Home » , » Σύντροφοι, μας ξέφυγαν πολλοί «τροφοί»... Τι να προκάνουμε όμως κι εμείς;

Σύντροφοι, μας ξέφυγαν πολλοί «τροφοί»... Τι να προκάνουμε όμως κι εμείς;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 | 2:03 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Για τον Αμβρόσιο έχουμε πει πάρα πολλά. Ο ίδιος φροντίζει να μένει στην επικαιρότητα και να μας προκαλεί ναυτία με τις μεσαιωνικές, φασιστικές δηλώσεις.
Νομίζω πως μετά από την καριέρα ως μπάτσος και παπάς, θέλει να αλλάξει επάγγελμα. Θέλει να γίνει τοκογλύφος.
Κατανοητό, έχει τα βασικά προσόντα για τη δουλειά, οι αποδοχές είναι καλές, δεν ξέρω βέβαια πόσα βγάζει ένας Μητροπολίτης από τα «τυχερά», αλλά σίγουρα του πάει περισσότερο με το χαρακτήρα που 'χει. Δεν χρειάζεται πλέον να υποκρίνεται τον καλό, τον φιλάνθρωπο, τον χριστιανό… είναι κι αυτό ένα βασικό «πλεονέκτημα».

«Η οφειλή της Πολιτείας προς την Εκκλησία θα παραμένει πάντοτε ΕΝΑ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΝ ΧΡΕΟΣ», μας είπε ο δεσπότης.
Δηλαδή μην κάνουμε τον κόπο για νέα Μνημόνια, θα χρωστάμε έτσι κι αλλιώς. Το χρέος και εδώ είναι βιώσιμο, εμείς πάλι δεν τη βγάζουμε καθαρή με τόσα γραμμάτια.

Λέει ακόμα την Εκκλησία μητέρα και τροφό του έθνους. Όπα! Εδώ παραπέφτει σε αντιφάσεις, όπως θα έλεγαν και οι μπάτσοι, πρώην συνάδελφοί του. Δεν ρωτάω ποιος είναι ο πατέρας του έθνος, δεν είμαστε κουτσομπόληδες, αλλά τροφός σημαίνει παραμάνα.
Η μάνα θα είναι, ή παραμάνα. Μάλλον για κακιά μητριά την κόβω, αλλά τες πα.
Γυναίκα που θήλαζε ξένα παιδιά έναντι αμοιβής.

Πότε μας βυζάξατε ρε; Που μας αρμέγετε συνέχεια; Ο άλλος ορισμός είναι γυναίκα, που έχει σαν επάγγελμα τη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση παιδιών, συνήθως σε μικρή ηλικία.
Ωραία, τώρα μεγαλώσαμε, φτάνουν τα παραμύθια.

Ο Αμβρόσιος ξέρει ότι ο Ιερώνυμος πέτυχε
1) Να μην απολυθεί κανείς ιερέας ότι κι αν γίνει στο δημόσιο μετά τις εκλογές. Το τι θα γίνει; «Κοντός ψαλμός αλληλούια».
2) Να μην περικοπεί ούτε ένα Σεντ από τους κληρικούς. 
3) Να δώσει η εκκλησία, ΑΝ θέλει. Τρέχα γύρευε δηλαδή.
Επίσης γνωρίζει πως τυχόν διαπραγματεύσεις μεταξύ αστών πολιτικών και παπάδων θα διαρκέσουν πάρα πολύ καιρό.

Γιατί τα λέει λοιπόν; Γιατί είναι κομματόσκυλο και το 2019 είναι προεκλογικό. Κάνει την εκστρατεία υπέρ της χρυσής εγκληματικής οργάνωσης. 
Γι αυτό δεν παραλείπει να καταδικάσει τους κομμουνιστές. Λέει ότι είχαν βαρβαρική συμπεριφορά εναντίον ενός παπά στον Εμφύλιο, Μεγάλη Παρασκευή.
Κάποιοι σύντροφοι, που ξέρουν μπορούν να μας ενημερώσουν αν και γιατί.

Πάντως να κάνω μια παράκληση. Την επόμενη φορά που σύντροφοι θα τιμωρήσουν ρουφιάνο, και συνεργάτη κατακτητών, να φροντίσουν να είναι Πάσχα, να κάνουμε κι Ανάσταση.
Για την Ιστορία υπήρχε κι άλλος παπάς στο χωριό, που ήταν με το ΕΑΜ. Αυτός δολοφονήθηκε από τους δεξιούς, δεν είδα όμως να το θυμάται ο Αμβρόσιος.

Να του θυμίσω μερικούς μόνο από τους πολλούς ομοϊδεάτες του, όπως τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ευλόγιο, που προέτρεπε το ποίμνιο του να μην παραβαίνει τους γερμανικούς νόμους και να μην βοηθά τους αντάρτες, καθώς και τη συνεργασία του στον αφανισμό των Εβραίων, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα που έστειλε επιστολή ζητώντας άμεση υποταγή και συνεργασία των Ελλήνων με τους Γερμανούς.
Να μην βοηθάν αντάρτες «γιατί η δράση τους οδηγεί σε ολοκαυτώματα», κι ένα σωρό άλλοι, Φιλάρετος, Θεόφιλος...
Ένας κι ένας: Ανώμαλοι, καθάρματα εγκληματίες και προδότες.

Σύντροφοι, μας ξέφυγαν πολλοί «τροφοί». Τι να προκάνουμε όμως κι εμείς;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger