Home » , , » Ποιοι "διορατικοί" οι Ελληνες μπάτσοι σε σχέση με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Ποιοι "διορατικοί" οι Ελληνες μπάτσοι σε σχέση με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 | 7:34 μ.μ.

Οχι ότι μάθαμε κάτι καινούργιο για τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν όσοι μετανάστες -πρόσφυγες βρίσκονται έγκλειστοι στο στρατόπεδο της Μόριας στην Λέσβο, από το ρεπορτάζ των New York Times που δημοσιεύτηκε πριν δυο μέρες.

Σε μια δομή που είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει στοιχειώδεις συνθήκες παραμονής για 3.000 άτομα και έχουν στοιβάσει τριπλάσιους, είναι αναμενόμενο να είναι αφόρητες οι καταστάσεις που επικρατούν.

"Έχω βρεθεί σε αρκετά τρομερά καταστροφικά στρατόπεδα και καταστάσεις", δήλωσε η Louise Roland-Gosselin, η οποία είναι επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα για τους γιατρούς χωρίς σύνορα και πέρασε πέντε χρόνια σε περιοχές κρίσης στο Κονγκό και το Νότιο Σουδάν, επισημαίνοντας: "Πρέπει να πω ότι η Μόρια είναι το στρατόπεδο στο οποίο έχω δει το υψηλότερο επίπεδο ταλαιπωρίας».

Εκείνο που επίσης είναι αξιοσημείωτο και σε ένα βαθμό δίνει απαντήσεις στα σκληρά περιστατικά που συμβαίνουν εκεί ανάμεσα στους πρόσφυγες, είναι  το σημείο του ρεπορτάζ που μας ενημερώνει ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του καταυλισμού είναι πρόσφυγες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν, πολλοί από τους οποίους υπέστησαν τραυματισμούς από τον πόλεμο, οι οποίοι επιδεινώνονται από τις άθλιες συνθήκες, που επικρατούν και οι οποίες τροφοδοτούν την απόγνωση τους.
Αυτό το γεγονός εκτός των άλλων έχει σαν συνέπεια αυτό που δήλωσε ο επικεφαλής ψυχίατρος της ομάδας στη Λέσβο, Alessandro Barberio: "Δεν είχε δει ποτέ τέτοιο συντριπτικό αριθμό σοβαρών περιπτώσεων ψυχικής υγείας"! Και όλοι καταλαβαίνουμε που μπορεί να οδηγηθούν συνάνθρωποι μας με ψυχικές διαταραχές!

Ισως το πιο σημαντικό που πληροφορούμαστε από το δημοσίευμα των NYT ότι αυτή η κατάσταση που επικρατεί, εκτός του ότι είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, είναι και κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! Βρετανός μάλιστα αξιωματούχος, που μιλούσε εξ' ονόματός της πρότεινε να διατηρούνται οι συνθήκες στη Μόρια σε χαμηλά επίπεδα ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά για την άφιξη και νέων μεταναστών στην Ελλάδα!

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έρχεται δεύτερος.
Από το 2013 είχε προηγηθεί πιο "διορατικός" Ελληνας αρχιμπάτσος που είχε πει τα ίδια ακριβώς, με άλλα λόγια.

Αναφερόμαστε, συγκεκριμένα στον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο, που δήλωνε ότι "Πρέπει να κάνουμε το βίο αβίωτο" σε μετανάστες-πρόσφυγες ώστε ούτε καν να σκέπτονται να 'ρθουν στην χώρα μας.
Και φυσικά οι ένστολοι υφιστάμενοι του υπάκουσαν στις εντολές του, με ιδιαίτερο ζήλο.

Οι καταγγελίες για βασανιστήρια από μπάτσους σε βάρος μεταναστών - προσφύγων, (ελάχιστες είναι αυτές που έρχονται στην επιφάνεια σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα), που έχουν δει τα τελευταία χρόνια την δημοσιότητα είναι δεκάδες.
Αποτέλεσμα κανένα.
Απ' όσο διαπιστώνουμε οι προσχηματικές ΕΔΕ που αναγγέλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις, σχεδόν πάντα καταλήγουν άκαρπες. 

Η ασυδοσία που απολαμβάνουν οι μπάτσοι για όσα εγκλήματα διαπράττουν και έρχονται στην επιφάνεια είναι διαχρονική. Το ίδιο διαχρονικές είναι και οι άθλιες συνθήκες που βιώνουν όσοι μετανάστες-πρόσφυγες βρίσκονται έγκλειστοι μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger