Home » , » Μαζική η πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Μαζική η πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 | 8:56 μ.μ.

Χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την σημερινή πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι διαδηλωτές που αφετηρία είχαν το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, όπου έξω απ' αυτό άφησε την τελευταία του πνοή ο νεαρός ακτιβιστής, κατευθύνθηκαν προς την βουλή και στην συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο απ' όπου είχαν ξεκινήσει.

Μέλη από οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και άλλοι πολίτες, διατράνωσαν την απόφαση τους να μην αφήσουν να κουκουλωθεί αυτό το έγκλημα και οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Ζακ να λογοδοτήσουν.

"Οχι στην συγκάλυψη" έγραφε ένα πανό, ενώ κάποια στην διάρκεια της πορείας ακούστηκαν αρκετά συνθήματα όπως: "Στην ομόνοια δεν έγινε ληστεία / Μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία" και "Εργάτες μετανάστες οροθετικοι, παλεύουμε τη φτώχεια και την καταστολή"

Με την πορεία διαμαρτυρία τους οι διαδηλωτές απαίτησαν την άμεση και και ουσιαστική απόδοση δικαιοσύνης, για την δολοφονία του Ζακ.

***

 Αυτός Ήταν ο Ζακ

Στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του VICE «Drag Νύχτες στην Αθήνα», στο οποίο πρωταγωνιστούσε. Το ντοκιμαντέρ στην συνολική του μορφή προβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, και επανήλθε στην επικαιρότητα τον Σεπτέμβριο του 2018.


Πηγή
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger