Home » , » Δυο επισημάνσεις για την σημερινή παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στην πρεσβεία της Αργεντινής.

Δυο επισημάνσεις για την σημερινή παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στην πρεσβεία της Αργεντινής.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 | 6:45 μ.μ.

Σήμερα το πρωί μέλη του "Ρουβίκωνα" επισκέφτηκαν την πρεσβεία της Αργεντινής, έριξαν τρικάκια και ανάρτησαν πανό, πραγματοποιώντας μια κίνηση  αλληλεγγύης στον αγώνα των αυτόχθονων της Αργεντινής και αποτίοντας φόρο τιμής στον δολοφονημένο Αργεντίνο αναρχικό Σαντιάγκο Μαλντονάντο.

Σε κείμενο που ανάρτησε, στο indymedia, η αναρχική ομάδα, αφού αναφέρονται στην κατάσταση που επικρατεί στην Λατινική Αμερική, σε μια περιοχή όπου "η πρακτική των εξαφανίσεων και των δολοφονιών σε όσους αντιστέκονται στα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών, είναι συνηθισμένη" κάνει την εκτίμηση ότι αυτή είναι "μια εικόνα από το δικό μας παρόν και μέλλον. Ένα μέλλον όπου το κεφάλαιο κάνει ότι θέλει, ένα μέλλον που επενδυτές μπαινοβγαίνουν όπου θέλουν, που εκτός από μισθούς, δικαιώματα, συντάξεις εξαφανίζονται και άνθρωποι και τους βρίσκουν να επιπλέουν σε ποτάμια".

"Πόσο λοιπόν μακριά είναι από την Ελλάδα η Αργεντινή και οι αυτόχθονες Ινδιάνοι; Πόσο καιρό ακόμα έχουμε πριν οι μπράβοι των εταιρειών, ένστολοι ή μη αρχίζουν να "εξαφανίζουν" κι εδώ κόσμο;", αναρωτιέται στο κείμενο του ο "Ρ" κάνοντας αναφορά στο  "έγκλημα της Ελντοράντο Γκόλντ που συνεχίζεται στις Σκουριές".

Από την πλευρά μας, σχολιάζοντας την ενέργεια της αναρχικής ομάδας θα εστιαστούμε σε δυο πράγματα. Οταν μια συλλογικότητα διαθέτει στοιχειώδη οργάνωση, σχεδιασμό και περιφρούρηση των δράσεων της, "εξουδετερώνει" κάθε αποτελεσματικότητα των κατασταλτικών μηχανισμών. 
Και στην προκειμένη περίπτωση, ούτε οι "προληπτικές προσαγωγές", μελών του "Ρ" είχαν κανένα αποτέλεσμα ούτε η προσπάθεια, εκ μέρους της ασφάλειας να παρακολουθεί τα μέλη της συλλογικότητας.

Από την άλλη εντυπωσιάζει η "ευαισθησία" της ελληνικής κυβέρνησης η οποία μέσω του αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος  εξέφρασε "τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τη σημερινή ενέργεια του «Ρουβίκωνα», στον πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα Juan Jose Arcuri". 
Μάλιστα, σύμφωνα με την ειδησεογραφία "ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε στον Αργεντινό πρεσβευτή ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι" για μια ενέργεια στην οποία, όπως δήλωσε ο  "κ. Arcuri, δεν εκδηλώθηκε καμιά πράξη βίας εναντίον της πρεσβείας".

Υπέροχα. Το να εξαφανίζονται και να δολοφονούνται άνθρωποι που αγωνίζονται για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, από το καθεστώς της Αργεντινής, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αμελητέο γεγονός. Το να κρεμαστεί ένα πανό και να ριχθούν κάποια τρικάκια στην πρεσβεία ενός δολοφονικού κράτους είναι κάτι που πρέπει να καταδικαστεί. 

Υ.Γ: Αυτό που αναφέρεται σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ ότι έγιναν εννιά προσαγωγές μελών του "Ρουβίκωνα" είναι εντελώς ανακριβές. Ολα τα μέλη της αναρχικής ομάδας μετά την παρέμβαση τους στην πρεσβεία της Αργεντινής αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα.
Απλώς οι μπάτσοι έκαναν προσαγωγές σε κάποιους άσχετους πολίτες και τα ΜΜΕ αναπαράγουν ότι τους λένε οι ασφαλίτες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger