Home » , » Γαλλία: Τα θύματα της κρατικής καταστολής -Νέες κινητοποιήσεις των "Κίτρινων Γιλέκων"

Γαλλία: Τα θύματα της κρατικής καταστολής -Νέες κινητοποιήσεις των "Κίτρινων Γιλέκων"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 | 11:53 μ.μ.

«Πολύ ισχυρότερες» κινητοποιήσεις συγκριτικά με εκείνες του περασμένου Σαββάτου αναμένουν από τα «κίτρινα γιλέκα» οι γαλλικές αρχές αύριο. Εν όψει της «ένατης πράξης», στη γαλλική επικράτεια θα αναπτυχθούν 80.000 αστυνομικοί – και 5.000 στο Παρίσι - με την ελπίδα να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία ξύπνησαν τις δυσάρεστες μνήμες από τις πρώτες διαδηλώσεις, τον Νοέμβριο, αναφέρει η ειδησεογραφία.

Την ίδια στιγμή έρχεται στην δημοσιότητα ο κατάλογος όσων Γάλλων διαδηλωτών έπεσαν θύματα της αστυνομικής βαρβαρότητας και ανάμεσα στους άλλους έχουμε για το διάστημα από 24 Νοέμβρη μέχρι 5 Γενάρη 4 ακρωτηριασμένους, 10 που έχασαν μάτια ή ακοή και μια νεκρή.

Από την παρουσία της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξα, στο twitter  μαθαίνουμε για το σκίτσο του διάσημου σχεδιαστή Plantu για το περιοδικό L Express αυτής της εβδομάδας. Από την ίδια πηγή μαθαίνουμε ότι: Επικίνδυνη αυταρχική πρόκληση για την Δημοκρατία => "Ολοι οι πολίτες που θα συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων αύριο θα είναι συνένοχοι των ταραχών" (ακόμη κι αν δεν έχουν κάνει τίποτα) δήλωσε σήμερα και μάλιστα στην κάμερα, ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας!


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger