59 μ.μ.

Απ' την είδηση που μας γνωστοποιεί το ΑΠΕ ενημερωνόμαστε ότι η "Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης", τίμησε τον Π. Παυλόπουλος απονέμοντας του το "Χρυσό Εμβλημα" της.

Κι αφού, λοιπόν, ο "παρελασιάρχης" που φέρει τον τίτλο "Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας" δήλωσε "βαθύτατα συγκινημένος" από το "παράσημο" που εισέπραξε, ανέβηκε στον άμβωνα που τους προσφέρθηκε για να μας κάνει το σχετικό κήρυγμα: 

"Η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους μεγάλους Αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας και τη καθοριστική συμβολή της στην υπεράσπιση της Ιστορίας μας και της Πατρίδας μας και το Εθνικό, κυριολεκτικώς, τούτο χρέος οφείλουμε να το εκπληρώνουμε με συνέπεια πολύ περισσότερο σήμερα", μας είπε μεταξύ άλλων ο Παυλόπουλος.

Που, στον διάολο τα ανακάλυψε όλα αυτά; Που ήταν και για ποιον ήταν "καθοριστική συμβολή" της επικρατούσας θρησκείας "στους μεγάλους Αγώνες του Λαού μας"; Στάθηκε μήπως δίπλα στους επαναστάτες του 1821; Το ακριβώς αντίθετο.

Προφανώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους δεν είναι τόσο ανιστόρητος. Κάποια βασικά πράγματα τα γνωρίζει. Και σίγουρα θα ξέρει ότι όπως ακριβώς η ελληνική "Ορθόδοξη Εκκλησία" πρόσφερε τις υπηρεσίες της στις δυνάμεις του άξονα, όταν είχαν καταλάβει την Ελλάδα, την ίδια ακριβώς στάση κράτησε και κατά την Απριλιανή δικτατορία.

Πρέπει όμως να μας πει το συγκεκριμένο τροπάρι του, για την υποτιθέμενη "προσφορά" της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Εθνος.
Ασε που ο ίδιος σαν "βαθιά θρησκευόμενος" που είναι, όπως έχει δηλώσει, μπορεί να εκτιμάει ότι η στάση διαχρονικά των αρχιρασοφόρων, είχε θετικά αποτελέσματα για την τάξη που υπηρετεί.

Εντάξει, στα πλαίσια των καθηκόντων του Π. Παυλόπουλου είναι να καλλιεργεί τον σκοταδισμό και την θρησκοληψία, Ας μην το κάνει όμως τόσο ατσούμπαλα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger