Home » , , » Π. Πολάκης: Υβριστής και συκοφάντης και με δικαστική απόφαση

Π. Πολάκης: Υβριστής και συκοφάντης και με δικαστική απόφαση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 | 5:32 μ.μ.

Σύμφωνα με την σημερινή ειδησεογραφία το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για εξύβριση, στον οποίο επέβαλε και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Η ιστορία: Ο Πολάκης είχε καταγγείλει το δημοσιογράφο Β. Μπεσκένη ότι είχε διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο Πολάκης όμως δεν έδωσε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες.
Ο Β. Μπεσκένης μήνυσε τον Πολάκη. Οι κληρονόμοι του συνέχισαν τη δίκη, έτσι ο υπουργός καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο 18.000 ευρώ και άλλα 450 για τα έξοδα της δίκης. 

Κύριε υπουργέ, καλά να πάθετε. Αν δεν καταλάβατε τι πάθατε, ρωτήστε τον κύριο Λαλιώτη. Είστε πλέον υβριστής και συκοφάντης με πτυχίο! 

Είναι πάγια θέση μου, όταν κατηγορείται κάποιος, όποιος κι αν είναι, να υπάρχουν αποδείξεις. Σε περίπτωση σκανδάλου πρέπει να γίνεται το εξής: Ή αυτός που το έκανε να τιμωρείται, εφόσον είναι πραγματικά ένοχος, ή να τιμωρηθεί αυτός που είπε ψέματα. Οτιδήποτε άλλο προωθεί τη σαπίλα, τη διαφθορά, είναι νοσηρό και επικίνδυνο φαινόμενο.
Αν ο ένοχος τη γλυτώσει, θα συνεχίσει με περισσότερη ορμή, δίνοντας το παράδειγμα σε άλλους να τον μιμηθούν. Επίσης, αν τη γλυτώσει ο ψεύτης θα συνεχίσει και αυτός και άλλοι την ίδια τακτική με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Καλώς λοιπόν καταδικάστηκε ο υπουργός, εφόσον είπε ψέματα.

Η σκανδαλολογία, οι ύβρεις, οι ψεύτικες ειδήσεις χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τις αστικές συμμορίες. Ψέματα και συκοφαντίες με κομμάτια αλήθειας συνθέτουν την επικοινωνιακή τακτική των αστικών κομμάτων. Ο λόγος που καταφεύγουν σε τέτοιες ελεεινές και τρισάθλιες πρακτικές είναι ένας. Ακολουθούν και εφαρμόζουν την ίδια ακριβώς πολιτική. Εμείς πχ μπορούμε να καταγγείλουμε τόσο τη ΝΔ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή της Υγείας. Καταστροφή που είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής. Πολιτικής περικοπών και απολύσεων.

Κι εδώ να δούμε κάποιους αριθμούς. Γράφοντας "δαπάνες για υγεία" το πρώτο που παρουσιάζεται είναι ένα έγγραφο "Δαπάνες Υγείας - ελστατ". Έχει δυο ενδιαφέροντες πίνακες. Ο πρώτος είναι ποσοστό επί του ΑΕΠ. Από το 2010 ως το 2015 η συνολική χρηματοδότηση έπεσε από 9,56% στο 8,38% με χαμηλότερο το 2014 7,94%. -1,18% σε ποσοστό. Δεν φαίνεται πολύ, αλλά ξεχνάμε πως όλα αυτά τα χρόνια έπεφτε και το ΑΕΠ.

Τα πραγματικά ποσά: Από 21.608.700.000 € στα 14.731.900.000 € πετσόκομμα δηλαδή σχεδόν στο 1/3. Με άλλα λόγια οι κυβερνήσεις έκαναν τα τρία - δυο στην Υγεία.
Ο Πολάκης θα μπορούσε να το πει αυτό. Γιατί δεν το λέει; Γιατί το 2016 (ΣΥΡΙΖΑ) οι δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν κι άλλο. 14,6 δις. Μάλιστα το πανηγυρίζουν έξω "μειώσαμε τόσο τις δαπάνες". Γιούπι! Να δούμε και τι άλλο μειώθηκε; Ο πληθυσμός της χώρας. Μάλλον όμως είναι τυχαίο. Ή μήπως όχι;

Βλέπετε, υπάρχουν επιχειρήματα και στοιχεία για να κατηγορήσεις και τη ΝΔ και τον Άδωνη. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ράμματα για τη γούνα του. Έλα όμως που η ΝΔ έκανε τα ίδια και χειρότερα.

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο είναι πως στις εκλογές θα βάλλουν δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ! Σκύλλα ή Χάρυβδη; Άννας ή Καϊάφας; Αυτά τα τόσο σοβαρά διλήμματα με αγχώνουν... mitsos175.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger