Home » , , » Δυναστεία Αγούδημοι

Δυναστεία Αγούδημοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 | 7:51 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.   

Θα αρχίσουμε με μια απεργία. 2 Ιούνη 2002 "Στο λιμάνι δόθηκε ταξική μάχη που έχει και συνέχεια" γράφει ο Ριζοσπάστης αναφερόμενος στην άγρια επίθεση από "ορδές των ράμπο" που δέχτηκαν οι απεργοί ναυτεργάτες και εργάτες της στεριάς.
Τα ανοιγμένα κεφάλια, τα σπασμένα πόδια και χέρια, τα τσακισμένα πλευρά ήταν η απάντηση της κυβέρνησης και φυσικά των εφοπλιστών σε ανθρώπους που διεκδικούσαν το δικαίωμα στο μεροκάματο, και την αξιοπρεπή διαβίωση.
Τότε ένας εφοπλιστής είχε δώσει εντολές στο Λιμενικό για το χτύπημα. Το όνομα αυτού Αγούδημος. Βέβαια δεν έφτανε η καταστολή, έτσι ο Σημίτης, ο "άγιος" αυτός απάνθρωπος, επιστράτευσε τους απεργούς. 

Ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος απεβίωσε το 2018 και στα ΜΜΕ γίνονταν η συνηθισμένη αγιογραφία στον "καπετάν-Μάκη", τον "εφοπλιστή των άγονων γραμμών". "Δεν είναι περίεργο, φυσικά, (γράφει η katiousa) που όλα σχεδόν τα μέσα ξέχασαν να αναφερθούν στα σαπιοκάραβά του, που ταλαιπωρούσαν τους επιβάτες, αλλά επιδοτούνταν κιόλας, γιατί εκτελούσαν δρομολόγια στην άγονη γραμμή".

Να ήταν όμως μόνο η ταλαιπωρία θα ήταν καλά. Θα αναφερθούμε στον ιδρυτή της δυναστείας των Αγούδημων καθώς πιστεύουμε πως έπρεπε να γυριστεί ταινία. Εδώ γυρίστηκε η ζωή του Αλ Καπόνε, του Εσκομπάρ, θεωρούμε πως οι Έλληνες εφοπλιστές αδικούνται κατάφορα. Μόνο τον Ωνάση έκαναν ταινία, γιατί; Υπάρχουν και άλλοι που έγιναν πλούσιοι.

Ζωή χαρισάμενη στις ελβετικές Άλπεις, το Μονακό και τη Νέα Υόρκη εμφανίζονται να κάνουν πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι, αν και φυγόδικοι, κατόρθωσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό μια ωραία... νύχτα, «παρέα», με τα φέσια των εκατομμυρίων που φόρεσαν στο ελληνικό δημόσιο.

Ο Γεράσιμος Αγούδημος (Agoudimos Lines) ζούσε στο Λουγκάνο (Ελβετία). Είχε φύγει από την Ελλάδα οικογενειακώς, ενώ είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλακή με αναστολή για χρέη, που αφορούσαν εργατικές και εργοδοτικές εισφορές στο ΝΑΤ. Τα 8 πλοία του κατασχέθηκαν, καθώς η Ελβετία δεν έχει θάλασσα.

Το 2000 πούλησε την εταιρεία του στον Παντελή Σφηνιά αντί 13 δις δραχμών. Προηγουμένως τον είχε κατηγορήσει για αθέμιτο ανταγωνισμό. Μετά την αυτοκτονία του Σφηνιά, ο καπετάν Μάκης παίρνει την εταιρεία και πάλι πίσω, αντί του ποσού των 3,5 δις δραχμών. Κέρδος 9,5 δις δρχ.
Από το 2003 έως και το 2008 είχε πάρει από τις επιδοτούμενες γραμμές το ποσό των 36.093.430 ευρώ, που είναι το μεγαλύτερο που εισπράχθηκε ποτέ από ακτοπλοϊκή εταιρεία. Συνολικό φέσι στο ΝΑΤ 20 εκ. ευρώ, τα οποία δεν εισπράχθηκαν ποτέ. 

Οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων, οι πολλαπλές προσεγγίσεις σε νησιωτικά λιμάνια, οι συχνές βλάβες, οι προκλητικές δηλώσεις και κάτι αυθαιρεσίες στον αιγιαλό στην έπαυλη του στο Λαγονήσι τον κάνουν αστέρι των ΜΜΕ.
Ένας υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που σκοτώνονταν να τον εξυπηρετήσει λέγονταν Καμμένος. Κάτι μου θυμίζει το όνομα...

Σήμερα λένε πως συνέλαβαν τυχαία τον Αλέξανδρο Αγούδημο που χρωστά 1,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου. "Ψιλοπράματα". Δεν πλήρωσε ούτε το ΦΠΑ. Σίγουρα τυχαία του χάλασαν την ημέρα.
Κι αν ακόμα το έπιασαν, είμαι σχεδόν βέβαιος πως η Ελληνική "δικαιοσύνη" όχι μόνο θα τον βγάλει λάδι, αλλά θα του δώσει και βραβείο. Εφοπλιστής είναι, δεν είναι Αναρχικός. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger