Home » , » Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το φασιστότσουρμο - Με αφορμή την ΕΔΕ σε βάρος των μπάτσων που συνέργησαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το φασιστότσουρμο - Με αφορμή την ΕΔΕ σε βάρος των μπάτσων που συνέργησαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 | 10:56 μ.μ.


Αν θέλουν δηλαδή να κουκουλώσουν μια υπόθεση οι μπάτσοι κάνουν ΕΔΕ.

Τώρα πιάσαμε τα λεφτά μας!!! Ξέρουμε που καταλήγουν τέτοιες ΕΔΕ. Άλλωστε το λένε και τα δικά τους στοιχεία. Η περίπτωση του σώματος «Εσωτερικών υποθέσεων» (ένα τμήμα που συγκροτήθηκε υποτίθεται από «αδιάφθορους» μπάτσους για να ελέγξει τάχα τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους) είναι χαρακτηριστική. 

Στα χρόνια της λειτουργίας του έλαβε 5.184 καταγγελίες με υποθέσεις για μπάτσους που εκβίαζαν, βιαιοπράγησαν, ήταν αναμειγμένη σε ιστορίες διακίνησης ναρκωτικών κ.λ.π. 
Το αποτέλεσμα ήταν μόνο στους 76 να αποδώσουν ευθύνες. Και αυτοί τιμωρήθηκαν με ποινές χάδι (ελάχιστες χρηματικές ποινές, κάποιες μέρες αργίας). 
Προσχηματικές περιπτώσεις τιμωρίας μπάτσων απλώς και μόνο  για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους σ’ αυτό το σώμα οι μπάτσοι που αμείβονται περισσότερο απ’ τα άλλα μπατσογούρουνα.

 Αν θέλουν δηλαδή να κουκουλώσουν μια υπόθεση κάνουν ΕΔΕ.

Απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας.

Σε κάθε περίπτωση αστυνομικής βίας, έχουμε συνηθίσει να ακούμε τη γνωστή επωδό: για το θέμα διατάχθηκε ΕΔΕ.
Οι ΕΔΕ, τις οποίες διενεργούν αξιωματικοί της αστυνομίας, είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται για τη συσκότιση γεγονότων και την αποφυγή άμεσων κυρώσεων, ακόμα και σε καταφανείς περιπτώσεις, όπως αυτή της ζαρντινιέρας.

Γνωστή η κατάληξη των Εμεις Δεν Ευθυνόμαστε. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά γι’ αυτό το ζήτημα και για την ατιμωρησία που έχουν διαχρονικά οι ένστολοι πραίτορες προστασίας του συστήματος –ή διαφορετικά «το κράτος είστε εσείς» όπως είχε δηλώσει απευθυνόμενος προς τους μπάτσους ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Θα ήταν πλεονασμός όμως, αφού με μια αναζήτηση στον ιστότοπο μας θα βρείτε πολλές σχετικές αναφορές.

Επειδή πρόσφατα είδε την δημοσιότητα η ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε σε βάρος των μπάτσων που συνέργησαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και η οποία προϊδεάζει ότι θα επιβληθούν μεγάλες ποινές στους εγκληματίες αστυνομικούς να πούμε ότι εμείς έχοντας υπ' όψιν τα δεδομένα που αναφέραμε παραπάνω είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.
Και για άλλον μπάτσος -ο οποίος συμμετείχε στο λιντσάρισμα του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου, στην γνωστή υπόθεση της "ζαρντινιέρας", ανάλογα δημοσιεύματα είχαν υπάρξει και τελικά το "όργανο της τάξης" ... πήρε προαγωγή.

Οπότε ας μην βιαζόμαστε να κάνουμε εκτιμήσεις.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τα "απόνερα" που δημιουργήθηκαν απ' αυτή την εξέλιξη. Στην κατεύθυνση αυτή είναι εύστοχο το κείμενο που υπογράφει η Βίκυ Σαμαρά και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα news247. (Προφανώς δοσμένο από αστική ματιά και παραβλέποντας τον ουσιαστικό ρόλο των δυνάμεων καταστολής).

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το φασιστότσουρμο

Το πόρισμα της ΕΔΕ- καταπέλτης σε βάρος των οκτώ αστυνομικών για το φόνο του Ζακ Κωστόπουλου δεν άρεσε καθόλου στους "εγώ δεν είμαι ΧΑ, αλλά" των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στον πρόεδρο των αστυνομικών και στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης. Τη ρήση αυτή έχει υιοθετήσει ως εμβληματική φράση η ΕΣΗΕΑ, γιατί -με όσα αρνητικά κι αν έχει να καταλογίσει κανείς στα ΜΜΕ- είναι η αλήθεια. Και χωρίς αυτή τη Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Για αυτό και το δημοσιογραφικό απόρρητο άλλωστε είναι κατοχυρωμένο και συνταγματικά.

Σε μερικούς βέβαια δεν αρέσει ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η Δημοκρατία. Και δεν παύουν να μας το θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία.

Το πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου, το οποίο είναι καταπέλτης για τους οκτώ άνδρες της ομάδας Δίας που ενεπλάκησαν, προκάλεσε ικανοποίηση στους δημοκράτες Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικών φρονημάτων. Γιατί είναι μία από τις σπάνιες φορές που σε αυτή τη χώρα ΕΔΕ καταλήγει σε απόδοση ευθυνών και δη σε υπόθεση αστυνομικής βίας.
Μία φορά που δε φταίει η ζαρντινιέρα και δεν προσπαθεί κανείς να μας πείσει ότι μας γελούν τα μάτια μας- προφανώς διότι τα στοιχεία είναι απλά συντριπτικά και διότι μόνο τυφλός από φανατισμό δε θα έβλεπε την αλήθεια.

Όπως βέβαια θα περίμενε κανείς, υπήρξαν και αυτοί στους οποίους το πόρισμα δεν άρεσε καθόλου. Και άρχισαν να ψάχνουν τεχνικές λεπτομέρειες και πλάγιες οδούς αμφισβήτησης του, αφού επί της ουσίας βέβαια δεν έχουν να πουν τίποτα: Ως γνωστόν όταν δεν σε βολεύει καθόλου η αλήθεια, μία εύκολη γκεμπελική λύση είναι να αμφισβητήσεις αυτόν που τη λέει, εννοείται με άσχετα και αβάσιμα “επιχειρήματα”.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι “δεν είμαι Χρυσή Αυγή, αλλά” κάνουν όπως πάντα φασαρία. Προσπαθούν να δείξουν ότι είναι περισσότεροι από ότι στην πραγματικότητα είναι και να σπείρουν απλώς σπόρους αμφιβολίας στα μυαλά όσων δεν έχουν ξεκάθαρη και κάθετη άποψη ή δεν είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένοι. Είναι όμως μειοψηφία, ηχηρή μεν, αλλά μειοψηφία θλιβερή.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών, ο “αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει”, έσπευσε επίσης να επιχειρήσει την αμφισβήτηση του πορίσματος με θεωρίες συνομωσίας και υπόνοιες περί πολιτικής κατεύθυνσης. Τι εννοεί ο κύριος αυτός; Ότι οι αστυνομικοί είναι υποχείρια; Έτσι τους βλέπει μάλλον και έτσι τους θέλει.
Εμείς πάλι τους θέλουμε αστυνομικούς, που πάει να πει αυτοί που διασφαλίζουν το νόμο και άρα τη Δικαιοσύνη. Ακόμη και όταν το νόμο τον παραβαίνουν “συνάδελφοι” τους.

Και από κοντά ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ αντιπρόεδρος της ΝΔ, αυτός που δε θα ησυχάσει αν δε διαλύσει μία ιστορική παράταξη της χώρας μόνο και μόνο για να γίνει ο ίδιος αρχηγός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, θυμήθηκε να καταθέσει ερώτηση για τη διαρροή του πορίσματος της ΕΔΕ, όχι για το περιεχόμενο του, που δεν τόλμησε βέβαια να αμφισβητήσει.
Δεν τον είχε πιάσει ο πόνος όταν διέρρεαν ψευδείς πληροφορίες ότι δήθεν ο Ζακ Κωστόπουλος είχε μαχαίρι, ούτε επιλεκτικά αποσπασματικά αποτελέσματα τοξικολογικών και ιατροδικαστικών. Εάν το πόρισμα βέβαια ήταν απαλλακτικό δε θα έκανε ερώτηση. Αλλά δεν ξέραμε να ρωτάμε τον κ. Γεωργιάδη πριν κάνουμε ρεπορτάζ. Διότι δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις μόνο όσα κάποιος δε θέλει, τα υπόλοιπα είναι δημόσιες σχέσεις.

Ο δε πολιτευτής της ΝΔ, επίσης προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης που είναι συνήγορος των κατηγορούμενων ανδρών της ΔΙΑΣ έσπευσε να προσπαθήσει να θολώσει τα νερά με ένα εξώδικο που γνωρίζει πολύ καλά ότι καμία βάση δεν έχει παρά τη δημιουργία εντυπώσεων.

Τη δουλειά του κάνει βέβαια ο άνθρωπος ως δικηγόρος των αστυνομικών, διότι η ΕΔΕ αν και είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από τη δικαστική διαδικασία, οπωσδήποτε δεν λειτουργεί υπέρ τους. Αλήθεια όμως, στη ΝΔ θεωρούν ότι συνάδει η ιδιότητα του ως πολιτευτή με αυτή του συνηγόρου ανθρώπων που η υπηρεσιακή διαδικασία έκρινε ότι συμπεριφέρθηκαν κατά τρόπο τέτοιο ώστε πια δεν αξίζουν να ανήκουν στο Σώμα; Θα είναι ξανά υποψήφιος; Και τι θα έλεγαν πολλοί από τη ΝΔ, με πρώτο και κύριο τον λαλίστατο Άδωνι, εάν ένας πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνήγορος μέλους της 17 Νοέμβρη πχ;

Χέρι χέρι οι πρώην του Καρατζαφέρη και οι δειλοί χρυσαυγίτες, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά. Δε θέλουν αλήθεια και δικαιοσύνη και κυρίως δεν θέλουν αστυνομικούς, αλλά μπασκίνες, ελεγχόμενους από αυτούς, υποχείρια πολιτικών ορέξεων και φορείς σκοταδισμού. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν κάθε έντιμο αστυνομικό και κάθε δημοκράτη πολίτη. Δε θα τους περάσει.

Ο Ζακ δυστυχώς δε θα γυρίσει πίσω, αλλά όλοι εμείς, η δημοκρατική πλειοψηφία, θα συνεχίσουμε να απαιτούμε δικαιοσύνη μέχρι τέλους και θα τη λάβουμε.

Ύστερογραφο:

Για να ξεκαθαρίσουμε ότι νομικά οι ισχυρισμοί αυτού του εσμού δεν ευσταθούν διόλου, σημειώνονται τα εξής, πέραν του καταρχήν προφανούς ότι διαρροές αντίστοιχου τύπου γίνονται διαρκώς και σε υψηλού ενδιαφέροντος υποθέσεις, χωρίς πχ να ιδρώσει το αυτί του κ. Γεωργιαδη όταν διέρρευσε η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η ΕΔΕ έχει τα χαρακτηριστικά της ανάκρισης και ως εκ τούτου είναι μυστική και η μυστικότητα δεν αίρεται με την υποβολή του πορίσματος και πριν ασκηθεί η πειθαρχική δίωξη. Ομως αυτό ισχύει για την περίπτωση που προκύπτουν από τη δημοσιοποίηση τα στοιχεία των υπαλλήλων κατά των οποίων καταλογίζονται ευθύνες. Εν προκειμένω, δεν έχουμε δημοσιοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων ώστε να βλάπτονται τα συμφέροντά τους.

Εξάλλου, εάν υπήρχε οποιοδήποτε ουσιαστικό θέμα, ο κ. Πλεύρης δε θα περιοριζόταν σε εξώδικο, το οποίο είναι προειδοποιητικό έγγραφο και δεν έχει νομικές συνέπειες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger