Home » , , , » Τσούζει ο κόκκινος δήμαρχος Πάτρας, ρεφορμιστές και δεξιούς

Τσούζει ο κόκκινος δήμαρχος Πάτρας, ρεφορμιστές και δεξιούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 | 3:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους, φτώχεια και παιδιά στην εξάρτηση"

(Από τη συνέντευξη του Δημάρχου Πατρών).

Εκλογές έρχονται και πρέπει οι αστοί υποψήφιοι να δείξουν πως αυτοί μεν οι καλύτεροι οι δε αντίπαλοί τους οι χειρότεροι.

Στην Πάτρα οι δεξιοί και οι ρεφορμιστές έχουν πολύ δύσκολο έργο. Ο κομμουνιστής δήμαρχος τα πηγαίνει περίφημα.
Να είναι επειδή στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων;
Επειδή φροντίζει για τα συμφέροντα του πόλης κι όχι για τα προσωπικά του;
"Μυστήριο", πάντως μάλλον θα βγει από τον α' γύρο.

Πρέπει λοιπόν ο πετυχημένος δήμαρχος να σπιλωθεί. Όχι μόνο για να αλώσουν ξανά το δήμο οι αστικές συμμορίες, αλλά και για να μη γίνει παράδειγμα προς άλλους δήμους, που οι υπηρεσίες τους υπονομεύονται χάριν κομματικών φίλων και ιδιωτικών εταιριών.
Να σκεφτείτε πως, όποιον Πατρινό ρωτήσετε, θα σας πει ότι ο καλύτερος προηγούμενος δήμαρχος ήταν επίσης ο κομμουνιστής Θ. Άννινος (1923 -2010) για τον οποίο ο Ριζοσπάστης έγραψε "Δεν υπάρχει εργατικός αγώνας που να μην είδε τον δήμαρχο ενεργητικό και μαχητικό συμπαραστάτη του". 

Εντελώς "τυχαία", οι κομμουνιστές αναδεικνύονται οι καλύτεροι και εντιμότεροι δήμαρχοι από την πλειοψηφία των πολιτών, ενώ είναι οι πλέον μισητοί από μια μειοψηφία επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τι να βρουν, τι να βρουν για τον Πελετίδη... έρχονται και εκλογές... προσπάθησαν να τον σπιλώσουν, μάταια όμως.
Τους "έσωσε" μια βροχή. Τουλάχιστο έτι πιστεύουν.
Αντιγράφω πριν απαντήσω: Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης (ΣΥΡΙΖΑ) έγραψε:
"Τεράστιο φιάσκο της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ η βραδιά έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού... Ενώ περιμέναμε βροχή, δεν πρόβλεψαν τέντα στη σκηνή, η τελετή έναρξης κράτησε 8,5 λεπτά ... και όλα κακά και άσχημα... Είναι επόμενο για την δημοτική αρχή του ΚΚΕ, γιατί εδώ και 5 χρόνια βλέπει το Πατρινό Καρναβάλι σαν το λιγότερο διεκπεραίωση, το περισσότερο σαν αγγαρεία..... Δυστυχώς...". Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι δηλώσεις της δεξιάς.

Δεν θα πω ότι έγινε η έναρξη για την οποία διέδιδαν πως δήθεν δε θα γίνονταν, θα τους κάνω λίγη πλάκα.
Ευτυχώς που οι παρευρισκόμενος κόσμος είχε ομπρέλες. Αν αρπάξει Πατρινός πούντα, την έβαψε ο δήμαρχος. Εξορία τον βλέπω.

Λοιπόν ρεφορμιστές και λοιποί δεξιοί:
Οφείλω να αναγνωρίσω πως είστε ειδικοί στα καρναβάλια. Παραδέχομαι πως είστε οι πιο πετυχημένοι μασκαράδες, οι μεγαλύτεροι καρνάβαλοι. Αυτή την πρωτιά σας, όχι μόνο την αναγνωρίζουμε εμείς οι κομμουνιστές, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να τη διεκδικήσουμε.

Αν κατηγορείτε το δήμαρχο μόνο γι αυτό, τότε μπράβο σας! Την πήρατε τη δημαρχία! Την έχετε στο τσεπάκι σας.

Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι. Μη βιάζεστε τόσο. Κάντε υπομονή να τελειώσουν όλα και μετά κάντε την "εποικοδομητική" σας κριτική. Δείξτε πόσο νοιάζεστε προεκλογικά για όσους θα γδάρετε μετεκλογικά.

Κανείς δεν είναι τέλειος. Ο Πελετίδης την επόμενη εικοσαετία, που θα είναι και τότε δήμαρχος, θα κάνει καλύτερο καρναβάλι κι από αυτό της Βραζιλίας. Θα συμμετέχουν οι αστοί πολιτικοί, έχει μπόλικο υλικό...

Πείτε μου τώρα κάτι άλλο: Τσούζει ο κόκκινος δήμαρχος; Πολύ ε; Τι να κάνουμε. Εμείς πονάμε από την πολιτική σας, εσείς από την ψήφο μας. Καθένας με τον πόνο του...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger