Home » , » Τεράστια αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο μετανάστη στο Α.Τ Ομόνοιας - Καταγγελία δολοφονίας του από μπάτσους.

Τεράστια αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο μετανάστη στο Α.Τ Ομόνοιας - Καταγγελία δολοφονίας του από μπάτσους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 | 10:13 μ.μ.

Με την δημοσιότητα που έχει πάρει η δολοφονία από μπάτσους, στο αμαρτωλό Α.Τ Ομονοίας, του 34χρονου Εμπουκά από τη Νιγηρία, εκτιμούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να φάει το σκοτάδι κι αυτή την υπόθεση.

Κι αυτό γιατί απ' την πρώτη στιγμή που ήρθε στην επιφάνεια η καταγγελία της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής η οποία ανέφερε ότι ο Εμπουκά "δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική αστυνομία", μια μεγάλη παγωμάρα, επικράτησε στην φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Η σπασμωδική τους αντίδραση ήταν παροιμιώδης. Αρχικά δήλωσαν άγνοια για το γεγονός. Μετά από πιεστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων η ΓΑΔΑ διέρρευσε ότι  ενώ ο μετανάστης "βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και στη συνέχεια κατέρρευσε". Φυσικά τα όσα επικαλέστηκε η αστυνομία δεν έπεισαν κανέναν.

Τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα που τέθηκαν αναζητούσαν επίμονες απαντήσεις και η μονότονη απάντηση των "αρμοδίων" ότι αναμένουν το "πόρισμα του ιατροδικαστή" για τα αίτια του θανάτου του μετανάστη για να αποφασίσουν αν διατάξουν ΕΔΕ για το περιστατικό, ήταν αστεία.

Αμήχανη ήταν και η στάση κυβερνητικού στελέχους όταν του θέσαμε κάποιες ερωτήσεις.
Δημόσια η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, μια συλλογικότητα που έχει καταστατικό, Δ,Σ και συνεχής δημόσιες παρεμβάσεις. καταγγέλλει ότι το μέλος της κοινότητας τους δολοφονήθηκε από μπάτσους,.
Το  "Τμήμα Νομικών Υποθέσεων" -έχει και τέτοιο η ΕΛΑΣ- αν θεωρούσε ότι συκοφαντούταν η αστυνομική υπηρεσία δεν θα έπρεπε να καταθέσει μήνυση εναντίον του Δ.Σ της οργάνωσης που έκανε την καταγγελία;

Οι τόσο "ευαίσθητοι" εισαγγελείς σε δημοσιεύματα του διαδικτύου -πρόχειρα θυμόμαστε την περίπτωση του "Γέροντα Παστίτσιου" και του αναρχικού Γ. Καλαϊτζίδη ο οποίος είχε κάνει  μια φραμπαλετζίδικη ανάρτηση για τον Σκάι, και καταδικάστηκε 8 μήνες φυλακή, τελεσίδικα- δεν συγκινήθηκαν ούτε στο ελάχιστο όταν διαβάζουν στην καταγγελία της Οργάνωσης Γυναικών Αφρικής ότι "Γνωρίζουμε ήδη δύο άτομα ακόμη από την κοινότητα μας που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα από την αστυνομική βία"
Ενδιαφέρονται για μια σκωπτική αναφορά σε ένα καλόγερο και για μια χαβαλετζίδικη ατάκα και αδιαφορούν για καταγγελίες δολοφονιών;
Θα μας απαντήσει κανένας από τους "υπηρέτες της Θεμιδας";

Και τα πράγματα σχετικά με τα αίτια θανάτου του νεαρού Νιγηριανού μετανάστη περιπλέκονται ακόμα περισσότερο διαβάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η Νιγηριανή Κοινότητα Ελλάδος.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της "Κίνησης ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή":

Α.Τ. Ομόνοιας, νεκρός στα χέρια αστυνομικών και στη σύζυγο δεν είπαν την αλήθεια όταν πήγε εκεί να ρωτήσει

Μεγάλα ερωτηματικά γεννά ο θάνατος του Εμπουκά σχετικά με τις συνθήκες και την αιτία που ξεψύχησε. Ο Εμπουκά ήταν μετανάστης εργάτης από τη Νιγηρία, πατέρας δύο μικρών παιδιών ηλικίας 6 μηνών και 5 ετών.
Την Παρασκευή 8/2 πήγε κανονικά στη δουλειά του αλλά δεν γύρισε ποτέ. Παρότι υπήρχαν οι μαρτυρίες ότι ο Εμπουκά είχε προσαχθεί – για άγνωστο λόγο - στο Α.Τ. Ομόνοιας, για τρεις ημέρες οι αστυνομικοί του τμήματος το αρνούνταν και δήλωναν άγνοια για την τύχη του.

Με τρεμάμενη φωνή η συντρόφισσά του η Τζίτζι, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου:
“Ο άντρας μου έφυγε από το σπίτι την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί. Τον περίμενα να έρθει μετά τη δουλειά αλλά δεν επέστρεψε. Δεν απάντησε στα τηλεφωνήματά μου ούτε στα μηνύματα. Πήρα φίλους του, πήρα και τον δικηγόρο μας μήπως μπορεί να μάθει κάτι.

Ο δικηγόρος πήρε τα αστυνομικά τμήματα αλλά του είπαν ότι δεν ήξεραν τίποτα. Κάποια στιγμή το Σάββατο πήγα στη δουλειά του. Εκεί ένας συνάδελφός του μου είπε ότι η αστυνομία τον είχε συλλάβει. Στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας που πήγα μου είπαν ότι δεν τον είχαν.
Στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης το ίδιο. Μου είπαν να πάρω στα νοσοκομεία. Ούτε εκεί τον είχαν.
Τελικά μετά από πολλά τηλέφωνα που έκανε ο δικηγόρος μας, μάθαμε ότι είναι νεκρός”.

Ο πρόεδρος της Νιγηριανής Κοινότητας, Ντόναλντ Ντάργουιν, συνέχισε:
“Έμαθα για τον θάνατο του Εμπουκά, την Τρίτη 12/2 το βράδυ. Την άλλη μέρα πήγα στο Α.Τ Ομόνοιας και ο αξιωματικός μου είπε ότι πράγματι τον είχαν φέρει για εξακρίβωση στοιχείων. Κάποια στιγμή λέει αισθάνθηκε δύσπνοια και κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Αλλά δεν μου είπαν περισσότερα. Με παρέπεμψαν στο Α.Τ. Κυψέλης κι εκεί μου είπαν ότι περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση.
Πνευμονικό οίδημα λέει ήταν αιτία. Πέθανε στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής. Δυο μικρά παιδιά θα μεγαλώσουν χωρίς τον πατέρα τους. Πέθανε στην αναμονή στο Α.Τ της Ομόνοιας”.

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Ντάργουιν, ο Εμπουκά ήταν ήδη νεκρός, όταν ξεκίνησε να τον αναζητά η Τζίτζι. Είχε πεθάνει μέσα στο αστυνομικό τμήμα και παρ' όλα αυτά η αστυνομία έδινε ψευδείς και παραπλανητικές απαντήσεις τόσο στις ερωτήσεις της γυναίκας του όσο και του δικηγόρου της.

Σε ερώτηση για το αν έχει επαληθεύονται τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ξυλοδαρμό του Εμπουκά, ο Ντάργουιν απάντησε ότι “το ερευνούμε. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά αλλά ότι έχουμε αμφιβολίες για το πως έγιναν τα πράγματα ισχύει. Ήταν νέο παιδί. Δεν είμαι γιατρός αλλά οι ειδικοί που έχω επικοινωνήσει λένε ότι αν πράγματι ήταν απλά ένα πνευμονικό οίδημα και είχαν καλέσει το ΕΚΑΒ θα τον είχαν προλάβει.
Αν υπάρχει κάποιος μάρτυρας που είδε ξυλοδαρμό να έρθει να μας πει τι έγινε. Είδαμε τη σορό του αλλά οι μελανιές στο μαύρο δέρμα δεν διακρίνονται εύκολα. Δεν μας έχουν δώσει καμία απάντηση για το γιατί δεν απάνταγαν στη Τζίτζι όταν τον έψαχνε”.

Ωστόσο δεν θεωρούνται άδικα ύποπτες οι συνθήκες του θανάτου του Εμπουκά μέσα στο Α.Τ της Ομόνοιας.

“Το συγκεκριμένο τμήμα έχει καταγγελθεί για ξυλοδαρμούς οι οποίοι μάλιστα γίνονται στο ασανσέρ που δεν έχει κάμερες” σχολίασε ο Πέτρος Κωνσταντίνου και θύμισε την περίπτωση βασανισμού μέχρι θανάτου του Μαρνικολάι στο Α.Τ Πατησίων.
Εκείνη η ιατροδικαστική έκθεση τι έγινε; Υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες στο αν διερευνώνται τα ρατσιστικά εγκλήματα και ιδιαίτερα σε αυτά τα οποία εμπλέκεται η δραστηριότητα της ΕΛ.ΑΣ.
Ζητάμε λοιπόν να χυθεί άπλετο φως ξεκινώντας από τα πολύ απλά. Θέλουμε να μάθουμε γιατί βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ένας οικογενειάρχης, μεροκαματιάρης άνθρωπος. Όποιος περπατάει στο δρόμο κι έχει σκουρόχρωμο δέρμα είναι ύποπτος;” συνέχισε.

Υ.Γ: Αλήθεια, θα υπάρξει έστω και ένας πολίτης με στοιχειώδη λογική που θα αποδεχτεί την ανακοίνωση που έκανε σήμερα μετά από τόσες μέρες η ΓΑΔΑ ότι ο θάνατος του μετανάστη δεν οφείλεται σε "αστυνομική βία", αλλά συμπτωματικά όταν αυτός "προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση της δικαστικής του ταυτότητας, έχασε τις αισθήσεις του, χωρίς προηγουμένως να έχει εκφράσει κάποια αδιαθεσία στους αστυνομικούς" και πέθανε;

Και γιατί ρε "παλικάρια" της ΓΑΔΑ έπρεπε να μεσολαβήσουν τόσες μέρες από τον θάνατο του Εμπουκά -συνέβη στις 8 του μήνα- να πάρει τέτοιες διαστάσεις η υπόθεση, για να βγάλετε αυτή την ανακοίνωση που ουσιαστικά καταφέρει κατάγματα στην νοημοσύνη μας;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger