Home » , » Ο "Νιόνιος" των εφηβικών μας χρόνων και ο σημερινός κατάπτυστος Σαββόπουλος

Ο "Νιόνιος" των εφηβικών μας χρόνων και ο σημερινός κατάπτυστος Σαββόπουλος

Από giorgis , Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 | 4:33 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Σαν σήμερα το 1944 γεννήθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος και είναι ευκαιρία να γράψουμε δυο λόγια για τον τραγουδοποιό αυτό που τελευταία απασχόλησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωση με αφορμή ένα περιστατικό στην μουσική σκηνή «Άλσος», όπου εμφανίζεται.

Εκεί, λοιπόν, καθώς ο Σαββόπουλος τραγουδούσε το γνωστό τραγούδι «You can leave your hat on» του Joe Cocker, εμφανίστηκε στην πίστα -πιθανόν να ήταν στημένο το όλο σκηνικό για διαφημιστικούς λόγους- μια ξανθιά τύπισσα, κάνοντας στριπτίζ, μένοντας με τα εσώρουχα της, με τον τραγουδιστή να προβάλλει μια αισθητική που για κάποιους υποδηλώνει σεξιστική σαπίλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, για όσους μεγαλώσαμε με τα τραγούδια του, να νιώσουμε θλίψη και απογοήτευση για το κατάντημά του.
Ο Σαββόπουλος, ένας αναμφισβήτητα ταλαντούχος καλλιτέχνης, είχε από χρόνια εκδηλώσει δημόσια την παλινδρόμηση του, μέχρι να κατασταλάξει με ποιον θα πάει τελικά.
Και επέλεξε να συνταχτεί με τις αντιδραστικές δυνάμεις σε βαθμό τέτοιο μάλιστα, που δεν θα είναι υπερβολικό να του αποδώσει κανείς τον χαρακτηρισμό του εθνοκάπηλου ρατσιστή.

Πριν από κάποια χρόνια δεν δίστασε να βγει δημοσίως στις τηλεοράσεις και να ζητήσει  να μεταφερθούν όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα σε άγονα νησιά και ερημωμένα χωριά, και να δημιουργηθούν ουσιαστικά σύγχρονες Σπιναλόγκες. 

Με λίγα λόγια μας είχε πει κάτι που μόνο ένας καραμπινάτος ναζί, τύπου Κασιδιάρη θα μπορούσε να σκεφτεί.
«Να αφήσουνε αυτούς τους ρατσισμούς και να καταλάβουνε ότι θα ζωντανέψουνε οι τόποι  θα καλλιεργηθούν χωράφια που τώρα μαραζώνουν και εν πάση περιπτώσει πρέπει να βοηθήσουμε την Αθήνα αυτή την στιγμή γιατί αν βουλιάξει η Αθήνα θα βουλιάξει η Ελλάδα», είχε τονίσει, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την ρατσιστική πρόταση του, απευθυνόμενος σ' αυτούς που του έκαναν κριτική.

Και φυσικά αυτές οι απόψεις του Σαββόπουλου έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από το αστικό κατεστημένο. Ο τότε υπουργός Αμυνας Γ. Βαρβιτσιώτης, τον χρηματοδοτεί -με δικά μας χρήματα φυσικά- για να κάνει  «τουρνέ» σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας ώστε να μεταλαμπαδεύσει στα στρατευμένα νιάτα του λαού μας,τις "πατριωτικές του" απόψεις, ενώ την ίδια στιγμή άνοιξαν διάπλατα για τον "Νιόνιο" των εφηβικών μας χρόνων, τα σαλόνια της "καλής κοινωνίας". 

Οπως μας πληροφορούσε το "Βήμα" μάλιστα, στις 19 Αυγούστου 2013, σε ένα κείμενο του που έφερε τίτλο  "Ο τέως, ο Νιόνιος, επιχειρηματίες και εφοπλιστές στο πάρτι Κουτσολιούτσου",
"Στη θαλαμηγό του Αμπράμοβιτς οι καλεσμένοι του διασκέδαζαν με δυνατές μουσικές, σε ένα από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού -σ.σ στις Σπέτσες- (δίπλα στην Ξυλοκέριζα), ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος απολάμβανε το ποτό του μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο, ισχυρούς εφοπλιστές και γνωστούς επιχειρηματίες".

"Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε/ η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες" που έγραφε και ο Μανώλης Αναγνωστάκης... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Δεκεμβρίου 2018 στις 3:06 μ.μ.

Ρε Νιονιο καθολου δε σου φαινοταν πως οταν θα μεγαλωνες θα γινοσουν
τοσο και τετοιο ρεζιλι των σκυλιων Κι ομως εγινες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger